gotowana marchewka - 3904 przepisów (strona:115/261)

Śledzie po grecku 145

gram płatów śledziowych 500 gram marchewki 500 gram cebuli 15 gram rodzynek mały słoiczek przecieru pomidorowego 1,2 szklanki oleju 3 ziela angielskie  2 listki laurowe 2-3 łyżki octu Sposób przygotowania: Śledzie jeśli są bardzo słone to zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na godzinę aby się lekko wymoczyły.Marchew gotujemy nie obierając jej,powinna być lekko twarda.Ostudzon

Bajeczna Kuchnia
Pogodowa Sprawiedliwość czyli rosół i potrawka na talerzu 141

zostały warzywa... Składniki: ugotowane ziemniaki ugotowana marchewka ugotowana pietruszka upietruszka w proszku mięso z rosołu opcjonalnie: cebula Zioła: sproszkowana lub żywa pietruszka sól pieprz słodka papryka czosnek żywy lub sproszkowany Dodatkowo : olej rzepakowy/oliwa/masło patelnia Wykonanie: 1.Obrać(lub nie) ziemniaki. Wrzucić do zimnej osolonej wody. Zagotować.Potem przykryć pokrywką i  gotować do miękkości. 2. Czosnek i cebulke wrzucić

Fiolka w kuchni
Niecodzienny krem pieczarkowy z dodatkiem 122

Witajcie,  Obecny czas zmusił mnie do codziennego gotowania. Wcześniej nie gotowałam codziennie, lubiłam czasem odwiedzić jakiś fast food, ulubioną restaurację. Teraz  się  boję ! Ufam tylko temu co sama sobie przygotuję. Unikam kontaktów z innymi ludźmi.  Staram się urozmaicać obiady. Dzisiaj mam dla Was przepyszny krem pieczarkowy z grzankami, które nie do końca są takie oczywiste(...)dusić się z cebulą oraz porem, możemy przygotować sobie marchewkę i pietruszkę: obieramy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Im drobnej pokroimy tym szybciej będą gotowe.  Dodajemy do pieczarek. Tak dusimy ok. 10 min a następnie podlewamy gorącym bulionem.  Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Jeżeli widzimy, że są miękkie

Kuchnia moimi oczami
Najlepszy “oszukany” paprykarz 149

“Oszukany” paprykarz to nic innego jak wersja bezrybna klasycznego paprykarza szczecińskiego. I jestem pewna, że to o wiele zdrowsza wersja. Na pierwszy rzut oka brzmi groźnie

wiecejwarzyw.pl
Marchewkowe 97

dostałam od bratowej zastąpiłam polewę kakaową roztopioną mieszanką czekolady gorzkiej i mlecznej aWy możecie zrobić taką polewę jaką najbardziej lubicie:) Smaczego:) Składniki : Ciasto : 2 szklanki drobno startej marchewki 5 jajek 300 g mąki pszennej 330 g cukru 1 szklanka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Masa : 500 ml mleka(...)się mleka wlewamy rozrobione mąki i mieszamy aż powstanie gęsta masa budyniowa. Chwilę gotujemy a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto : Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz kolejno olej i cynamon. Na końcu dodajemy marchewkę dokładnie łącząc wszystkie składniki ze sobą. Przelewamy do blachy o wymiarach około 25x35

cucinare
Jak przyrządzić karkówkę na obiad? 163

smak sosowi. Trafiłam na chudą karkówkę, bo nie lubię kiedy jest mocno przerośnięta. Lekko przerośniętą wolę na grilla . Sos z karkówki jest pyszny i świetnie pasuje do ziemniaków, karmelizowanej marchewki i groszku. Właściwie tak przyrządzoną karkówkę możecie jeść nawet z kaszą lub ryżem. Karkówka w pomidorach na 4- 6 porcji Składniki: 1,2 kg karkówki bez kości 1 duża cebula(...)czym dodaj do mięsa wraz z suszonymi pomidorami, przyprawami, liściem laurowym i wrzątkiem. Zagotuj i gotuj na małym ogniu przez godzinę. Mięso powinno być bardzo miękkie. Dodaj śmietanę i zagotuj sos. Przed podaniem posyp natką pietruszki. Podaj karkówkę z ziemniaczanym puree, groszkiem i karmelizowaną marchewką. Smacznego! The post Jak przyrządzić karkówkę na obiad? appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
wątróbka drobiowa w selerowym musie 196

łyżki śmietany kremówki 3 sztuki  mini kukurydze 2 mini marchewki kilka wydrylowanych wiśni z kompotu / puszki garść kiełek sałaty pieprz gruboziarnisty, gałka muszkatołowa, sól i pieprz biały do smaku oliwa do smażenia chipsy z wiśni por MUS Z SELERA Seler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości następnie blendujemy dodając śmietanę kremówkę i tutaj ilość(...)rozgrzanej oliwie 7-10 minut w zależności od wielkości powinna zostać soczysta w środku  następnie posypujemy ją solą i pieprzem gruboziarnistym. Podawać na ciepło z innymi składnikami. DODATKOWO Marchewkę i kukurydzę kroimy wzdłuż na pół , smażymy na oliwie około 1-2 minut , podajemy razem z wątróbką i musem z selera. Talerz dekorujemy wiśniami , chipsami z wiśni , kiełkami oraz porem

na gazie
Domowa Kostka Rosołowa 67

soli 2 łyżki oleju Wykonanie Surowe mięso zmielić, najlepiej dwukrotnie. Cebulę pokroić w kosteczkę, pora w krążki. Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce. Seler naciowy oraz zioła drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w garnku z grubym dnem. Dodać odrobinę wody i gotować pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Po upływie 40- 50 minut, całość zmiksować na papkę. Tak przygotowaną gorącą

Przepiski.pl
Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne) 88

family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Cebulę, czosnek i grzyby mielimy na dużych oczkach. Smażymy na rozgrzanym maśle, razem ze startą na dużych oczkach, marchewką. Dodajemy białe wino, odparowujemy. Następnie wlewamy passatę, wsypujemy lubczyk. Dusimy przez kwadrans. Do sosu dodajemy makaron, doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Zuppa di lenticchie 82

łyżki oliwy sól, pieprz parmezan W garnku rozgrzać oliwę, zeszklić na niej pokrojona cebulę.  Dodać marchewkę i seler i podsmażyć, aż warzywa zmiękną. Na końcu dodać czosnek. Wsypać soczewice i pomidory, doprawić solą i wlać bulion. Zmniejszyć ogień i gotować aż soczewica zmięknie, w międzyczasie ugotować makaron. Wsypać przygotowany makaron, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać zupę gorącą posypaną

wyzwania kuchenne
Gulasz węgierski 114

skupiamy się na garnku - mamy już tam bulion , mięsko, cebulę i pieczarki - dodajemy drobno pokrojona paprykę oraz marchewkę pokrojona w talarki oraz przyprawy (2 liście laurowe, 3-4 ziarna ziele angielskie, 2 łyżeczki słodkiej papryki, pół łyżeczki ostrej papryki) i tak gotujemy 1-1,5 godziny aż mięsko będzie mięciutkie. Na koniec w rondelku robimy zasmażkę - rozpuszczamy 2 łyżeczki masła

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Babeczki marchewkowe z kremem budyniowym 106

waniliowego 2 łyżki erytrolu szklanka mleka Suche składniki łączymy dokładnie. Dodajemy jajko, olej i jogurt – mieszamy. Marchewki trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do ciasta. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. Gotujemy 1/2 szklanki mleka z dodatkiem eyrtrolu. W pozostałej części mleka rozrabiamy proszek, gotujemy budyń. Budyń mieszamy z jogurtem

Kucharzyca
Botwinka 153

sól himalajska różowa 1 listek laurowy i 3 ziela angielskie 1 mała marchewka Do garnka włóż żeberko,marchewkę- posól i popieprz, zalej wrzątkiem i podgotuj. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie . Gdy ta delikatnie zmięknie dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy chwilę, wlewamy ocet. Po chwili wrzucamy pokrojoną drobno botwinkę- buraki oraz liście z łodyżkami (posiekane drobno).Po około

Z Kuchni Do Kuchni
Zupka krem z buraków dla niemowląt (po 6 miesiącu) 110

polecana dla dzieciaczków, które dobrze tolerują wszystkie składniki zupki). Składniki: 1/2 dużego buraka 1 duży ziemniak 1 marchewka łyżeczka oliwy z oliwek woda rozrzedzenia (około 50 ml) Wykonanie: Warzywa dokładnie umyć, obrać i dowolnie pokroić. Wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości (burak dosyć długo się gotuje min 30-40 minut) Wyjąć warzywa, zmiksować blenderem dodając oliwę

Tradycyjna Kuchnia
Szybki stir-fry z kurczaka w słodkim sosie chili 155

cienko, imbir natomiast siekamy drobniutko lub ścieramy na tarce (obieramy łyżeczką). Kapustę pekińską kroimy podobnie do marchewek, w paski. Kurczaka kroimy w około jednocentymetrową kostkę, solimy, pieprzymy i dokładnie obtaczamy w oliwie. Woda powinna już wrzeć, więc wstawiamy makaron i gotujemy al dente. Na mocno rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka (ja mam ogromną patelnię, więc zrobiłam to na raz, przy patelni

Bazując na smaku
Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym 148

Przepis autorski (mój). Zupa jest rozgrzewająca, syta i niesamowicie smaczna. Jeśli lubicie ostre smaki - dodajcie chilli lub więcej papryki ostrej. mięso drobiowe na wywar (u mnie

Di gotuje
żurek na białej, domowej kiełbasie 136

pietruszki sposób przygotowania Do sporego garnka wkładamy połowę umytego pora, razem z łodygą selera, cebulą, pietruszką, oraz marchewką. Całość zalewamy zimną wodą ( tak by wszystkie składniki były przykryte), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oraz sól, zagotowujemy i na niewielkim ogniu gotujemy warzywa, przez trzydzieści minut. Teraz do ugotowanych warzyw dodajemy pęta kiełbasy i parzymy je ( w temperaturze

Miód i pieprz
ZUPA SZCZAWIOWA 96

smaku Do garnka z wodą włożyłam korpus z kurczaka,pokrojone warzywa, ziele angielskie i liście laurowe. Gotowałam około 30 minut. Na maśle podsmażyłam pokrojoną cebulę i  kawałek pora. Dodałam je do zupy. Wyjęłam mięso i włoszczyznę. Zostawiłam w zupie trochę marchewki. Doprawiłam solą i pieprzem. Dodałam szczaw.   Podgotowałam jeszcze trochę wszystko i zmiksowałam zupę blenderem. Ugotowałam osobno ziemniaki

potrawyregionalne
Quinoa z pieczonymi warzywami 165

morska, pieprz chilli - ewentualnie oliwa Piekarnik nastawić na 200 stopni C.  Natkę posiekać. Bakłażana, kabaczka i marchewkę pokroić w średnią kostkę, skropić oliwą i wstawić do piekarnika. Po kwadransie dodać pomidorki i piec jeszcze 10-15 minut. Komosę przepłukać i gotować w szklance osolonej wody przez około 20-30 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn. Upieczone

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania