gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:109/261)

Zupa z brązowych pieczarek z kurczakiem i makaronem muszelki Incola. 199

pokroić w kostkę. Mięso umyć i również pokroić w grubą kostkę.W garnku rozpuścić masło, dodać mięso, marchewkę, seler,por, pieczarki pokrojone w pół plasterki i chwilę podsmażyć. Następnie dodać ziele angielskie, pieprz, gałązkę lubczyku i zalać połową wody, gotować  około 15 minut, następnie dodać vegetę, ziemniaki, dolać resztę wody i nadal gotować. Gdy ziemniaki będą jeszcze twardawe dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Garnek warzyw z pulpetami 167

pietruszki sól pieprz Cebulę pokroić w grubszą kostkę i podsmażyć na maśle w garnku. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę , por i chwilę smażyć stale mieszając. Zalać bulionem, dodać ziele angielskie, liść laurowy, majeranek , lubczyk , doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać pulpety i gotować na małym ogniu około 10-15 minut. 1 cebula

O kuchni z uczuciem
Zupa pomidorowa z duszonych warzyw 171

warzywnego sól i pieprz do smaku makaron do podania  PRZYGOTOWANIE : Pomidory z puszki podduszamy wraz z pokrojoną marchewką na maśle przez około 5-7 minut dodając płatki pomidorów ze szczypiorkiem i solą morską.  Następnie zalewamy całość bulionem warzywnym i gotujemy kwadrans - doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.  Gorącą zupę podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Risotto z kurczakiem i bobem 177

Bogucice-Julia Gold   Składniki: 100 g ryżu 40 dag fileta z kurczaka 40 dag bobu 1 duża marchewka 1 duża cebula jarzynka lub sól do smaku pieprz kolorowy świeżo mielony 5 łyżek oliwy 3/4 szklanki wody Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko, odcedzamy, trzymamy w cieple. Bób również gotujemy około 5 minut po czym odcedzamy, przelewamy

Wanilia i Kardamon
Wątróbka w sosie własnym i kluski śląskie 364

minutach dokładamy wątróbkę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Całość podlewamy wodą, wkładamy bulionetkę i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy suszoną marchewką, solą, pieprzem i przyprawą warzywną uniwersalną. Wątróbkę dusimy pod przykryciem do miękkości. Kluski śląskie: Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy wodę, ubijamy i studzimy. Do wystudzonych ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko, masło

VioletoweKucharzenie
Kurczak z ryżem i warzywami 319

Fasolkę szparagową dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę,  marchewkę w plasterki. Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą , pieprzem i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, podajemy z mięsem

VioletoweKucharzenie
Zupa krem z soczewicy przepis 122

gałązka tymianku, małe opakowanie śmietany. Przepis: Drobno pokroić marchewkę i cebulkę. W garnku podgrzać 20 g masła, dorzucić marchewkę i cebulkę. Lekko podsmażyć. Doprawić do smaku. Dodać zioła, czyli liść laurowy i gałązkę tymianku (te 2 ostatnie wyjmiemy pod koniec gotowania, przed zmiksowaniem całości). Przepłukujemy soczewicę. Najlepiej moczyć ją przynajmniej przez godzinę przed gotowaniem. Dodać soczewicę do garnka. Zalać

MODA NA BIO
Ryż z soczewicą. Wyprawa do Indii. 139

parboiled 1 puszka soczewicy 1 papryka czerwona 1 papryka żółta lub pomarańczowa 2 gałązki selera naciowego 1 średnia marchewka 1 średni burak 1 cebula czerwona makaron rosołowy np. "Babuni" szczypiorek garam masala, pasta tandoori, pieprz, tymianek oliwa z oliwek Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa kroimy w kostkę jednak nie zbyt drobno, chodzi oto, aby były wyczuwalne

vegetanie
Tajine z polędwicy wieprzowej w warzywach 120

odłożonym tłuszczem z polędwicy. Ja na dno ułożyłam kawałki tłuszczu, nie wyrzucałam ich Wykładamy warstwami najpierw seler, potem marchewkę... ... następnie pokrojone w połówki suszone śliwki... ... a na wierzch polędwicę Jeśli chcemy zjeść tajine z brązowym ryżem, to musimy go zacząć gotować na 30 minut przed zrobieniem polędwicy, ponieważ brązowy ryż gotuje się 35 minut Na najmniejszy palnik kładziemy płytkę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Smażony ryż z warzywami 257

znaczy, że możemy wsypać pozostałą część. Smażymy, często mieszając. Kiedy całość ryżu jest podsmażona dodajemy w kolejności - starte marchewki, pokrojony por oraz paprykę. Mieszamy, dodajemy sól, jeszcze chwilę smażymy. Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy temperaturę na kuchence. Gotujemy do chwili, aż ryż prawie wchłonie wodę. Wyłączamy kuchenkę i zostawiamy przykryty garnek na 20 minut. Po 20 minutach

mojewypiekiinietylko
Rurki z mięsem 129

Składniki na farsz:-2 ćwiartki z kurczaka-ok. 60 dkg łopatki lub szynki wieprzowej-2-3 marchewki-ząbek czosnku-czerstwa bułka-2 jajka-susz warzywny, sól, pieprz   Mięso wieprzowe i drobiowe, marchew i czosnek z dodatkiem suszu warzywnego gotujemy jak na rosół.   Gdy jest miękkie wyjmujemy z garnka i studzimy. Odławiamy tez marchew i czosnek

Maminek kulinarny
Żeberka z prosiaka duszone w białym winie z warzywami - maialino al vino bianco con le verdure 166

Podsmażyć na bardzo silnym ogniu razem z oliwą z oliwek, cebulą , marchewką i selerem. Gdy żeberka się  zarumienią dodać białe wino i przez chwile odparowac alkohol. Dodać nalewke wody ( gorącej aby nie przerwać gotowania ) sól,  pieprz do smaku, listek laurowy i dusić pod przykryciem na malym ogniu przez około 30 minut. Zdjąć przykrycie

zielonacukinka
BARSZCZ BIAŁY CZYLI KUJAWSKI KWAS BABCI GUSI 404

obiadu, albo gotując bigos odlewam sobie sok, a następnego dnia przyrządzam z niego zupę. Wywar z sokiem gotujemy ok 10 minut, po czym zaciągamy zupkę łyżką mąki, dodajemy sporo roztartego w dłoniach majeranku i obowiązkowo śmietanę wcześniej zahartowaną zupą. Marchewkę wcześniej wyjętą kroimy w drobną kostkę, mięso obieramy i tez drobno kroimy i wszystko wrzucamy z powrotem do zupy.I wersja

Walijskie Pichcenie
Pasztet z soczewicy 161

oliwy do smażenia Wykonanie; Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy marchewkę oraz przyprawy. Przez chwilę podsmażamy i dodajemy soczewicę.Dodajemy starty imbir, wyciśnięty czosnek i  zalewamy wodą...tyle żeby pokryć masę.Solimy. Gotujemy tak długo ,aż powstanie gęsta masa. Studzimy. Dodajemy jajka. Dobrze mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy

Anioły w kuchni
Słodko-kwaśne kotlety drobiowe. 188

wielkości   1 marchew  mały przecier pomidorowy "Pudliszki" Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Marchew zetrzeć na drobnej tarce, dodać do cebuli, przesmażyć. Dodać przecier pomidorowy i jeszcze króciutko smażyć, następnie połączyć z gorącą zalewą. Nie gotować. Naczynie z kotlecikami w zalewie pozostawić w lodówce do następnego dnia. Podawać na zimno

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania