Kolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika. Cukinię ( klik ), fasolkę ( klik ) oraz parówki ( klik , klik ) - już Wam prezentowałam. Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste
Di gotujejagody i mieszamy. Blachę do babeczek wykładamy foremkami i nakładamy po łyżce ciasta. Łyżka ciasta da nam gwarancję, że wyrośnie ładna i zgrabna babeczka, a nie rozklapany na górze grzyb babeczkopodobny. Pieczemy 25 – 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Sprawdzamy patyczkiem, jak suche, wyciągamy i studzimy. Jak babeczki stygną, robimy masę – serek, cukier i kolor mieszamy razem
ladykitchenPyszne połączenie smaków Składniki 1 flet z kurczaka 1 garść orzechów włoskich 1-2 łyżki tartego parmezanu 1 jajko sól, pieprz zioła prowansalskie sos: 2 średnie
czarrna od kuchniDziś zapraszam na soczyste kotlety schabowe nadziane żółtym serem, borowikami, cebulą i papryką. Cienkie kawałki mięsa idealnie komponują się ze smakiem nadzienia, które
Rozpustne gotowanieskładniki: 120 g kurek 3 jajka 10 g masła 1 cebula 2 łyżki mlek sól, pieprz dodatkowo: koperek do podania wykonanie: Kurki oczyszczamy. Na patelni rozgrzewamy
Domowy Smak Jedzeniadzień, aby je lepić, ponieważ jest to dość pracochłonne, dlatego zostawało jeść te kupne. A domowe pierogi są tysiąc razy lepsze od kupnych. Za pierogami z kapustą i grzybami co roku nie mogę się doczekać. Pozostają równie pyszne pierogi z serem, delikatne i łatwe w przygotowaniu. Zapraszam ;) Składniki: - na ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju
Wołowina od rekinaPyszna, aromatyczna i delikatna zupa ze świeżych (w sezonie) kurek lub mrożonych zimą. Ciężko się od niej oderwać! Gdy tylko pojawią się pierwsze kurki na straganach
Słodko-Słony Świat Ilonyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Lubicie kaszę? Kaszotto możecie zrobić z Waszą ulubiona kaszą. Ja tym razem postawiłam na pęczak, który
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pilaw ma różne receptury i inaczej przyrządza się go na Bliskim Wschodzie, w Europie Środkowej, Południowej Azji i kulturach
Di gotujeJedzenie kasz nie zawsze było na najlepszym poziomie wśród naszej społeczności. Nadal nie jest dobrze ale jest znacznie lepiej. Pamiętam jak moja mama robiła cały rytuał
Moje Małe CzarowanieDzisiaj polecam przepis na pyszne pieczarki w zalewie. Pieczarki są szybkie i łatwe do przygotowania. To idealna przekąska na każdą imprezę. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg pieczarek
Tradycyjna kuchnia KasiPokazały się już kurki, jedne z tych grzybów które uwielbiam. Ich przygotowanie jest super proste, zajmie Wam dosłownie chwilkę :) a smak sosu nieziemski..... Kopytka przepis tutaj Sos kurkowy: 200 g kurek 100 ml śmietany 36% 1 średnia cebula 2 kopiaste łyżki miękkiego masła sól, pieprz 1 łyżka posiekanego koperku Kurki dokładnie umyć i osuszyć następnie pokroić na mniejsze
Delicious TitbitsKurki – nic dodać, nic ująć Składniki: naleśniki 1 szklanka wody mąka 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju farsz 200 g kurek 1 pojedynczy
czarrna od kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybka i smaczna propozycja na delikatny, a jednocześnie syty obiad. Mięso z indyka jest miękkie, aromatyczne
Di gotujeszynkę, majonez i przyprawy. Mieszamy aż składniki się połączą. Przekładamy sałatkę na półmisek lub miskę, do momentu podania przechowujemy w lodówce. Smacznego. Zamiast pieczarek można użyć grzybów marynowanych
Kulinarne Fantazje Marioli