Kurczak słodko-kwaśny

Kurczak słodko-kwaśny

Kurczak słodko-kwaśny

Kurczak słodko-kwaśny to jedno z pierwszych chińskich dań jakie zrobiłam samodzielnie wiele lat temu. Pochodzi ono z książki kucharskiej "Kuchnia chińska" Katarzyny Pospieszyńskiej (w oryginale użyta była wieprzowina), chyba jedynej dostępniej skarbnicy wiedzy kulinarnej o kuchniach Świata w czasach PRL-u. W tamtych latach kupienie produktów używanych do gotowania potraw na przykład z kuchni chińskiej, graniczyła z  cudem. Dlatego p. Katarzyna zamiast niedostępnego sosu sojowego radziła używać prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak słodko kwaśny, słodkie, sosy, sos sojowy, ananas, mąka, kurczak, kuchnia chińska, papryka, sok, mięso, pomarańcze, cebula, dania chińskie, wieprzowina, zupa pomidorowa, ryż, pierś, warzywa, ciasto, dynia marynowana, polewa, kurczak z ryżem, pierś kurczaka, kurczak po chińsku, sos do kurczaka, dynia, piersi, sos pomidorowy, pierś z kurczaka

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.