gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:165/372)

"Cordon Bleu" z kurczaka - najsmaczniejszy kotlet 8975

Cordon Bleu - najsmaczniejszy z kotletów. Cienko rozbity płat mięsa z piersi kurczaka (w orginale cielęciny) nadziewany serem i szynką, następnie panierowny w mące, jajku i bułce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa z kalarepy i soczewicy 144

owszem, zdarza mi się korzystać z kostek rosołowych. Nie za często, ale jednak, bo nie zawsze mam czas na gotowanie wywaru mięsnego. Do tej zupy również użyłam kostki, ale jeśli ktoś zechce wypróbować przepis, proponuję jednak domowy wywar z kurczaka, będzie jeszcze smaczniej. Mąż spałaszował zupę z ryżem na sypko, a ja ze świeżą kajzerką, ale doskonale smakuje również

Kuchenne zapiski Edyty
Filet z kurczaka "India" z mleczkiem kokosowym 168

Szybki obiad z filetów kurczaka podsmażonych z cebulą, czosnkiem i imbirem, a następnie duszonych w kremowym sosie z mleka kokosowego. Pierś z kurczaka przygotowana w ten

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa ziemniaczana- kartoflanka 95

pory 1 pęczek natki pietruszki 5 szklanek wywaru warzywnego z kostki sól, pieprz gałka muszkatołowa 30 dag mięsa z kurczaka Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pory w plasterki, natomiast natkę posiekać. Wywar podgrzać, dodać mięso, warzywa oraz zieleninę. Gotować do miękkości około 40 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką

Tradycyjna Kuchnia
Zupa pomidorowa z korzeniem imbiru i pietruszką 126

zupę pomidorową z korzeniem imbiru. Obłędnie smaczna, odżywcza i prosta w wykonaniu. Co nam trzeba: - korpus lub udko z kurczaka - Vegeta - koncentrat pomidorowy/ polecam Pudliszki - natka pietruszki - włoszczyzna - korzeń imbiru lub sos sojowy imbirowy - śmietana 12 volt/ opcjonalnie - ryż Gotujemy korpus w wodzie. Do powstałej bazy dodajemy włoszczyznę, jak się chwilę pogotuje to dodajemy koncentrat pomidorowy. Osobno zagotowujemy ryż

upichcona
Puleciki z mięsa i kaszy gryczanej w sosie pomidorowym. 115

dalszej lektury. Do przygotowania 4 porcji (20 pulpecików) potrzebujemy:  - 1 szklankę kaszy gryczanej - 1 pierś z kurczaka - puszkę czarnej fasoli - 2 jajka - sól, pieprz - curry, bazylię, kozierdkę - domowy sos pomidorowy Kaszę gryczaną wrzucić do wrzącej wody (gotujemy 1:2 czyli 1 szklanka kaszy i 2 szklanki wody, chyba, że gotujecie w woreczkach). Gotować do wchłonięcia całej wody

Szybko Tanio Smacznie
Zupa kalafiorowa 122

inne można znaleźć w menu głównym! Zupa kalafiorowa Składniki :   1 średniej wielkości kalafior 4 skrzydełka z kurczaka na bulion 1 włoszczyzna 4 średniej wielkości ziemniaki 4 łyżki śmietany do zup Pęczek koperku Vegeta, sól, pieprz   Przygotowanie: Gotujemy nasze skrzydełka z włoszczyzną. W trakcie gotowania doprawiamy, Vegetą, solą oraz pieprzem.   Gdy bulion gotowy wyławiamy wszystko, marchewkę kroimy

Sprawdzone przepisy kulinarne
Kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z ryżem i sałatką z rukoli 162

latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Gdy powtarzasz sobie "nie potrafię gotować", Ten przepis ma na celu mocno Cię zszokować. Nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, A uraczy smakiem wszystkich Twoich gości. Kurczak, chrupiąca panierka oraz przyprawy, Zrobią z Ciebie kucharza - bez obawy.   Normal 0 21 false false false

Mój Smak na Życie
Zupa Tajska po Polsku 11926

kosteczkę. To samo robimy z piersią kurczaka.  Do garnka wlewamy 2l wody i zagotowujemy  następnie dodajemy pokrojonego kurczaka i warzywa. Zmniejszamy ogień doprawiamy lekko solą i pieprzem, dodajemy czosnek, pomidory, trawę cytrynową, pastę chilli i cebulę, wszystko gotujemy ok 30 minut na wolnym ogniu. następnie dodajemy kukurydzę i mleko kokosowe. Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy

Niezły Młynek
Galaretka drobiowa z warzywami 144

smaku 100 g żelatyny Dr. Oetkera Kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu  1 puszka kukurydzy Wykonanie: Kurczaka umyć i poporcjować , włożyć do garnka . Warzywa obrać , umyć i wrzucić do mięsa . Wszystko zalać około 3 litrami wody. Gotować na małym ogniu  , gdy woda się zagotuje dodać przyprawy i czosnek . Wszystko gotować tak długo aż mięso będzie miękkie i odchodzić

Sama słodycz i szczypta chili
Kurczak w sosie pomidorowym z ryżem i jogurtem greckim 247

oregano 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku Dodatkowo : jogurt grecki ryż brązowy/grzanki z pieczywa pełnoziarnistego Na patelnię po kurczaku włożyć pomidory, oregano, czosnek i cukier, posolić. Przykryć i dusić  ok. 10 minut na dużym ogniu. Dodać mięsko i gotować jeszcze 10 minut na mniejszym ogniu. Na talerzu ułożyć ryż i mięso, polać sosem i udekorować łyżeczką jogurtu. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Zupa z dyni 162

Można również dodać prażone pestki dyni. Składniki: 0,5 kg marchwi 75 dag miąższu z dyni 2 udka z kurczaka pół litra bulionu warzywnego sól pieprz papryczka chilli posiekany koperek 2 łyżki gęstej śmietany Marchewkę kroimy na talarki i gotujemy w bulionie warzywnym. Dodajemy dynię, papryczkę chilli (może być w płatkach lub świeża drobno pokrojona). Wszystko miksujemy i gotujemy. Dodajemy

Salonik smaków
Kotlety ryżowe z kurczakiem 338

sól * pieprz * papryka ostra * sos sojowy – 2 łyżki * olej do smażenia – 50 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Filet z kurczaka oczyszczamy , kroimy w kostkę , posypujemy solą , pieprzem , paryką i sosem sojowym.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do zamarynowania.Ryż basmati gotujemy w lekko osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu.Odcedzamy , odstawiamy do przestudzenia.Zamarynowane mięso podsmażamy lekko na mocno rozgrzanym oleju ( uważając by się

Ostra na Słodko
Pierożki na parze z kurczakiem i warzywami chińskimi (porcja - ok. 395 kcal) 219

dzielimy ciasto na 6-7 małych kulek i każdą rozwałkowujemy na okrągły placuszek ;) )4. Na kawałki ciasta wykładamy kurczaka z warzywami i zalepiamy. Jak zostanie, resztę zajadamy czekając aż ugotują się pierogi ;) 5. Pierożki wkładamy do parowaru i gotujemy 10 min.Kaloryczność: porcja zdjęcie - ok. 395 kcal  Smacznego

Malowane smakiem
Kurczak curry 284

1litr bulionu lub woda i kostki rosołowe Olej do smażenia Sól Pieprz 2 płaskie łyżki mąki Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać warzywa mrożone i cebulę, zalać bulionem. Gotować kilka minut, aby warzywa były prawie miękkie. Następnie doprawić do smaku curry i sosem sojowym. Dodać paprykę (ja wolę

Fabryka pomysłów