grzyby - 15226 przepisów (strona:807/1016)

Schab na parze z makaronem Somen 224

Dziś kolejne danie obiadowe, rzadko łącze schab z makaronem, ale się zdarza. Chyba każdego pierwsza myśl przy daniu ze schabu, to schabowy z ziemniakami plus surówka

Parowar Faceta
Szaszłyki z kurczaka 128

usuwamy gniazda nasienne, kroimy na paski, a następnie w większą kostkę. Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy i kroimy na ćwiartki. Pieczarki kroimy na pół lub na ćwiartki w przypadku większych grzybów. Jedna wersja szaszłyków jest na słodko - z papryką i brzoskwinią. Na patyczki nabijam kolejno - paprykę, kurczaka i brzoskwinię. Przyznam, że nie byłam przekonana do owocowych dodatków do mięsa, ale brzoskwinia

Cooking Monster
Paszteciki z ciasta francuskiego 191

łyżek oleju z oliwek zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone i przez chwilę razem przesmażyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ostudzić poczym wymieszać z  twarogiem dodać pesto z grzybów oraz sól i pieprz do smaku. Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego pozostawiając go na papierze. Posmarować całym przygotowanym nadzieniem poczym zwinąć w roladę dokładnie, ale nie za ciasno. Pokroić całość w dwucentymetrowe

zielonacukinka
Zupa krem z boczniaków 73

Niesamowicie wyborny krem z aromatycznych grzybów, w asyście świeżego lubczyku i kaszy.   Składniki 500 g boczniaków 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanego lubczyku 800 ml bulionu warzywnego 50 g kaszy jęczmiennej 2 łyżki słodkiej śmietany szczypiorek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy, boczniaki kroimy na mniejsze kawałki

R'n'G Kitchen
Gulasz z sarny 163

Dostałam mięsko z sarny, bardzo się ucieszyłam bo lubię dziczyznę. Przygotowanie jest proste i nie wymaga dużych umiejętności. Mięso oczyścić z błon, pokroić na małe kawałki

Kuchnia Pokoleń
Krokiety z pieczarkami 220

Danie, które spokojnie mogę zaliczyć do kategorii smaki dzieciństwa. Często jadałam takie krokiety u cioci. Są szybkie w przygotowaniu i bezmięsne. Składniki ciasto 2 jajka 1

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Grzyby gatunkami. Mitrówka półwolna 134

Mitrówka półwolna Mitrophora semilibera to kuzynka smardza stożkowatego , nazywana także smardzem półwolnym. Jej nazwa nawiązuje do główki, która jest przyrośnięta do trzonu tylko w połowie swojej

Smaczna Pyza
Birmańskie tofu z ciecierzycy – na dwa sposoby 187

oleju kokosowego lub klarowanego masła 1 łyżeczka asafetydy 1 łyżeczka soli – zwykłej, himalajskiej, morskiej lub czarnej soli Kala-Namak ½ łyżeczki kurkumy SKŁADNIKI opcjonalne 1 łyżka zmielonych na pył suszonych grzybów 1 łyżeczka papryki mielonej 2 łyżki zmielonych alg wakame 2 łyżki płatków drożdżowych

Karo in the Kitchen
Świątecznie 104

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kochani! W „Kuchni Smaków” przygotowania kulinarne do Świąt toczyły się pełną parą. Kuchnię wypełniały zapachy pierników, kapusty z grzybami, kompotu z suszu z dodatkiem korzennych przypraw…. Zapachy te otulały nas, najbliższych i znajomych przecząc wszystkim tym, którzy mówili, że „Świąt nie czują”. A my je poczuliśmy i mam nadzieję

Kuchnia smaków
Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa 169

Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu. 500 g fileta z piersi kurczaka 150 g żółtego sera Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka: 15 g suszonych borowików  SKWORCU 0,5 szklanki   prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego

VioletoweKucharzenie
Zamek Karnity- gotowanie dla gości 158

polecam. Pierożki robiłam z młodymi pomocnikami, frajda była przy tym dla dorosłych i dzieci (Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami) Tutaj tez został użyty produkt firmy SYS -KASZA GRYCZANA Z GRZYBAMI-DANIA BABCI ZOSI- Przepyszne pierożki z kasza ,gotowanym jajem i smażonym wędzonym boczkiem polane skwarkami z cebulką,danie idealne w smaku wygląd i smak powalał. Goście byli zachwyceni delikatnym

Różowa kuchnia
Herbata z bzu lilaka 104

oberwałam z łodyżek i ułożyłam ciasno w słoiku. Słoik zakręciłam i położyłam w nasłonecznionym miejscu. Gdy kwiatki całkowicie stały się białe (po paru godzinach) ułożyłam je na suszarce do grzybów. No dobra, moje kwiatki od początku były białe, ale po paru godzinach stały się hmm... odbarwione? W każdym razie nie jest trudno zauważyć, że w słoiku coś się stało

Wrzosowa Polana
Gremolata. Włoska posypka do mięs i warzyw 133

Gremolata to klasyczny dodatek do cielęciny, ale doskonale sprawdzi się także przy daniach z drobiu. Królik duszony posypany gremolatą będzie jeszcze smaczniejszy. Gremolaty można użyć także do grillowanych grzybów , warzyw z rusztu czy innych mięs. Jest niezwykle łatwa do zrobienia a doskonale podbija smak potraw nadając im niezwykłego aromatu. Gremolata to niby taka zwykła posypka a jeśli ją zblendować

Smaczna Pyza
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM 147

Schab to chyba najczęściej serwowane w moim domu mięso wieprzowe. Zwykłe , tradycyjne schabowe się już nieco przejadły, improwizuję więc z tym mięsem , aby było smacznie i

Z Majeczką w kuchni
Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur 170

Kolejna przekąska z grilla. Tym razem jest to bagietka faszerowana pastą z usmażonych pieczarek z dodatkiem cebuli, serem lazur, natką pietruszki i odrobiną czosnku. Nic skomplikowanego

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania