Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z wcześniejszego posta PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam pieczarki faszerowane
potrawyregionalneDanie z woka przyrządza się bardzo szybko. Trzeba tylko wcześniej przygotować sobie składniki. Samo smażenie zajmie chwilkę. Można wykorzystać przeróżne,ulubione warzywa i chiński
potrawyregionalneZe zwykłego kurczaka można przygotować fajny obiad. Wystarczy trochę warzyw i pyszna kasza bulgur o której pisałam w poprzednim poście. TABBOULEH SAŁATKA Z BAKŁAŻANA KASZY BULGUR
potrawyregionalneDanie dla wszystkich lubiących warzywa. Mięsożercy mogą dodać do nich swoje ulubione mięsko;-) Samo smażenie jest szybkie, ja wykorzystałam do tego wok. Najlepiej pokroić i przygotować
potrawyregionalneDziś przepis na domowy obiad. Gulasz z kaszą gryczaną i ulubionymi warzywami. Ja wykorzystałam kaszę gryczaną, ale jak najbardziej możecie ją zastąpić kaszami: jaglaną
potrawyregionalneKasze są pożywne i zdrowe! Niezastąpione w naszej diecie! Kasza jęczmienna to kasza wyrabiana z jęczmienia. Pęczak jest najmniej przetworzony, bo otrzymywany z całych, nie
potrawyregionalnestarty parmezan. Przykryłam na 3 minuty. Gotowe! Smacznego! Zapraszam na risotto RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM RISOTTO Z BAKŁAŻANEM RISOTTO Z GRZYBAMI LEŚNYMI RISOTTO PO MEDIOLAŃSKU
potrawyregionalneavocado), sałatek, kanapek. Jest przy nich trochę pracy-ale warto! Najlepiej suszyć je na słońcu... ale z nim w naszym klimacie różnie bywa. Można w suszarce do grzybów i ziół. Czas suszenia 5-6 godzin.Trzeba kontrolować i sprawdzać. Pomidory równomiernie się ususzą i nie przypalą. Ja wysuszyłam je w piekarniku. Temperatura 60-70 stopni przy uchylonych drzwiczkach. Jeśli macie termoobieg
potrawyregionalneMając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski. Powstały rożki nadziewane pieczarkami. Chrupiące, złociste i pieczarkowe. Błyskawiczne w przygotowaniu. Idealne do
potrawyregionalneświetne na przyjęcia. Dawno nie robiłam nic z tortellini, dziś nieplanowanie je kupiłam i przerobiłam na sałatkę, dodając to co akurat miałam w lodówce. Składniki: szklanka tortellini z grzybami 200 g pieczarek kilka rzodkiewek 3 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli czerwona papryka 3 łyżki majonezu sól kilka kropel soku z cytryny Tortellini wrzucić do osolonego wrzątku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKotlety wegetariańskie na rożne sposoby przyrządzam dosyć często. Są smaczne, zdrowe i nie wymagają ode mnie poświęcenia zbyt dużej ilości czasu ;) Dziś mam dla Was wersję
Mienta blogPyszne pieczarki i równie smakowite mieszanki owoców morza, czy można je połączyć? oczywiście że tak. W rezultacie danie pyszne i pożywne zaspokoi każdy głód, zachęcam do
Moje Małe CzarowanieBardzo polubiłam robienie pierogów (a kiedyś były dla mnie zmorą). Chciałam poeksperymentować z innym farszem, więc zaczerpnęłam inspirację z tradycyjnej kuchni polskiej, gdzie przygotowywało się pierogi
Przepisy Aleksandryrobić już pyszne ciasto to czemu by nie zaszaleć z farszem! Znane nam są dobrze pierogi z mięsem, te ruskie i te z twarogiem na słodko, z kapustą i grzybami oraz z przeróżnymi owocami. Przyzwyczajeni jesteśmy do takich smaków i rzadko zdarza się byśmy eksperymentowali z innymi farszami. Ja jednak jestem zwolenniczką tego co niecodzienne. Dawno temu pewien Pan zaprosił
Mango Papajawąskimi uliczkami, a każdy zakątek zachęca do smakowania miejscowego wina. Góry Zemplińskie w których paśmie miałam okazje wędrować są dzikie i piękne, ubarwione o tej porze kolorami jesieni, obfitość grzybów w lasach wzbudza mój nie ukrywany zachwyt. Ciekawostki kulinarne to z pewnością pikantna papryka wypełniona kiszoną kapustą, wspaniała kiełbasa z dodatkiem papryki "ala" chorizo oraz słonina grubości
Apetyczna babeczka