Tweetnij Macie ochotę na prostą pizzę? Może tym razem odrobinę inaczej? Niekoniecznie tradycyjnie z szynką i grzybami, ale tym razem z brokułami. Porcja dla 6 ciu osób. Potrzebne nam będą: brokuły, 2 mozzarele, 2 pomidory, ciasto na pizzę, 1 łyżka oregano, sól, pieprz. Przygotowanie: Podgrzewamy piekarnik w temperaturze 240 °C. Myjemy pomidory i kroimy je w kosteczkę. Kroimy mozzarelę. Rozkładamy
MODA NA BIOhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Wątróbka z pieczarkami i nutą tymianku jest delikatna, ma wyrazisty smak i posmakuje nawet niejadkom. I
Di gotujegórze tzw. czubek. Całość musi być szczelna aby tworzący się w środku bulion nie wypłynął podczas gotowania chinkali. Polecam też mój przepis na kołduny wołowe . lub uszka z grzybami . Przepis na Chinkali: fot. Jolanta Perz-Straga Składniki*: 500 g mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 50 g roztopionego masła Mielona wieprzowina: 200 g Mielona wołowina: 200 g Mielona baranina
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś mam dla Was zupę - oczywiście szybką i łatwą w przygotowaniu, lekką i pyszną :-) Pieczarkowa :-) Myślę, że każdy, a przynajmniej większość osób lubi pieczarkową :-) Ja na
Czary - gary w kuchniPierogi w Polsce zna każdy. Nie muszą być jednak tylko z kapustą i grzybami, mięsem, czy ruskie. Raz na jakiś czas warto zdecydować się na inne nadzienie, które to tradycyjne danie uczynią wykwintnym! Do przygotowania pierogów z burakiem i kozim serem potrzebujemy: 500g. mąki do pierogów (Poznańska typ 500) 250ml. maślanki Duży burak Dwie gruszki Kozi ser Jałowiec Oliwa
MarcinChefTortellini to włoskie pierożki nadziane mięsem, grzybami lub serem. Podaje się je z sosem pomidorowym - wtedy możemy rozsmakować się w prawdziwie włoskich smakach, bo w ten sposób podaje się je tradycyjnie. :-) Całość można posypać startym żółtym serem, co ja pominęłam. 250g makaronu tortellini (u mnie z serem) 500g mięsa mielonego 2 cebule 2 puszki pomidorów krojonych 3 łyżeczki koncentratu
Szefowa kuchniMój ukochany zażyczył sobie pewnego dnia mięso w tempurze. Nigdy wcześniej jej nie robiłam, ale po rekonesansie w sieci okazało się, że tak na prawdę jest
karmelowyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Potrawa jest prosta, smaczna, choć niekoniecznie zdrowa (tłuszcz). Idealnie komponuje się z ziemniakami, czy świeżym pieczywem. Co
Di gotujefirmy ORZECH paczkę z produktami do testowania. Dziękuję:) W paczuszce znajdowały się następujące produkty: - ogórki konserwowe po żydowsku - pieczarki marynowane - sałatka rubinowa - kartuskie ogórki konserwowe - kapusta kwaszona z grzybami leśnymi - papryka marynowana - seler salatkowy - groszek konserwowy - kukurydza konserwowa - dżem wiśniowy Firma ORZECH to Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego, powstał w 1996 roku. P roducent przetworów ze świeżych owoców
Kuchnia z widokiem na ogródPierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha.. 350 g mąki luksusowej Młynomag 125 ml gorącej wody 1 całe jajko 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli dowolne nadzienie Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie i dodać resztę składników. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić na 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować na ulubioną grubość
Moje domowe kucharzeniewieczerzy. My Wigilię spędzamy u mamy. Na zawsze zapamiętam atmosferę rodzinnego domu, wyśmienite potrawy serwowane przez mamę i doprawione jej staraniami. Zawsze pojawia się czerwony barszcz z uszkami wypełnionymi grzybami, są pierogi, smażony karp i wiele innych dań, bez których nie wyobrażamy sobie tego wieczoru. Każdego roku przynoszę też na Wigilię nową potrawę. Tak na przełamanie tradycji. Nie mam zamiaru
W mojej kuchnistół. Tym razem inspiracją dla mnie był przepis, który znalazłam w grudniowym „Moim Gotowaniu”. Karp podany w ten sposób jest bardzo smaczny, soczysty, z chrupiącą, rumianą skórką i aromatycznymi grzybami. Jeśli macie ochotę na nową wersję karpia, gorąco, gorąco polecam. Jest pyszny. Składniki: • 1,5 kg sprawionego karpia, bez łba i ogona • 50 dag pieczarek • 1 łyżka masła + 1 łyżeczka
W mojej kuchniŚwięta zbliżają się nieuchronnie, a ja w ogóle nie czuję ani ich klimatu, ani nie mam czasu na ich staranne zaplanowanie. W tym roku zajmę się
W mojej kuchniwami przepisem, który wykorzystałam ostatnio. Ziemniaki pieczone z czosnkiem są pysznym dodatkiem do różnych dań. Można je podawać z mięsem, pieczenią, bitkami i sosem. Świetnie smakują również z grzybami lub sosem pieczarkowym. To dobry sposób na wykorzystanie jesiennych ziemniaków, które, przechowywane w piwnicach, sporo straciły na smaku. Polecam. Składniki: • dowolna ilość ziemniaków • 1 główka czosnku • oliwa czosnkowa • przyprawa do ziemniaków
W mojej kuchnijaglanej 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku ziele angielskie sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego lub 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki sosu sojowego garstka suszonych grzybów- opcjonalnie Fasolę i kaszę gotujemy w osobnych garnkach z dodatkiem ziela angielskiego do miękkości. Trochę wody z gotowania fasoli zostawiamy aby podczas miksowania ewentualnie dolać. Cebulę kroimy w kostkę
harrisa