grzyby - 15226 przepisów (strona:811/1016)

Minipizza z brokułami. 142

Tweetnij Macie ochotę na prostą pizzę? Może tym razem odrobinę inaczej? Niekoniecznie tradycyjnie z szynką i grzybami, ale tym razem z brokułami. Porcja dla 6 ciu osób. Potrzebne nam będą: brokuły, 2 mozzarele, 2 pomidory, ciasto na pizzę, 1 łyżka oregano, sól, pieprz. Przygotowanie: Podgrzewamy piekarnik w temperaturze 240 °C. Myjemy pomidory i kroimy je w kosteczkę. Kroimy mozzarelę. Rozkładamy

MODA NA BIO
Wątróbka z pieczarkami i tymiankiem 184

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Wątróbka z pieczarkami i nutą tymianku jest delikatna, ma wyrazisty smak i posmakuje nawet niejadkom. I

Di gotuje
Chinkali z mięsem 206

górze tzw. czubek. Całość musi być szczelna aby tworzący się w środku bulion nie wypłynął podczas gotowania chinkali. Polecam też mój przepis na kołduny wołowe . lub uszka z grzybami . Przepis na Chinkali: fot. Jolanta Perz-Straga Składniki*: 500 g mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 50 g roztopionego masła Mielona wieprzowina: 200 g Mielona wołowina: 200 g Mielona baranina

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa pieczarkowa z parmezanem 131

Dziś mam dla Was zupę - oczywiście szybką i łatwą w przygotowaniu, lekką i pyszną :-) Pieczarkowa :-) Myślę, że każdy, a przynajmniej większość osób lubi pieczarkową :-) Ja na

Czary - gary w kuchni
Pierogi z burakiem i kozim serem 290

Pierogi w Polsce zna każdy. Nie muszą być jednak tylko z kapustą i grzybami, mięsem, czy ruskie. Raz na jakiś czas warto zdecydować się na inne nadzienie, które to tradycyjne danie uczynią wykwintnym! Do przygotowania pierogów z burakiem i kozim serem potrzebujemy: 500g. mąki do pierogów (Poznańska typ 500) 250ml. maślanki Duży burak Dwie gruszki Kozi ser Jałowiec Oliwa

MarcinChef
Tortellini po włosku 165

Tortellini to włoskie pierożki nadziane mięsem, grzybami lub serem. Podaje się je z sosem pomidorowym - wtedy możemy rozsmakować się w prawdziwie włoskich smakach, bo w ten sposób podaje się je tradycyjnie. :-) Całość można posypać startym żółtym serem, co ja pominęłam. 250g makaronu tortellini (u mnie z serem) 500g mięsa mielonego  2 cebule 2 puszki pomidorów krojonych 3 łyżeczki koncentratu

Szefowa kuchni
Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami / Chicken tempura with plum sauce and vegetables 176

Mój ukochany zażyczył sobie pewnego dnia mięso w tempurze. Nigdy wcześniej jej nie robiłam, ale po rekonesansie w sieci okazało się, że tak na prawdę jest

karmelowy
Boczek z cebulą i pieczarkami 122

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Potrawa jest prosta, smaczna, choć niekoniecznie zdrowa (tłuszcz). Idealnie komponuje się z ziemniakami, czy świeżym pieczywem. Co

Di gotuje
Współpraca z firmą ORZECH. 189

firmy ORZECH paczkę z produktami do testowania. Dziękuję:) W paczuszce znajdowały się następujące produkty: - ogórki konserwowe po żydowsku - pieczarki marynowane - sałatka rubinowa - kartuskie ogórki konserwowe - kapusta kwaszona z grzybami leśnymi - papryka marynowana - seler salatkowy - groszek konserwowy - kukurydza konserwowa - dżem wiśniowy   Firma ORZECH to Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego,  powstał w 1996 roku. P roducent przetworów ze świeżych owoców

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierogi z grzybami 147

Pierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha.. 350 g mąki luksusowej Młynomag 125 ml gorącej wody 1 całe jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną grubość

Moje domowe kucharzenie
Krokiety wigilijne po rusku wg Aleex 146

wieczerzy. My Wigilię spędzamy u mamy. Na zawsze zapamiętam atmosferę rodzinnego domu, wyśmienite potrawy serwowane przez mamę i doprawione jej staraniami. Zawsze pojawia się czerwony barszcz z uszkami wypełnionymi grzybami, są pierogi, smażony karp i wiele innych dań, bez których nie wyobrażamy sobie tego wieczoru. Każdego roku przynoszę też na Wigilię nową potrawę. Tak na przełamanie tradycji. Nie mam zamiaru

W mojej kuchni
Karp zapiekany z pieczarkami wg Aleex 133

stół. Tym razem inspiracją dla mnie był przepis, który znalazłam w grudniowym „Moim Gotowaniu”. Karp podany w ten sposób jest bardzo smaczny, soczysty, z chrupiącą, rumianą skórką i aromatycznymi grzybami. Jeśli macie ochotę na nową wersję karpia, gorąco, gorąco polecam. Jest pyszny. Składniki: • 1,5 kg sprawionego karpia, bez łba i ogona • 50 dag pieczarek • 1 łyżka masła + 1 łyżeczka

W mojej kuchni
Sos pieczarkowo - śmietanowy wg Aleex 121

Święta zbliżają się nieuchronnie, a ja w ogóle nie czuję ani ich klimatu, ani nie mam czasu na ich staranne zaplanowanie. W tym roku zajmę się

W mojej kuchni
Ziemniaki pieczone z czosnkiem wg Aleex 136

wami przepisem, który wykorzystałam ostatnio. Ziemniaki pieczone z czosnkiem są pysznym dodatkiem do różnych dań. Można je podawać z mięsem, pieczenią, bitkami i sosem. Świetnie smakują również z grzybami lub sosem pieczarkowym. To dobry sposób na wykorzystanie jesiennych ziemniaków, które, przechowywane w piwnicach, sporo straciły na smaku. Polecam. Składniki: • dowolna ilość ziemniaków • 1 główka czosnku • oliwa czosnkowa • przyprawa do ziemniaków

W mojej kuchni
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI 236

jaglanej 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku ziele angielskie sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego lub 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki sosu sojowego garstka suszonych grzybów- opcjonalnie Fasolę i kaszę gotujemy w osobnych garnkach z dodatkiem ziela angielskiego do miękkości. Trochę wody z gotowania fasoli zostawiamy aby podczas miksowania ewentualnie dolać. Cebulę kroimy w kostkę

harrisa

Proponowane wyszukiwania