Kupiłam świeże ćwiartki z kurczaka i tak sobie myślałam czy po prostu je upiec czy zrobić coś innego. Mój mąż uwielbia makaron, postanowiłam więc ugotować jakiś
Ewa w kuchnijesień. Jest słonecznie i aż mnie skręcało z chęci wyskoczenia do lasu. Postanowiłam odwiedzić stare kąty czyli las na obrzeżach miasta , który znam od dziecka. Nie spodziewałam się zbierania grzybów bo ostatnio, tak jak przez całe lato, padało bardzo mało, ale marzył mi się dłuuugi spacer po szeleszczących liściach. Las mnie nie zawiódł i czekały na mnie piękne niespodzianki
Smaczna PyzaW zeszły czwartek znowu gościliśmy na Smolnej 8 , tym razem Frisco.pl zaplanowało bliższe spotkanie z przepiórkami! Naszym mentorem był Aleksander Baron z Solec 44 ! Cały październik
Plate of JoyOdpowiedni na niedzielny obiad, albo na każdy inny dzień, by zabić w kuchni nudę! Karczek przygotowany w piekarniku, staje się mięciutki i delikatny, a jego wierzch
Kuchnia Pani WiosnyJakiś czas temu producent przypraw Kotanyi uszczęśliwił mnie pokaźną paczką różnego rodzaju przypraw. Wśród mniej lub bardziej popularnych znalazłam cudo o nazwie czosnek niedźwiedzi, którego wcześniej
karmelowyjaglaną można zastąpić ryżem, soczewicą lub inną kaszą, które gotować należy na bieżąco. Polecam na jesienny obiad. Składniki : polędwiczka wieprzowa 2 marchewki papryka czerwona cebula kawałek selera korzeniowego kilka grzybów suszonych łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe sól pieprz olej kasza jaglana Marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę lub pora pokroić w kostkę lub półtalarki. Paprykę
Weekendy w domu i ogrodzieSos pieczarkowy to jeden ze smaków mojego dzieciństwa - idealnie kremowy, pieczarki mięsiste - pychota. Ostatnio postanowiła go znów zrobić - pierwszy raz od lat i wyszedł taki
sierotka maRysia w kuchniJuż wiem... wiem jaki jest mój ulubiony rodzaj makaronu i chyba wkrótce sama zacznę jego produkcję - TAGLIATELLE - bo o tym cudzie tu mowa jest przepyszny w
sierotka maRysia w kuchnijest peonia fakt nr 4 - nie lubię lata fakt nr 5 - kocham wiosnę fakt nr 6 - czasami jestem wredna fakt nr 7 - lubię pałętać się po lesie w poszukiwaniu grzybów
sierotka maRysia w kuchniwidziane przeze mnie gigli i właśnie na ten rodzaj się skusiłam był przepyszny. Rysiek wybrał tagliatelle. Dostępne są również makarony tylu ravioli szpinakowe z ricottą, mięsne, z kapustą i grzybami i na słodko z kaszą jaglaną i białym serem. Do makaronu można wybrać sos - w czasie naszej obecności było ich ok 6 ale na stronie widzę, że dostępnych jest
sierotka maRysia w kuchniO istnieniu tej pyszności opowiedziała mi ostatnio koleżanka z pracy - Asia - opowiadała i opowiadała jak to się nimi zajadała podczas grilla u koleżanki i tak mi
sierotka maRysia w kuchniPrzepis na te rolmopsy znalazłam jakiś czas temu robiąc... nalewkę żurawinową :-). Wypróbowałam i oczywiście się nimi zachwyciłam! Uwielbiam śledzie w occie i te jak dla mnie
sierotka maRysia w kuchnidekoracji sprawił, że danie wydaje się być nudne jak samo ciasto naleśnikowe. Niemniej jednak ponad godzinne oczekiwanie na rybę było nawet warte swojej ceny (35 zł). Sos kasztanowy z grzybami miał fajną, kremową konsystencję, same kasztany stawiały lekki opór zębom - co lubię, tak jak w makaronach. Lucjan - bardzo rzadko spotykana u nas ryba . Ta była OK - fajny, delikatny, wręcz nierybny
Right Behind The Kitchen