gołąbki - 2688 przepisów (strona:132/180)

wspaniała ZUPA GOŁĄBKOWA, sycąca, rozgrzewająca-z mięsem, kapustą-pyszny obiad +FILM 18

Cześć Kochani, dziś nie będzie słodkości-będzie pomysł na pyszny obiad-zapraszam na rewelacyjną zupę gołąbkową-jest sycąca, rozgrzewająca. Smak gołąbków w formie pysznej zupy. Mamy tu ryż, mięso mielone, kapustę-polecam serdecznie jest po prostu wspaniała zapraszam też na film  SKŁADNIKI -500g mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej -4 małe marchewki -1 duża cebula -4 małe

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KIszone liście chrzanu 23

zimę układały liście chrzanu na dnie beczki. Teraz używany jest sam korzeń, a liście tylko do kiszenia ogórków, a przecież można  je wykorzystać zamiast liści kapusty do robienia gołąbków. Liście kapusty są dostępne cały rok w przeciwieństwie do liści chrzanu. Proponuję ukisić liście i pasteryzować aby móc zimą mieć alternatywę do liści kapusty. Do jednego słoika wchodzi

Leśny Zakątek
Kasza jaglana ze śliwkami i rodzynkami – kuchnia podkarpacka 64

danie szczególnie przypadło mi do gustu. Może to dlatego, że też jestem z północy regionu, a tutaj ta kasza była bardziej popularna, np. jako farsz do pierogów czy nawet gołąbków? Niemniej zapewniam, że lekko słona kasza jaglana ugotowana na mleku, która czerpie słodycz jedynie z suszonych śliwek i rodzynek, to danie warte miejsca na świątecznych stołach i mam nadzieję

Trzeci talerz
Sos grzybowy z suszonych grzybów PRZEPIS 67

Przepis na sos grzybowy z suszonych grzybów ze śmietaną. Sos wychodzi aromatyczny i intensywny w smaku. Sprawdzi się do wielu dań – szczególnie polecam przygotować ten sos do gołąbków i placków ziemniaczanych. Jakie grzyby będą najlepsze na sos? Do sosu najlepiej użyć suszonych grzybów leśnych, takich jak borowiki, podgrzybki, czy maślaki. Ile czasu moczyć suszone grzyby

Via Gusto
Kapusta duszona z koperkiem i boczkiem 61

ramach gotowania gołąbków, po obskubaniu liści zawsze zostaje mi spory głąb. Najlepsza z niego jest duszona kapustka. Doskonały dodatek do ziemniaków czy mięsa Można zamrozić i wyjąć gdy najdzie nas ochota Co nam trzeba? mała kapusta biała lub włoska Koperek- pęczek 8-10 plastrów wędzonego boczku(zależy jakiej grubości) ja wybieram cienkie. 2 pętka kiełbasy sól, pieprz, cukier 200ml

Latosiowydom
Surówka z kapusty pekińskiej 100

Kapusta pekińska cieszy się w moim domu sporą popularnością. Wykorzystuję ją nie tylko do przygotowania kimchi ale również do surówek oraz gołąbków . Jej podłużne, jasno-zielone oraz szerokie liście są soczyste i mają chrupiącą strukturę, dlatego też sprawdzają się wprost rewelacyjnie w powyżej wymienionych przeze mnie daniach. Surówka z kapusty pekińskiej , cukinii, papryki i kukurydzy to danie z warzyw

MeCooks
Młoda kapusta z mięsem mielonym 73

woda do podlewania kapusty Jeśli jakiś ze składników na młodą kapustę z mięsem mielonym bezpośrednio Ci nie odpowiada, możesz wykorzystać inne warianty przepisu. Mielona wieprzowina nadaje daniu tradycyjny smak gołąbków . Sprawdzi się też inny rodzaj mięsa, w tym również drobiowe. Jeżeli jesteś wegetarianką, też nic straconego. Składniki są tak dobrane, że wystarczy użyć roślinnego zamiennika mięsa jak na przykład

Kuchnia Na Wypasie
Gołąbki w panierce 342

Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, koniecznie musicie posmakować. Kotlety mielone w liściu kapusty, to jest to czego szukacie na danie świąteczne. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Pieczarki duszone w śmietanie 81

obiadu , to świetna propozycja na danie główne. Wystarczy, że dodasz do nich ugotowane lub upieczone wcześniej mięso lub makaron. Taki sos będzie też dobrą alternatywą dla sosu pomidorowego do gołąbków. Dzięki swej uniwersalności pieczarki w tym sosie mogą być podane jako danie wegetariańskie lub w połączeniu z ulubionym białkiem. Dlatego możliwości miksowania i dopasowywania są nieograniczone. A ponieważ

Kuchnia Na Wypasie
ryż na sypko z multicookera Philips HD4713/40... 86

ryż biały 1 kubek po śmietanie 330 ml, woda 3 kubki po śmietanie, sól 1 łyżeczka Ryż bez mieszania, przypalenia na dnie, dla amatorów ryżu multicooker the best. Do gołąbków ugotowałam na al'dente, program ryż, 30 minut, ryż suchy 1 kubek po śmietanie 330 ml, sól, woda 3 kubki, mam młodą kapustę, więc ryż podgotowany do farszu. Przy

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z kapusty włoskiej do obiadu 79

Przygotowanie: Do tego przepisu poszukaj niedużej kapusty włoskiej, która będzie mieć delikatne, młode liście. Jeśli będzie mieć sporo zewnętrznych, zielonych liści, usuń je i wykorzystaj do zupy lub domowych gołąbków. Z kapusty usuń zewnętrzne liście. Następnie posiekaj kapustę przy pomocy ostrego noża lub mandoliny. Dobrze, jeśli pokroisz ją w miarę możliwości dość drobno, ale bez wyjątkowej presji. Kapusta włoska

Kuchnia Na Wypasie
Sos cebulowy na ciepło 83

masła i dokładnie wymieszaj. Sos cebulowy podawaj na gorąco do mięs pieczonych i smażonych, świetnie komponuje się też jako dodatek do burgera, kotletów mielonych, frytek, dań z grilla oraz gołąbków i indyka. Przechowuj w lodówce do 3 dni w zamkniętym, szklanym pojemniku. Podgrzewaj w rondelku na niskiej mocy palnika. Zobacz też przepis na japoński sos sezamowy . Smacznego! Dziękujemy

Kuchnia Na Wypasie
Przepis na sos pomidorowy 99

pieprz i sól już nadają mu odpowiedni smak. Bardzo lubię sos pomidorowy ze śmietaną. Śmietanę można dodać do sosu na samym końcu. Taki śmietankowy sos pomidorowy świetnie pasuje do gołąbków lub włoskiej zapiekanki z bakłażana . Oto jedna z moich podstawowych receptur na sos pomidorowy z włoskich pomidorów krojonych z puszki: Smaczny sos pomidorowy 1 l Składniki: 3 łyżki oliwy

codojedzenia
Karczoch jak gotować ? 100

Dorsz jak smażyć ? Wątróbka jak smażyć ? Gotowanie w mikrofali przepisy Gotowanie w garnku bułgarskim Czarna fasola gotowanie Stek smażenie Chleb pieczenie Smażenie na papierze do pieczenia Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Biszkopt pieczenie Smażenie na smalcu Fasola gotowanie Szynka wędzona surowa ile gotować ? Smażenie na oleju kokosowym Ciasto francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły

Podstawy Gotowania