galaretka - 14130 przepisów (strona:77/942)

Ciasto MALINOWA DELICJA – malinowe ciasto z Delicjami 44

jakich warstw składa się ciasto Delicja? To pyszne ciasto bez pieczenia składa się z następujących warstw: spód z herbatników i masła gotowany sernik waniliowy malinowe delicje malinowy mus z galaretką malinowa pianka z bitą śmietaną kakaowa polewa Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. W przepisie możesz użyć zarówno świeżych malin, jak i mrożonych. Ciasto jest duże i podzielne, dzięki czemu(...)każdy na 500 ml mleka) – czyli 80 g proszku 150 g mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   Składniki na malinowy mus: 700 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 galaretki malinowe 1 łyżka cukru   Składniki na malinową piankę z bitą śmietaną: 500 ml śmietanki 30% lub 36% 2 galaretki malinowe 300 g malin (świeżych lub mrożonych)   Składniki

Via Gusto
Ciasto brzoskwiniowe z nutellą 50

Ciasto brzoskwiniowe z nutellą to pyszny deser, który doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Ciasto składa się z puszystego biszkoptu przełożonego czekoladową warstwą, galaretką z brzoskwiniami i pysznym kremem śmietankowym. Wierzch zdobi posiekana gorzka czekolada. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto brzoskwiniowe z nutellą nie jest skomplikowany i z łatwością każdy sobie z nim poradzi. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami(...)przygotowania tego pysznego ciasta. CIASTO BRZOSKWINIOWE Z NUTELLĄ PRZEPIS Składniki Biszkopt 5 jajek 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g cukru szczypta soli Warstwa z galaretką 2 galaretki pomarańczowe 750 ml gorącej wody 1 duża puszka brzoskwiń w syropie Warstwa czekoladowa 200 g kremu czekoladowego Nutella 200 g płatków kukurydzianych Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki

Przepiski.pl
Ciasto Południowiec – kawowy bananowiec bez pieczenia 152

Ciasto Południowiec to pyszny, efektowny i cieszący oko deser, który można podać na co dzień i od święta. Składa się z kawowego kremu budyniowego, warstwy galaretek z bananami i bitej śmietany na wierzchu. Ciasto idealne dla każdego łasucha! Ponadto do jego przygotowania używamy herbatników, więc nie trzeba się stresować, że ciasto nie wyrośnie.   Składniki na ciasto Południowiec: Krem budyniowy(...)śmietankowego bez cukru (po 40 g każdy) 60 g cukru (5 łyżek) 200 g masła Warstwa bananowa: 3 banany sok z połówki cytryny 500 ml wody 1,5 opakowania galaretki cytrynowej (razem około 115 g) Bita śmietana: 400 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru około 100 ml wody pół opakowania galaretki cytrynowej (12 g) Dodatkowo: około 200 g herbatników

e-PrzepisyKulinarne
Chao Kuai – Grass Jelly – Galaretka z Trawy 47

Chao Kuai krótka opowieść. Chao Kuai — Grass Jelly — Galaretka z Trawy, było pierwotnie daniem chińskim, co oczywiście mnie nie dziwi, gdyż wiele dań tajlandzki swoje pochodzenie oczywiście ma z Chin. Wracamy do Chao Kuai. Galaretkę przygotowuje się przez gotowanie lekko — podstarzalych — i lekko utleniających się liści i łodyg — Mesona chinensis — to taki rodzaj oczywiście miejscowej mięty, o czym zapewne wiesz(...)mój drogi czytelniku – podglądaczu. Za tym ów liście gotuję się z węglanem potasu, odrobiną skrobi, po czym schładza się płyn do postaci galaretki. Z czym podawać Grass Jelly. W Tajlandii tradycyjnie podawana jest z kruszonym lodem i brązowym cukrem. W zależności od regionu Chao Kuai podawane jest ze skondensowanym lub odparowany mlekiem, lub przeróżnymi owocami jak choćby: -chlebowcem -mango

RafalCook
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami 62

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami to kolejny wyśmienity wypiek, który smakuje i wygląda obłędnie. Połączenie kakaowego biszkoptu z czekoladowym kremem i brzoskwiniami zatopionymi w galaretce to prawdziwa uczta dla podniebienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto czekoladowe z brzoskwiniami nie jest skomplikowany i z łatwością każdy sobie z nim poradzi. Wystarczy tylko odrobina cierpliwości i chęci. Czekoladowe ciasto z brzoskwiniami doskonale(...)kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa czekoladowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 100 g czekolady deserowej 2 łyżki cukru pudru Galaretka z owocami 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń (820 g) Dodatkowo posypka czekoladowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem

Przepiski.pl
Cytrynowa Pychotka 508

Cytrynowa pychotka to mocno aromatyczne ciasto cytrynowe, na biszkopcie, z obłędnie pysznym kremem cytrynowym, delikatną jak puch pianką i galaretką cytrynową. Całość udekorowana kleksem bitej śmietany z odrobiną otartej skórki cytrynowej. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i delikatne w smaku. Idealne dla osób lubiących kwaskowate smaki. Ciasto świetnie pasuje na święta wielkanocne, a w wersji na herbatnikach idealnie sprawdzi się(...)waniliowe lub cytrynowe (2x40g = 80 g) sok z cytryny (125 ml.) masło (140 g) cukier (1 szklanka = około 100 g) Pianka cytrynowa : woda gorąca (1 szklanka = 250 ml.) 1 galaretka cytrynowa (40 g) śmietanka kremówka 35% (500 ml.) cukier puder (2 łyżki) Warstwa galaretkowa : 1 galaretka cytrynowa(40 g) woda gorąca (2 szklanki = 500 ml.) otarta skórka z 1 dużej

Rita creative
Skyrnik na zimno z galaretkami 44

Coś innego, może nie nowego, ale w wersji na zimno! Czy są tutaj fani galaretek?! Zachęcam do przygotowania skyrnika na zimno z wykorzystaniem galaretek od Pyszny Sklep ! Składniki: 75 g galaretki o smaku cytrynowym + 200 ml gorącej wody 300 g skyru naturalnego  75 g galaretki o smaku wieloowocowym  + 100 ml gorącej wody 75 g galaretki bursztynowej o smaku(...)coli + 200 ml gorącej wody Sposób przygotowania: Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić i przelać do naczynia. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Skyr wymieszać z galaretką o smaku wieloowocowym i 100 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i przelać na pierwszą warstwę. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Galaretkę bursztynową wymieszać

Truskawkowa Fiesta
Ciasto Madagaskar 62

Ciasto Madagaskar jest połączeniem biszkoptu kakaowego z biszkoptem makowym, kremem budyniowym, winogronem oraz galaretką. Ciasto to pięknie prezentuje się na talerzu, jest kremowe oraz owocowe w smaku . Najlepiej jest jego przygotowanie rozłożyć sobie na dwa dni, w jednym dniu upiec biszkopty, a w dniu kolejnym przygotować krem i złożyć ciasto. Przyznaję, iż ciasto to jest odrobinę czasochłonne, dlatego też(...)Krem budyniowy: 600 ml mleka 4 żółtka 35 dkg masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 15 dkg cukru kryształu 6 dkg mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 40 dkg zielonego winogrona 2 galaretki agrestowe w proszku (75 gr każda) 700 ml wody Ciasto Madagaskar z winogronem Jak zrobić ciasto Madagaskar. Przygotowanie biszkoptu kakaowego. Białka oddzielić od żółtek, włożyć do miski wraz ze szczyptą

MeCooks
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną 56

Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną, to pyszny klasyk, który zawsze się sprawdzi. Połączenie czekoladowego biszkoptu z galaretką z brzoskwiniami i śmietaną tworzy pyszne i zarazem proste ciasto. Przepis wrzucam na prośbę koleżanek z pracy ;-) Cieszę się, że smakowało. Co prawda ja piekłam dwie blaszki ciasta, a raczej upiekłam jeden biszkopt z 8 jajek i go przekroiłam. Dzięki temu zaoszczędziłam(...)czasu i prądu ;-) Za to galaretka z tylu litrów wody i soku strasznie długo mi tężała. Trochę się naczekałam. Na formę 25 x 40 cm lub 25 x 30 cm (u mnie ta większa). SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 130 g cukru 75 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki wody

Passions hobbies life
Sernik na zimno z truskawkami 42

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, więc przygotowałam sernik na zimno z truskawkami i galaretką . Prosty i pyszny deser bez pieczenia , idealny na upalne dni. Sernik na zimno z truskawkami jest lekki i delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Sernik na zimno jest szybki i prosty w przygotowaniu, nie ma tu żadnej filozofii. Uda się z pewnością każdemu! Do przygotowania(...)push({}); Składniki na sernik na zimno z truskawkami: warstwa serowa 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego z wiaderka (u mnie President) 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 250 ml gorącej wody dodatkowo około 100 g biszkoptów 1 galaretka truskawkowa 400 ml gorącej wody około 400 g truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Zaczynamy od rozpuszczenia galaretki

Gotuj z Prezesem
Sernik na zimno 60

Niezwykle pyszny i szybki sernik na jogurcie z owocami i galaretką. To deser bez pieczenia, bez miksera. Sernik na zimno z trzech składników, który przygotujesz w chwilę i przez cały rok. Idealny deser na letnie dni, orzeźwiający, lekki, bez dodatku cukru.. Sernik na zimno możesz dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową, tartą czekoladą, siekanymi orzechami, świeżymi owocami i listkami mięty(...)super smaczny i szybki sernik na zimno. Możesz zmieniać kolor sernika używając dowolnie kolorowych galaretek. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszny sernik na zimno z trzech składników. Sernik na zimno SKŁADNIKI: 4 galaretki cytrynowe – opakowanie 4 x 71 g 500 ml wrzątku 400 g jogurtu greckiego 330 g moreli z puszki Przepis jest na tortownicę o średnicy

Zasmakuj Kuchni
CIASTO SMERFA 90

Szybkie ciasto bez pieczenia, które przygotowałam do niedzielnej kawki. Polecam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: opakowanie okrągłych biszkoptów (ok.200 g) galaretka niebieska galaretka pomarańczowa 1 szklanka śmietanki 36 % 1 szklanka jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru 4 ciasteczka oreo 0,5 szklanki mocnej, posłodzonej kawy 2 łyżki dżemu wiśniowego WYKONANIE: Galaretkę niebieską rozpuszczamy w 1 szklance wody(...)Przelewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie galaretkę kroimy w drobną kostkę. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy do ostudzenia. Biszkopty nasączamy w kawie, układamy w tortownicy, smarujemy dżemem. Śmietankę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i zimną galaretkę. Miksujemy, dodajemy pokruszone oreo, mieszamy i wylewamy na biszkopty. Dookoła układamy

Pani na deser