gołąbki - 2500 przepisów (strona:136/167)

Papryka faszerowana mięsem i ryżem 197

Sezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone i ryż. składniki: 4-5 sztuk czerwonej papryki 1 duża cebula 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 woreczek ryżu (100 g) sól,pieprz majeranek ser żółty do posypania woda do podlania Ryż

Monia miesza i gotuje
Sałatka z pęczaku, kalafiora i halloumi 132

ponadto nie wymagają jakiś wyszukanych składników. Pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam jęczmiennej kaszy, właściwie żadnej kaszy, a teraz…Pęczak to idealna kasza na ciepłe sałatki , do burgerów czy gołąbków . Sałatka z pęczaku, kalafiora i halloumi Składniki: 100 g pęczaku 1 mały kalafior 1 łyżka drobno pokrojonych ziół, u mnie pietruszka i tymianek sól do smaku 1 mały kalafior

codojedzenia
Pasztet chlebowo-mięsny z pesto 153

brzeg muffinowych gniazd. Wyrównujemy wierzch. Pieczemy w 175 stopniach (grzałka góra-dół) przez około 30 minut. Proponuję również wykorzystanie czerstwego chleba i kapusty pozostałej po gotowaniu gołąbków jako pasztet warzywny Pasztet z kapusty i chleba Przepis bierze udział w akcji oraz w akcji

Trzeci talerz
Kapuściana zapiekanka 109

Kapuściana zapiekanka z ryżem, mięsem mielonym i serem. Ciekawy przepis na pyszny i syty obiad dla całej rodziny. Zapiekanka ta jest bardzo podobna do gołąbków tyle, że jest o wiele lepsza w smaku i nie trzeba tracić czasu na zawijanie. Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 300 gr. mielonego mięsa wieprzowego 150 gr. ugotowanego ryżu 100 gr. sera żółtego ztarkowanego

Smaczne Potrawy
Arabska zupa z czerwonej soczewicy 162

tego zdrowa, wegetariańska i bezglutenowa! Soczewica, ze względu na podatność na rozgotowanie, jest idealnym materiałem na zupy, gulasze i dania jednogarnkowe. Wykorzystuje się ją także jako nadzienie do naleśników, gołąbków lub pierogów. W związku z wysoką zawartością białka, może stanowić świetny odpowiednik mięsa dla jaroszy, którzy chętnie wypiekają z niej pasztety czy kotlety. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy

Smakowity Blog Kulinarny
Błyskawiczny sos pomidorowy + film 133

Błyskawiczny sos pomidorowy na bazie soku jest świetnym dodatkiem do pizzy, gołąbków czy makaronu, doskonałym pomysłem dla osób zabieganych lubiących ekspresowe i proste potrawy  jest mega  pyszny, aksamitny i aromatyczny. składniki na 2 porcje 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 250 ml soku pomidorowego szczypta cukru szczypta bazylii sól przepis W garnku małym ogniu rozpuszczamy masło

Smakowite Dania
Gołąbkowa zapiekanka wg Marty 182

międzyczasie rozgrzać lekko olej, wrzucić kilka łyżek mąki i wymieszać ją z ciepłym olejem, podlewać wodą od parzenia kapusty, kiedy całość ma idealną już konsystencję sosu do gołąbków, dodawać koncentrat pomidorowy, aż smak będzie idealny, doprawiać solą i pieprzem, na koniec przelać sos przez gęste sitko (żeby usunąć grudki z mąki) i dodać 2-3 łyżki śmietany - wymieszać

Tradycyjna kuchnia inaczej
Zapiekanki 205

kiedy w pokoju jest 32 stopnie... Ale dzieci CHCĄ ZAPIEKANKI... i ja też chcę... Na moje zapiekanki zużyłam -bułkę -pieczarki duszone z cebulką na maśle- bo mi zostały z gołąbków -szynkę -wędzony ser -masło czosnkowe -ketchup i bazylię Posmarowałam kromeczki masłem, położyłam ser, pieczarki,szynkę. Dałam na wierzch ketchup-dzieci to kochają. Włożyłam kamień do pizzy do piekarnika, wsunęłam

Z Kuchni Do Kuchni
Przecier z mieszanych pomidorów 181

pizzy (po uprzednim doprawieniu), sok z dołu można wypić, pić można zawartość całego słoika, przecier można oczywiście użyć jako bazę do wszelkiego rodzaju sosów, np. do makaronu, gołąbków lub pulpetów, przecier może być bazą do zupy pomidorowej. -------- Podobne: Sos pomidorowy Konfitura z czerwonej cebuli Ketchup z cukinii

Weekendy w domu i ogrodzie
Gołabki – foto instrukcja i sos kurkowy 165

Myślę, że ile osób, tyle przepisów na gołabki. Ja sama nie mam jednego powtarzanego zawsze przepisu. Moja mama robiła gołabki z samego mięsa, żadnego dodatku ryżu ( tak popularnego w tamtych czasach ) czy innych węglowodanów. Ja czasami robię też takie bez niczego. Ale teraz nikt nie chciał obierać ziemniaków, więc do mięsa dodałam ryż

Polska Zupa
Sos pomidorowy z grzybami 144

Uniwersalny sos pomidorowy z grzybami. Idealnie pasuje do gołąbków. Składniki 2 spore garści suszonych grzybów 100 g margaryny 2 łyżki mąki 3 łyżki koncentratu pomidorowego litr bulionu warzywnego 2 łyżki gęstej śmietany cukier sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski. Z margaryny i mąki

R'n'G Kitchen
Faszerowana biała papryka z sosem pomidorowym 127

wiele właściwości prozdrowotnych, witamin i innych składników odżywczych. Idealnie nadaje się do faszerowania. Jej delikatny smak nie dominuje, a podkreśla smak farszu. A farsz postanowiłam zrobić podobny jak do gołąbków, zamiast ryżu dodałam kaszy jęczmiennej pęczak. Przy stole zasiedli tym razem mężczyźni, czyli ojciec z synem J Przepis powstał w ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli

bistro mama
Ketchup dla dzieci bez cukru i musztarda ostra Primavika 213

ciepło. I to właśnie do sosów na ciepło w głównej mierze zużyłam ten ketchup. Dotychczas do sosu pomidorowego dodawałam koncentrat pomidorowy przesmażony na maśle z dodatkiem cukru - ostatnio do gołąbków zastąpiłam go tymże sosem jabłkowo-pomidorowym i smak sosu pomidorowego wyszedł genialny!   MUSZTARDA OSTRA BIO Musztarda ostra BIO Primavika - można pomyśleć - musztarda jak musztarda. Ketchup przynajmniej był

Kto ugości moich gości?
Domowa przyprawa do mielonego mięsa 152

Doskonała przyprawa do pieczeni rzymskiej, mielonych kotletów, klopsików czy gołąbków. Zdecydowanie podnosi ich smak i aromat. Nie będę ukrywać, że wzorowałam się na jednej z przypraw dostępnych na rynku. Po co to zrobiłam? Ano po to, żeby przy okazji wyeliminować glutamian sodu, który w gotowych przyprawach niestety zwykle jest obecny. Jak się ma w domu alergika to trzeba

Wiem co jem
Sos pomidorowy na soku 211

dobry sos pomidorowy do gołąbków :) Składniki: 1 buteleczka soku pomidorowego (330 ml) 1 szklanka zimnej wody 2 łyżki mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz cukier suszony majeranek Sposób wykonania: 1. Sok przelać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Dodać trochę soli, pieprzu, majeranku i odrobinę cukru. 2. Mąkę mieszamy z zimną wodą, wlewamy do gotującego się sosu, mieszamy

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania