Kasza jaglana ze śliwkami i rodzynkami – kuchnia podkarpacka

Kasza jaglana ze śliwkami i rodzynkami – kuchnia podkarpacka

Kasza jaglana ze śliwkami i rodzynkami – kuchnia podkarpacka

Kasza jaglana ze śliwkami i rodzynkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Wólka Tanewska, gmina Ulanów, powiat niżański Kasza jęczmienna ze śliwkami jest popularnym wigilijnym daniem na Podkarpaciu, szczególnie w jego południowej części. Na północy województwa, w okolicach Sanu, w wigilijny wieczór podaje się podobne danie z kaszy i śliwek. Jego bazą jednak jest kasza jaglana gotowana na mleku, a nie jęczmienna, co znacząco zmienia smak dania. Przyznam się, że choć nie ugotowałam kaszy na sypko (nie powstrzymał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.