Omlet z kurkami i boczkiem

Omlet z kurkami i boczkiem

Składniki dla 2-3 osób: • 4 jajka • 2 łyżki mleka • 150 g boczku wędzonego • 200 g kurek • 2 łyżki masła • sól, pieprz • szczypiorek • sałata zielona np roszponka Wykonanie: • Rozgrzać 1 łyżkę masła, podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać kurki, sól i chwilę poddusić. Odłożyć. • Roztrzepać jajka z mlekiem. • Na patelni rozgrzać łyżkę masła, wlać jajka. Podważać boki, aby masa wlała się pod scięty już omlet. • Gdy omlet będzie prawie scięty, na połowie rozłożyć kurki z b...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.