pełen pysznych smaków i aromatu. Grzybki sama nazbierałam. Mięsożercy w gulaszu też znajdą coś dla siebie. 30 dkg karkówki 1 cebula 1 kawałek pora biała 1 papryka czerwona 2 marchewki 7 grzybów kani 1 łyżeczka curry 200 ml pasaty pomidorowej olej rzepakowy natka pietruszki tymianek, oregano świeże sól, pieprz 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki majeranku Karkówkę kroję w małą(...)minut. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebulę i por. Dodaję pokrojoną paprykę w paski, a marchewkę w kostkę. Wlewam pasatę pomidorową, dodaję curry, mięso,wlewam 500 ml wody, dodaję sól, pieprz, paprykę wędzoną, tymianek, oregano i gotuję na wolnym ogniu jeszcze 30 minut. Na końcu dodaję majeranek. Grzyby kanie delikatnie myję kroję w paski. Ogonki wyrzucam
wesoła kuchniaSkładniki / Ingredients: 10 jajek / 10 eggs Hortex marchewka i groszek / Hortex carrot and peas szynka / ham szczypta soli / pinch of salt szczypta czarnego pieprzu i
Projekty ze smakiemtego listki laurowe i ziele angielskie. Po około 15 minutach kapusta powinna lekko zmiękną. Następnie dodać do niej marchewkę, połowę przesmażonego boczku wraz z cebulką i ziemniaki oraz wlać 1 szklankę bulionu warzywnego. Całość przyprawić solą oraz pieprzem i gotować pod przykryciem, aż do miękkości ziemniaków. Zupę co jakiś czas można przemieszać. W międzyczasie przygotować zasmażkę: do pozostawionego przesmażonego boczku
Ugotowaćkoperku Składniki: ze strony Filozofia Smaku 1 mała młoda kapusta 1 marchewka 1 cebula 1 pęczek koperku 1 łyżka mąki (użyłam ryżowej) sól, pieprz do smaku olej Marchewkę zetrzeć na tarce. Kapustę posiekać. Przełożyć do garnka. Dodać łyżeczkę soli i całość zalać około 1-1,5 szklani wody. Gotować około 10-15 minut. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną
Moja Galeria SmakuSKŁADNIKI: 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki wędzonejmielonej papryki w proszku 1/4 łyżeczki kolendry w proszku 1 pęczek młodych marchewek sól i pieprz do
Sztuka gotowania w/g SamiryPonieważ nadeszła jesień, którą swoją drogą bardzo lubię, postanowiłam przygotować zestawienie najlepszych, rozgrzewających zup na jesień . Ta pora roku obfituje we wszelkiego rodzaju cudowne warzywa (marchewka
Codzienne Gotowanieodciąć zapiaszczone końcówki nożykiem, a kapelusze oczyścić za pomocą pędzelka. Następnie wrzucić grzyby do blendera i zmiksować na papkę. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Kurki i warzywa przełożyć do garnka, wsypać sól, dodać wodę i gotować na małym ogniu 10 - 13 minut. Wystudzić. W tym czasie, gdy masa się studzi przygotować tacę wyłożoną folią spożywczą
Posadzone i zjedzoneprzepis na pasztet z kurczaka. Jest on bardzo prosty w wykonaniu a przy tym pyszny. Składniki: 2 kurczaki 2 marchewki 1 pietruszka Ziele angielski, liść laurowy Sól, pieprz Przyprawa do rosołu Ostra suszona papryka Gałka muszkatołowa Wykonanie: Pokrojone, umyte kurczaki, gotujemy w osolonej wodzie. Po zszumowaniu dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, obrane warzywa oraz przyprawę do rosołu ( tę przyprawę kupuję
Smaki Ewymały kurczak, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 cebula, 1 szalotka, kawałek selera, 1/4 główki kapusty pekińskiej, 1 łyżka ziaren pieprzu, 2 łyżki soli Kurczaka pokroić na małe kawałki, warzywa obrać, w całości włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, dodać ziarenka pieprzu i kapustę pekińską, gotować 2h na wolnym ogniu, zbierając(...)sojowy - 1-2 łyżki, mirin (słodka sake do gotowania), tofu wakame, siekana zielona cebulka, świeża kapusta pekińska pokrojona w 05-centymetrowe paski pokrojone w plastry grzyby shiitake lub ciemne pieczarki, połówki jajek, ugotowanych na półtwardo, spora ilość kolendry (koniecznie!) U mnie obsmażana kapusta pak choi, świeża ciemna pieczarka, blanszowane słupki marchewki i selera, obsmażany filet z kurczaka, marynowany bambus
Kuchnia PrezydentowejSkładniki / Ingredients: 1 ogórek / 1 cucumber 1 marchewka / 1 carrot 1 rzodkiewka / 1 radish mix sałat / mix lettuces 1 pomidor / 1 tomato 4 tortille / 4
Projekty ze smakiemkroimy w plastry i również przekładamy do garnka. Dusimy kilka minut. 4. Do garnka wlewamy 1,75 litra wody. Marchewkę i ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy go garnka wraz z zielem angielskim, liściem laurowym i posiekanym czosnkiem. Całość gotujemy około 1h, na wolnym ogniu. 5. Na koniec do zupy dodajemy koncentrat, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem
Szefowa kuchnitahiny - sól, pieprz - odrobina chilli - jogurt roslinny Dynię obrać i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z batatem i marchewkami (ja miałam już obrane w lodówce, więc poszło ekspresem). Warzywa wrzucić do garnka i zalć wodą. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości ok 20 minut. Zmiksować, doprawić do smaku - dodać tahinę, sól, pieprz i posiekane chilli. (Można razjeszcze wszystko
Szybko Tanio Smaczniepotrawy są proste i niewyszukane. Taką kuchnię właśnie lubię :)) Dzisiejszy przepis pochodzi z książki "Każdy może gotować" z moimi małymi modyfikacjami. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 2 małe pory 100 g pieczarek 1 szklanka bulionu warzywnego 1 marchewka 100 ml śmietany 18% natka pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie: Pora pokroić
Walijskie PichcenieKrajaczki do krojenia gotowanych warzyw. Warto je mieć w swojej kuchni. Gdy robisz sałatkę warzywną są po prostu niezastąpione. Ugotowane i obrane warzywa np. marchewka,pietruszka,seler itp bardzo szybko pokroimy drobniutko na małą kostkę bez wysiłku. Wystarczy nabić ugotowane warzywo na kratkę i przekręcić nim wokół własnej osi. Nie kosztują wiele a bardzo pomagają w kuchni
Przepisy i porady kulinarne