Przy sobocie warto zrobić jakąś fajną sałateczkę. U mnie dzisiaj na tapecie sałatka warzywna z pieczarkami. Pycha! Składniki: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1
Z Majeczką w kuchnielastyczne, mięciutkie i po ugotowaniu pierogi się nie sklejają. Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze nie trafiłam, a sama jeszcze
bistro mamaOd dawna miałam ochotę na taki treściwy obiad. Tym razem postanowiłam wypróbować przepis na czeskie knedliki ze strony "Gotowanie cieszy". Autorka do przygotowania tego smakołyku użyła
Smakołyki Asimiejscu. Ostatnio mieliśmy okazję zjeść tam dwa dania tygodnia: Quesedilla z batatami, awokado, czarną fasolą, szpinakiem, sosem z nerkowców i sałatką oraz Pad-thai mango, tempehem, pieczonym tofu i grzybami shimeji - oba bardzo dobre, o ciekawym smaku. The Root ul. Krupnicza 3 Wegański fast food The Root w bardzo smacznym wydaniu. Na plus szybkość podawania dań, na minus malutki lokal
Bananowe PolePieczarki portobello, piękne gigantyczne kapelusze o lekko słodkawym smaku i pięknym aromacie. Można je podawać w różnoraki sposób albo po prostu je nadziać. Ja dziś proponuje
Moje Małe Czarowaniesłodkiej śmietany 18% natka pietruszki ryż brązowy sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki grzybami oraz pokrojoną w małą kostkę marchwią, podsmażamy na maśle. Następie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy solą, podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 10 min. Dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i dusimy
R'n'G KitchenDoskonale smakuje z dodatkiem chrzanu lub konfitury z cebuli . Do uformowania takiego salcesonu użyłam zwykłej butelki plastikowej po napoju, idealnie się do tego nadaje. Tak samo robię salceson z grzybów leśnych , który jest przysmakiem na wielu towarzyskich imprezach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki to jedne z naszych ulubionych grzybów, które na szczęście dostępne są przez cały rok. By zachowały swoje walory należy je odpowiednio przygotować do obróbki. Na co należy zwrócić uwagę możecie przeczytać poniżej. Niektórzy pieczarki myją, inni obierają. Która z metod jest lepsza? Jeśli pieczarki nie są jakoś intensywnie zabrudzone, to lepiej je obrać niż umyć. Podczas
Kulinarne Przebojekalorie? Spróbujcie! :) Składniki: - 250g mascarpone - 200g czekolady deserowej - 50g suszonych buraków (można kupić od razu suszone, wcześniej suszyć je w piekarniku lub w specjalnej suszarce do owoców, warzyw i grzybów) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i chwilę studzimy. Buraki rozdrabniamy w młynku lub malakserze na drobny proszek, a nawet pył. Mascarpone chwilę rozrabiamy mikserem. Ciepłą czekoladę łączymy z mascarpone
Be Fit Be StrongWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Uwielbiam ryby, mogłabym jeść je na okrągło . Ostatnio przeglądając swoją kolekcję książek kulinarnych natknęłam się na ciekawy przepis na
Marta Gotujewymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Do serka dodać chrzan i wymieszać. Każdy plasterek posmarować serkiem i zwinąć roladki. Ułożyć na półmisku i udekorować warzywami i grzybami. Zalać tężejącym bulionem i odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia
Ala piecze i gotujeDzisiaj prezentuję Wam prosty przepis na sos pieczarkowy. Jego przygotowanie zajmuję tylko chwilę. To doskonały dodatek do obiadu. Polecam!!! SKŁADNIKI: 400g pieczarek, 1 cebula, 3
Tradycyjna kuchnia Kasiwszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Mięso przykryj i wstaw do lodówki na 24 godziny. KIEDY MIĘSO SIĘ ZAMARYNUJE osusz je za pomocą papierowego ręcznika i ułóż w suszarce do grzybów. Susz przez około 5 godzin (długość suszenia zależy od mięsa, suszarki, i wielu innych czynników, więc musisz to kontrolować). Jeśli nie masz suszarki śmiało możesz użyć piekarnika- nastaw
Kuchnia bezglutenowa LoliJutro międzynarodowy Dzień Pizzy. Nie może więc zabraknąć przepisu na ten przysmak :) Ta jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, z moimi ulubionymi dodatkami. Ciasto nie
Smakołyki AsiDrożdżowe bułeczki świetnie się sprawdzą na kolację, śniadanie czy drugie śniadanie. Możecie zabrać je wszędzie i na pewno zaspokoją Wasz głód. Takie właśnie bułeczki przygotowuje
Niezły Młynek