gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:160/372)

Pyszna zupa pomidorowa z makaronem 181

liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól, pieprz makaron nitki Przygotowanie Kaczkę (może być również porcja rosołowa z kurczaka) umieszczamy w garnku, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziarna pieprzu, ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy, wybieramy „szumowiny” i gotujemy na wolnym ogniu przez około 25 min. Następnie dodajemy 2 marchewki, por i pietruszkę (obrane, w całości). Cebulę obieramy, przekrawamy

e-PrzepisyKulinarne
Miska soczewicy 241

większego garnka. Cebulę skroić i zeszklić na patelni razem z czosnkiem, przełożyć do garnka razem z odsączoną soczewicą. Fileta z kurczaka również pokroić i lekko obsmażyć. Wszystko zalać bulionem i dodać przyprawy. Po ok 10min wlać przecier pomidorowy i gotować do miękkości. Na końcu w razie konieczności doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Obiad , Obiad na szybko Tagged

https:KKuchniaMniam
Zupa grysikowa 185

obiad proponuję pyszną i lekką zupę grysikową. Mniam!   Zupa grysikowa Składniki: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, udko z kurczaka, 3-4 łyżki kaszy manny, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Wykonanie: Warzywa i udko obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Do wywaru dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Kiedy warzywa i mięso będą już miękkie wyciągamy

paapilotkaa
Zupa z białej kapusty 146

udko kurczaka ćwiartka główki białej kapusty 2 ziemniaki 2 marchewki natka pietruszki sól i pieprz Udko zalewamy zimną wodą i gotujemy. Zbieramy szumowiny i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki i kapustę obieraną z zewnętrznych liści, umytą i poszatkowaną w małą kostkę. Gotujemy do miękkości. Mięso wyciągamy, kroimy na małe kawałki

Atlas Smaków
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 151

suszonych grzybów 150 g kapusty kiszonej liść laurowy jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy przez godzinę na średnim ogniu. Mięso

R'n'G Kitchen
MUFA/ 1 dzień / program antywzdęciowy 167

szklanka mleka 0% - 1 szklanka truskawek - 1 łyżka ziaren słonecznika 4/ Obiad, Kolacja godz. 18:30 - woda Cynthii/ szklanka Gotowane na parze: - 1 szklanka fasolki szparagowej - pół szklanki ziemniaków skropione 1 łyżeczką oliwy z oliwek - 170g piersi z kurczaka Podsumowanie 1 dnia: Mam problem z przyzwyczajeniem się teraz do smaku orzeźwiającej wody Cynthii gdyż bardziej by mi podeszła w upalne

upichcona
Zapiekanka z Ugotowanych Warzyw 184

jest świetnym sposobem na wykorzystanie warzyw użytych do ugotowania rosołu, bulionu czy barszczu. Ja wykorzystuję warzywa i mięso na których gotowałam barszcz czerwony. Zapiekanka jest prosta, szybko się ją robi i jest pyszna. Składniki: ugotowane ważywa ugotowane mięso np. kurczak 3 łyżki śmietany starty ser oregano pieprz czerwona słodka papryka Wykonanie: Warzywa pokroić w plastry, mięso pokroić na mniejsze kawałki

Mama Gotuje
Kurczak po włosku z ziemniakami! 360

utartymi w moździerzu, wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Musztardę, miód, oliwę z oliwek, ocet winny mieszamy zalewamy piersi z kurczaka. Posypujemy pokrojonymi w cieniutkie plasterki oliwkami. Całość wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut. Ziemniaczki gotujemy, okraszamy masłem, posypujemy świeżym tymiankiem! Podajemy z filetami po włosku! Smacznego!!! Zapraszam na Facebooka

SMYKWKUCHNI
Azjatycka zupa bananowa 225

słupki. Cytrynę wyszorować, sparzyć i pokroić w cząstki. W garnku zagotować półtora litra wody z dodatkiem kostek bulionowych. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące wymieszanej z imbirem, obsmażyć na łyżce oliwy i przełożyć do gotującego się bulionu. Na reszcie tłuszczu obsmażyć cebulę i por, po czym dołożyć do garnka. Chwilę gotować, po czym dodać słupki ogórka

W poszukiwaniu inspiracji
Zupa tajska z kurczakiem z dodatkiem oleju rzepakowego 343

patelnię wrzucamy chili i szalotki, przesmażamy i dodajemy pieczarki. Smażymy 3 - 4 minuty.Do garnka wlewamy bulion, dodajemy kurczaka i podsmażone warzywa. Dorzucamy zielony groszek, wlewamy mleko kokosowe i dodajemy przyprawy. Doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy ogień i gotujemy około 10 minut.Gdy groszek jest już miękki zdejmujemy garnek z kuchenki, a do zupy wrzucamy

Kulinarne przygody Gatity
Galaretka z mięsa drobiowego 206

jeśli lubimy, możemy także zrobić galaretkę z mięsa wieprzowego. Wtedy będą to już "zimne nóżki" :)Składniki : 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 udko żelatyna włoszczyzna sól, pieprz 3-4 ziarnka, liść laurowy, koperek, 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Umyte mięso gotujemy w około litrze wody Dokładamy pokrojone warzywa, liść laurowy, pieprz ziarnisty- gotujemy do miękkości mięsa Ugotowane mięso wyjmujemy z rosołu

Proste Potrawy
Kurczak smażony z boczniakiem 176

sól, pieprz, szczypta kminku Przygotowanie: Umyte mięso kroimy w drobną kostkę, cebulę w pół krążki, grzyby w paseczki Wpierw smażymy kurczaka (na rumiano), dopiero potem dokładamy i "szklimy" cebulę Pokrojone, umyte grzyby dokładamy do całości i przykrywamy patelnię pokrywką, gotujemy do zupełnej miękkości wszystkich składników Potrawę solimy, dodajemy pieprz oraz szczyptę kminku. Ja podałam danie z surówką z marchewki

Proste Potrawy
Kurczak w sosie śliwkowym 317

paski. W garnku rozgrzewamy olej- wrzucamy cebulę -smażymy około 4-5 min. Dodajemy przyprawy-cury, imbir I czosnek- mieszamy I dodajemy kurczaka. Smażymy około 8 -10 min.Dodajemy sos- mieszamy I pozostawiamy na gazie około 2 min. Gotowe.W międzyczasie gotujemy ryż- można dodać do ryżu suszone warzywa, szykujemy sałatkę. Obiad gotowy. Smacznego

Smaki Edyty
Łopatka pieczona z oregano 152

świątecznym stole tradycyjnie znalazło się kilka gatunków mięsa, w tym byłą domowa szynka gotowana, ale nie mogło zabraknąć pieczonego mięsa, tym razem była to łopatka pieczona z oregano i rolada z piersi kurczaka faszerowana serem rokpol, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Takie domowe wyroby chyba każdy woli. Tak upieczone, aromatyczne, do tego soczyste mięso jest u nas często, nie tylko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos musztardowo-klonowy 182

klonowego 2 łyżki octu winnego sól, pieprz rozmaryn200 ml śmietany2 łyżki mąki   Wykonanie I: -z sosu po upieczonym kurczaku Sos przelewamy do rondla. Rozrabiamy resztę składników. Dodajemy do rondla. Zagotowujemy. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną- dodajemy do sosu , gotujemy ok 2-3 min I sos gotowy.Dodajemy rozmaryn. Wykonanie IIWszystkie składniki mieszamy- dajemy do rondla. Doprowadzamy do wrzenia. Rozprowadzamy śmietanę

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania