Przestaję przepraszać za zaniedbywanie bloga, bo jak sądzę to już się nie zmieni. Przechodzę w tryb publikacji przepisów "od czasu do czasu". Gdy gotuję, notuję wszystko skrzętnie i fotografuję, mając nadzieję, że znajdę chwilę czasu, by wrzucić to do sieci. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)auto'); ga('send', 'pageview'); Nie chciałabym rozstać się z tym blogiem. Rozważałam to i wiem, że nie jestem gotowa. ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z POREM, SELEREM NACIOWYM I UDKAMI KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Składniki: - 500 gramów udek z kurczaka bez kości - 4-5 porów - kilka łodyg selera naciowego - 250 gramów makaronu (u mnie penne, ale to nie obowiązek) - 200 mililitrów śmietany
Życie zamknięte w smakupierś kurczaka przyprawioną solą, curry i papryką słodką. Smażę aż będzie chrupiąca (taka najbardziej lubię, bardzo przysmażoną). Dodaję do kurczaka pieczarki z cebulą. Do miski wlewam ok 400 ml zimnej wody, mieszam z fixami i wlewam na patelnię. Całość gotuję przez około 3 minuty. Gdy ciasto już wyrośnie kroję je na kawałki, które wałkuję tworząc koła. Na połowę koła kładę
Kuchnia VikiKurczak po polsku to tradycyjne danie, które gości na polskich stołach co najmniej od kilku stuleci. Kurczak pieczony w całości, z pysznym nadzieniem - to rozwiązanie idealne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mięso z kurczaka jest mięciutkie, delikatne i niedrogie, no i można je podać na tysiąc i jeden sposobów. Proponuję popularny filet z kurczaka w nieco bardziej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zrobić samemu w domu. Nie dość, że będzie zdrowo to o wiele smaczniej. Potrzebujemy: 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka (może być z rosołu) 0,5 kg wątróbki gęsiej 100 g kaszy manny 600 ml bulionu drobiowego (np. z gotowania mięsa) 2 jajka 2 łyżki oleju sól, pieprz 200 g suszonych pomidorów 200 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiej papryki
Marder&Marder ManufactureTwórcy serii Dragon Age znani są z obsesji na punkcie sera, który bardzo często pojawia się w postaci kręgów w różnych lokacjach krainy Thedas, nie wspominając
Nerds KitchenMięso kurczaka zamarynowane w maślance i upieczone w piekarniku po prostu rozpływa się w ustach. Niby zwykły kurczak, a smakuje wyjątkowo. Dzisiejszy kurczak jest bardzo aromatyczny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czego nam będzie potrzeba? -suszone borowiki; zalane wrzątkiem (około szklaki); wywaru nie wylewamy -ok 100 gram makaronu na osobę, gotujemy al dente -sól, pieprz -cebula posiekana drobno -śmietanka 18% -świeże liście oregano, około łyżeczki -szczypta szafranu -połówka piersi z kurczaka drobno posiekana (opcjonalnie) -papryka słodka szczypta -łyżeczka kopiasta parmezanu -masło; łyżeczka -oliwa; dwie łyżki Masło rozgrzewamy z oliwą. Wrzucamy cebulę
BaRepasWykwintne w smaku kurki i delikatne mięso drobiowe to połączenie idealne. Dodatkowo wybrałam specjalnie do towarzystwa kurkom najdelikatniejsze mięso z piersi kurczaka - polędwiczki drobiowe. Szybkie i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cordon Bleu - najsmaczniejszy z kotletów. Cienko rozbity płat mięsa z piersi kurczaka (w orginale cielęciny) nadziewany serem i szynką, następnie panierowny w mące, jajku i bułce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!owszem, zdarza mi się korzystać z kostek rosołowych. Nie za często, ale jednak, bo nie zawsze mam czas na gotowanie wywaru mięsnego. Do tej zupy również użyłam kostki, ale jeśli ktoś zechce wypróbować przepis, proponuję jednak domowy wywar z kurczaka, będzie jeszcze smaczniej. Mąż spałaszował zupę z ryżem na sypko, a ja ze świeżą kajzerką, ale doskonale smakuje również
Kuchenne zapiski EdytySzybki obiad z filetów kurczaka podsmażonych z cebulą, czosnkiem i imbirem, a następnie duszonych w kremowym sosie z mleka kokosowego. Pierś z kurczaka przygotowana w ten
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pory 1 pęczek natki pietruszki 5 szklanek wywaru warzywnego z kostki sól, pieprz gałka muszkatołowa 30 dag mięsa z kurczaka Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pory w plasterki, natomiast natkę posiekać. Wywar podgrzać, dodać mięso, warzywa oraz zieleninę. Gotować do miękkości około 40 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką
Tradycyjna Kuchniazupę pomidorową z korzeniem imbiru. Obłędnie smaczna, odżywcza i prosta w wykonaniu. Co nam trzeba: - korpus lub udko z kurczaka - Vegeta - koncentrat pomidorowy/ polecam Pudliszki - natka pietruszki - włoszczyzna - korzeń imbiru lub sos sojowy imbirowy - śmietana 12 volt/ opcjonalnie - ryż Gotujemy korpus w wodzie. Do powstałej bazy dodajemy włoszczyznę, jak się chwilę pogotuje to dodajemy koncentrat pomidorowy. Osobno zagotowujemy ryż
upichconadalszej lektury. Do przygotowania 4 porcji (20 pulpecików) potrzebujemy: - 1 szklankę kaszy gryczanej - 1 pierś z kurczaka - puszkę czarnej fasoli - 2 jajka - sól, pieprz - curry, bazylię, kozierdkę - domowy sos pomidorowy Kaszę gryczaną wrzucić do wrzącej wody (gotujemy 1:2 czyli 1 szklanka kaszy i 2 szklanki wody, chyba, że gotujecie w woreczkach). Gotować do wchłonięcia całej wody
Szybko Tanio Smacznie