Łopatka w sosie borowikowo – cebulowym

Łopatka w sosie borowikowo – cebulowym

Łopatka w sosie borowikowo – cebulowym

Takie mięsko można podawać na imprezach lub na obiad z dodatkiem ryżu lub makaronu. Możecie zrobić też z karkówki, ale musi być chuda. Łopatkę pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w talarki, pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. Na dno rozłożyć połowę plastry mięsa, na to rozłożyć cebulkę, następna warstwa mięsa i obsmażone pieczarki. Do dużego kubka wsypać proszek gotowego sosu borowikowego i pros... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, makarony, ryż, makaron, pieczarki, zupa, zupa cebulowa, karkówka, sosy, zapiekanki, zapiekanka, zupa grzybowa, papryka, grzyby, impreza, surówka, obiad, zapiekanka z mięsem , dania mięsne, makaron na obiad, obiad z makaronem, sos mięsny, zupa warzywna, pieczarki w sosie, karkówka na obiad, sos z grzybów , sos do ryżu, karkówka w cebuli, sos do makaronu, makaron z pieczarkami

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.