Kapusta duszona z koperkiem i boczkiem

Kapusta duszona z koperkiem i boczkiem

Kapusta duszona z koperkiem i boczkiem

W ramach gotowania gołąbków, po obskubaniu liści zawsze zostaje mi spory głąb. Najlepsza z niego jest duszona kapustka. Doskonały dodatek do ziemniaków czy mięsa Można zamrozić i wyjąć gdy najdzie nas ochota Co nam trzeba? mała kapusta biała lub włoska Koperek- pęczek 8-10 plastrów wędzonego boczku(zależy jakiej grubości) ja wybieram cienkie. 2 pętka kiełbasy sól, pieprz, cukier 200ml wody łyżka oleju rzepakowego Robimy!! Wodę wlewamy do garnka Kapustkę siekamy drobno i wrzucamy do gotującej się wody Koper... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.