pierogi nie muszę nikogo długo namawiać. Tylko mam problem z nadzieniem - każdy by wolał co innego. Ze szpinakiem i fetą, ruskie, z kapustą, grzybami, serem, z truskawkami lub jagodami... A dziś dla odmiany są z soczewicą:) Soczewica lubi być dobrze doprawiona, nie żałujcie więc przypraw i poeksperymentujcie trochę, próbując za każdym razem. Ja swoje pierogi doprawiłam wędzoną słodką papryką
Obiad gotowydowód osobisty;) Warsztaty to przede wszystkim gotowanie i na tę chwile czekałam najbardziej. Wymyślone przez Dominika menu składało się z kilku dań: dwa rodzaje sałatek, pierogi z pasztetem i grzybami, pieczony boczek. Oczywiście całe menu bazowało na produktach Naturrino. Obierałam gruszki na sałatkę, kroiłam łodygi selera, kruszyłam ser, lepiłam pierogi... Wszystkie dania smakowały pysznie! I choć za boczkiem nie przepadam
Obiad gotowyoraz Marka Kropielnickiego. Przygotowywaliśmy 3 dania: wolno pieczonego indyka nadziewanego śliwkami podanego z kasztanami w czerwonym winie, eskalopki z kurczaka w bekonie z selerowym puree oraz popcornem, kurczaka z grzybami w cieście à la wellington z jabłkowym chutneyem z chilli. Póki kroiliśmy smażyliśmy, siekaliśmy, gotowaliśmy, w piekarniku rumienił się indyk pieczony w całości z nadzieniem z pęczaku, kolendry i wątróbki
Obiad gotowyborówki Agnieszka Wegański sos bolognese Magdalena Piwny piernik z marmoladą Marzena Chlebek bananowy z chia Małgorzata Spaghetti florentine z kurczakiem, grzybami i szpinakiem A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie Martynazwa kwadratowego makaronu pochodzi od włoskiego lasagne. Frazeologiczne podobieństwo jest oczywiste. Łazanki można przygotować na wiele sposobów zarówno z kapusty słodkiej jak i kiszonej. Z dodatkiem boczku, kiełbasy czy grzybów. Ja wybrałam dziś wariant z kapustą kiszoną i pieczarkami. Zapraszam Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 25 min Czas gotowania 15 min Czas przygotowania 40 min Czas przygotowania
Wędrówki po kuchniłyżeczka lubczyku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Posikaną cebulę smażymy na maśle razem z grzybami. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy razem, cały czas mieszając. Lekko solimy i oprószamy pieprzem. Następnie dodajemy śmietanę, lubczyk i dusimy do momentu aż sos zacznie gęstnieć (nie możemy doprowadzić
R'n'G Kitchenczosnku 4 łyżki octu Sól morska, Pieprz czarny ziarnisty, Ziele angielskie całe (kilka ziaren), Liść laurowy, Majeranek otarty Cukier do smaku Krokiety: 4 naleśniki 8 łyżek ugotowanej kapusty z grzybami 2 łyżki mąki 1 jajko 5 łyżek Bułki tartej Olej do smażenia Buraki i włoszczyznę umyć i obrać
Menu ZdrowiaPolędwiczkę możemy przygotować bardzo łatwym sposobem. Ale również bardzo łatwo jest ją przesuszyć i sprawić, że nie będziemy jej jedli z miłą chęcią. Jak więc zagwarantować
Z Majeczką w kuchniCześć ! Celebrujecie czasem śniadania ? Ja w weekendy. Nie zadowoli mnie wtedy kromka chleba z serem czy szynką. Wolę poświęcić chwilę na przygotowanie dobrego śniadania, by później
Moja pasja smakuBardzo prosta w wykonaniu, wręcz klasyczna przekąska na karnawałowy stół. Składniki: 2 grube kabanosy kawałek sera żółtego 1 camembert (użyłam z grzybami) kilka cienkich korniszonów mały słoik lub woreczek oliwek (użyłam zielonych z kaparami) cebulki perłowe - ok 1/2 słoika mini kukurydze w zalewie - ok. 2/3 słoika mała czerwona papryka oraz wykałaczki Kabanosy, korniszony i kukurydzę pokroić na 1 cm kawałki
Czerwień i błękitsoczewicy i pieczarek Dzień dobry... Mam dla was przepis na smaczne uszka do barszczu z na prawdę smacznym farszem. Jadałam uszka z farszem z samej soczewicy lub z samych grzybów, tym razem połączyłam soczewicę z pieczarkami. Ciasto na uszka użyłam te samo co i na pierogi. Idealne, delikatne... Przepis tutaj : ciasto na pierogi/uszka Miałam możliwość próbowania uszek
Mój pomysł nasoczysta. Jeżeli nie przepadasz za zapachem karpia - włóż rybę na kilka godzin (a najlepiej całą noc) do mleka lub jogurtu. Zneutralizuje to zapach mułu. J eżeli kapusta z grzybami jest za kwaśna - dodaj do niej nieco poszatkowanej i ugotowanej świeżej kapusty, złagodzi smak dania
JejKuchniawielkość, kształt i nadzienie szczodraków uzależnione były od minionego roku - jeśli był bogaty i obfitował w plony wypiekano duże bułki z białej mąki, obficie nadziane serem, kapustą czy grzybami. Jeśli rok był biedny do wypieku używano mieszanej mąki, pieczono małe, wytrawne bułeczki. (opracowanie własne, na podstawie wielu internetowych źródeł). Po raz pierwszy i ja postanowiłam dopełnić tradycji i upiec
6niebo