gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:159/372)

Rolada z kapustą i kurkami 288

pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować. 1 pierś z kurczaka duża 30 dkg kapusty kiszonej 1 cebula 20 dkg kurek mrożonych sól, pieprz 2 liście laurowe 2 ziela angielskie masło klarowane Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie  i gotuję do miękkości kapusty. Odcedzam wodę. Cebule obieram i drobno kroję. Przesmażam

wesoła kuchnia
szampionki zapiekane z piersią kurczaka 125

pokrojoną w kostkę cebule i szklimy ją. Do zeszklonej cebuli dodajemy, posiekany czosnek,   mięso kurczaka, oraz pokrojone w kostkę nóżki pieczarek. Przyprawiamy solą, oraz pieprzem, przesmażamy przez pięć minut, a następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę, pociętą w cienkie paski. Całość gotujemy  na niewielkim ogniu, przez 10-15  minut. W tym czasie, na blachę wyłożoną

Miód i pieprz
Gulasz curry z kurczakiem i groszkiem 303

świeżo mielony pieprz, sól *Groszek konserwowy z gotowaną marchewką można zastąpić mrożonym groszkiem z marchewką ** Makaron jako dodatek do gulaszu Cebulą bardzo drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu w garnku z grubym dnem. Czosnek przeciskamy przez praskę do garnka. Podsmażamy chwilkę pilnując by składniki się nie przypaliły. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy solą i pieprzem(...)przygotowywanego gulaszu. Jeśli gulasz będzie zbyt gęsty dolewamy bulionu, jeśli za wodnisty to można dodać jeszcze nieco mąki. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Dusimy około 10 minut. W osobnym garnku gotujemy ulubiony makaron. Pod koniec duszenia do gulaszu dodajemy groszek i marchewkę. Nie można dodać ich zbyt wcześnie bo się rozpadną (jeśli mamy mrożony groszek to postępujemy według instrukcji na opakowaniu

Kolizje Smaków
Domowe kostki ziołowe – świeże zioła przez cały rok 204

wybierać i ze sobą mieszać, tworząc własne, autorskie kompozycje – jeśli wiecie, że w domu często przygotowujecie rybę czy kurczaka, wybierzcie odpowiednio do nich dobrane zioła, dodajcie jeszcze aromatyczną skórkę z cytryny albo wysuszoną ostrą papryczkę i zamroźcie wszystko razem – żeby gotować jeszcze szybciej, jeszcze wydajniej i jeszcze bardziej smacznie. Świeże zioła należy najpierw dokładnie umyć i osuszyć, pozbawić wszystkich podeschniętych

Karo in the Kitchen
Paella z owocami morza i kurczakiem 300

siekamy. Pomidory kroimy w drobną kostkę. Mrożone owoce morza i krewetki płuczemy w zimnej lub letniej wodzie (tak by się porozdzielały).Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej podudzia z kurczaka aż zarumienią się z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i odkładamy na później. Następnie wlewamy na nią łyżkę oliwy i smażymy cebulę i czosnek aż się delikatnie zeszklą, a następnie(...)przypalił. Dodajemy szafran. Po kilku minutach dodajemy czosnek, cebulę i paprykę oraz mrożone owoce morza (bez krewetek). Gotujemy ok. 10 minut.Następnie dodajemy pomidory i groszek oraz przyprawy (paprykę, sól i pieprz). Po chwili na wierzch wkładamy krewetki i kurczaka. Od tego czasu musimy uważać mieszając, tak by nie zakopać podudzi i krewetek w naszym ryżu, ale równocześnie obracać

Zakręcony Widelec
Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną pęczak, bobem, fasolką szparagową i kurczakiem 109

jęczmienna pęczak idealnie wzbogaca to danie o zdrowe węglowodany złożone. Do tego moje ulubione zioła: natka pietruszki i świeża bazylia. Pychota! Składniki (na dwie porcje): 2 bakłażany 1 pierś kurczaka 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej pęczka marki Kupiec+ 1 szklanka wody garść bobu, obranego ze skórki garść fasolki szparagowej zielonej 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka świeżej bazylii 70-80 gram(...)pół i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 minut. W tym czasie kaszę gotujemy w podanej ilości wody aż ta wchłonie ją całkowicie. Na patelnie, na oliwie smażymy drobno posiekaną cebulę oraz ząbek czosnku. Następnie dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka. Smażymy chwilę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie na patelnię wrzucamy bób oraz pokrojoną drobno fasolkę szparagową

Mango Papaja
Gulasz z kurczakiem / Stew with chicken 170

Składniki / Ingredients: piersi z kurczaka około 250 g / chicken breast about 250 g przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken sól / salt masło /  butter 20 g

Projekty ze smakiem
Tortilla z kurczakiem 224

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   4 placki do tortilli 400-450 filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5-7 łyżek sosu sojowego

Di gotuje
Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej 182

Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 0,5 kg pieczarek * śmietana 18% (330g) * szklanka bulionu (może być z kostki) * 20 dag ugotowanej fasolki szparagowej ( u mnie mrożona

Pobite gary Barbary
Sznycel drobiowy w płatkach kukurydzianych 206

Sznycel, kotlet drobiowy jest bardzo popularny. To bodaj najczęściej lądujące mięso na naszych talerzach. Lekkostrawne, dietetyczne, pożywne i nie wymagające wiele zachodu. Latem, gdy wolimy czas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Penne z kurczakiem , szpinakiem i gorgonzolą 318

minuty aż szpinak zwiędnie.Doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatałową.W tym czasie makaron gotujemy al dente , odcedzamy , ale absolutnie nie przelewamy zimną wodą.Na dużej patelni roztapiamy resztę masła , wrzucamy makaron i posypujemy dużą szczyptą niedźwiedziego czosnku.Chwilę razem podgrzewamy.Dodajemy szpinak z kurczakiem oraz pokrojoną gorgonzolę.Podgrzewamy , dokładnie mieszając , aż ser się roztopi.W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą oraz

Ostra na Słodko
Nuggetsy / Chicken nuggets 127

Składniki / Ingredients: piersi z kurczaka / chicken breastprzyprawa do kurczaka / seasoning for chickensól / saltjajka / eggs biszkopty / biscuitspłatki kukurydziane / cornflakesbułka tarta / bread crumbsblaszka do pieczenia / baking plate  

Projekty ze smakiem
Burgery z pieczarkami 182

Postanowiłem zużyć resztę pergaminu, który kupiłem do przygotowania pstrąga z sosem cytrynowym. Usmażenie w nim piersi z kurczaka, zgodnie z przepisem na opakowaniu, byłoby zbyt banalne

Gotuj z Misiem
Szynka ze świeżym rozmarynem, flambirowana na koniaku 225

flambirowaniu mięsa, że dzięki temu procesowi podczas dalszego gotowania mięso już nam się nie rozgotuje. Do tego możemy użyć brandy lub koniaku. Można podawać z czym chcemy. Ja zrobiłam purée. Szynka ze świeżym rozmarynem, flambirowana na koniakuSKŁADNIKI:- 1,2 kg szynki lub innego mięsa (może być też kurczak)- 500g pomidorów koktajlowych - 4 szarotki - 3/4 szklanki białego(...)mięso na kawałki, solimy solą zmiękczającą, pieprzem czarnym, różowym i ziołowym. Rwiemy jedna gałązkę rozmarynu i tymianku. Odstawiamy na cała noc. Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. Do rondelka wlewamy 200ml śmietany 30% i dodajemy pił kostki masła, rozmaryn i tymianek. Gotujemy chwile. Ziemniaki odcedzamy i rozdrabniamy. Do ziemniaków przez sitko  przelewamy z rondelka

Zainspiruj się kuchnią
Placuszki z kaszy jaglanej, awokado i kurczaka 169

szklanka kaszy jaglanej  Kupiec 1 duże, dojrzałe awokado ok. 150g filetu z piersi kurczaka 4 spore cebule dymki 2 jajka  mąka kukurydziana mleczko kokosowe szczypta proszku do pieczenia kilka gałązek natki pietruszki sok z cytryny sól, pieprz cytrynowy do smaku Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przekładamy ją do miseczki i czekamy aż ostygnie. Awokado obieramy ze skóry

Kuchenna Kontrrewolucya
"RED BULL" - pikantny kurczak z ziemniaczanym puree paprykowym 143

czerwony byk. A to po prostu kolejna wersja pieczonego, standardowego 1,5 kilowego kurczaku. :3 Kurczaka nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia pieczemy go obłożonego pokrojoną na ćwiartki papryką w temperaturze 180 stopni, około 1,5 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzone dobrze rozgniatamy z masłem i mlekiem. Możliwe, że 1/4 szklanki okaże się

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania