grzyby - 15226 przepisów (strona:816/1016)

SAŁATKA Z PIECZARKAMI 163

Przy sobocie warto zrobić jakąś fajną sałateczkę. U mnie dzisiaj na tapecie sałatka warzywna z pieczarkami. Pycha!   Składniki: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1

Z Majeczką w kuchni
Pierogi z kaszą razy dwa i pieczarkami 141

elastyczne, mięciutkie i po ugotowaniu pierogi się nie sklejają.  Pierogi bardzo lubię! Tylko nie jem ich teraz tyle, ile jadłam kiedyś :) Kocham ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami. Uwielbiam z owocami! Truskawki, wiśnie, śliwki, jabłka - to wszystko można upchać w cieście pierogowym. Nie przepadam za pierogami ze szpinakiem, ale chyba na dobre jeszcze nie trafiłam, a sama jeszcze

bistro mama
Czeski knedlik z gulaszem 441

Od dawna miałam ochotę na taki treściwy obiad. Tym razem postanowiłam wypróbować przepis na czeskie knedliki ze strony "Gotowanie cieszy". Autorka do przygotowania tego smakołyku użyła

Smakołyki Asi
Wegański WROCŁAW 185

miejscu. Ostatnio mieliśmy okazję zjeść tam dwa dania tygodnia: Quesedilla z batatami, awokado, czarną fasolą, szpinakiem, sosem z nerkowców i sałatką oraz Pad-thai mango, tempehem, pieczonym tofu i grzybami shimeji - oba bardzo dobre, o ciekawym smaku. The Root ul. Krupnicza 3 Wegański fast food The Root w bardzo smacznym wydaniu. Na plus szybkość podawania dań, na minus malutki lokal

Bananowe Pole
Portobello zapiekane z frankfurterkami i kiszoną czerwoną kapustą 153

Pieczarki portobello, piękne gigantyczne kapelusze o lekko słodkawym smaku i pięknym aromacie. Można je podawać w różnoraki sposób albo po prostu je nadziać. Ja dziś proponuje

Moje Małe Czarowanie
Kurczak z kurkami w śmietanie 161

słodkiej śmietany 18% natka pietruszki ryż brązowy sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki grzybami oraz pokrojoną w małą kostkę marchwią, podsmażamy na maśle. Następie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy solą, podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 10 min. Dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i dusimy

R'n'G Kitchen
Podroby w galarecie a'la salceson 186

Doskonale smakuje z dodatkiem chrzanu lub konfitury z cebuli . Do uformowania takiego salcesonu użyłam zwykłej butelki plastikowej po napoju, idealnie się do tego nadaje. Tak samo robię salceson z grzybów leśnych , który jest przysmakiem na wielu towarzyskich imprezach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pieczarki – obierać czy myć? 47915

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki to jedne z naszych ulubionych grzybów, które na szczęście dostępne są przez cały rok. By zachowały swoje walory należy je odpowiednio przygotować do obróbki. Na co należy zwrócić uwagę możecie przeczytać poniżej. Niektórzy pieczarki myją, inni obierają. Która z metod jest lepsza? Jeśli pieczarki nie są jakoś intensywnie zabrudzone, to lepiej je obrać niż umyć. Podczas

Kulinarne Przeboje
Proste trufle czekoladowe w buraczanej posypce 204

kalorie? Spróbujcie! :) Składniki: - 250g mascarpone - 200g czekolady deserowej - 50g suszonych buraków (można kupić od razu suszone, wcześniej suszyć je w piekarniku lub w specjalnej suszarce do owoców, warzyw i grzybów) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i chwilę studzimy. Buraki rozdrabniamy w młynku lub malakserze na drobny proszek, a nawet pył. Mascarpone chwilę rozrabiamy mikserem. Ciepłą czekoladę łączymy z mascarpone

Be Fit Be Strong
Dorsz w borowikowo – pomidorowym maśle z plackami ziemniaczano – dyniowymi 160

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Uwielbiam ryby, mogłabym jeść je na okrągło . Ostatnio przeglądając swoją kolekcję książek kulinarnych natknęłam się na ciekawy przepis na 

Marta Gotuje
Roladki z szynki w galarecie 958

wymieszać. Odłożyć  w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Do serka dodać chrzan i wymieszać. Każdy plasterek posmarować serkiem i zwinąć roladki. Ułożyć na półmisku i udekorować warzywami i grzybami. Zalać tężejącym bulionem i odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia

Ala piecze i gotuje
Sos pieczarkowy 124

Dzisiaj prezentuję Wam prosty przepis na sos pieczarkowy. Jego przygotowanie zajmuję tylko chwilę. To doskonały dodatek do obiadu. Polecam!!! SKŁADNIKI:  400g pieczarek, 1 cebula, 3

Tradycyjna kuchnia Kasi
SUSZONA WOŁOWINA- BEEF JERKY 130

wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Mięso przykryj i wstaw do lodówki na 24 godziny. KIEDY MIĘSO SIĘ ZAMARYNUJE osusz je za pomocą papierowego ręcznika i ułóż w suszarce do grzybów. Susz przez około 5 godzin (długość suszenia zależy od mięsa, suszarki, i wielu innych czynników, więc musisz to kontrolować). Jeśli nie masz suszarki śmiało możesz użyć piekarnika- nastaw

Kuchnia bezglutenowa Loli
Pizza z salami i mozarellą 103

Jutro międzynarodowy Dzień Pizzy. Nie może więc zabraknąć przepisu na ten przysmak :) Ta jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, z moimi ulubionymi dodatkami. Ciasto nie

Smakołyki Asi
Drożdżowe bułeczki z indykiem i pieczarkami 122

Drożdżowe bułeczki świetnie się sprawdzą na kolację, śniadanie czy drugie śniadanie. Możecie zabrać je wszędzie i na pewno zaspokoją Wasz głód. Takie właśnie bułeczki przygotowuje

Niezły Młynek