galaretka - 14130 przepisów (strona:76/942)

Cytrynowa Pychotka 515

Cytrynowa pychotka to mocno aromatyczne ciasto cytrynowe, na biszkopcie, z obłędnie pysznym kremem cytrynowym, delikatną jak puch pianką i galaretką cytrynową. Całość udekorowana kleksem bitej śmietany z odrobiną otartej skórki cytrynowej. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i delikatne w smaku. Idealne dla osób lubiących kwaskowate smaki. Ciasto świetnie pasuje na święta wielkanocne, a w wersji na herbatnikach idealnie sprawdzi się(...)waniliowe lub cytrynowe (2x40g = 80 g) sok z cytryny (125 ml.) masło (140 g) cukier (1 szklanka = około 100 g) Pianka cytrynowa : woda gorąca (1 szklanka = 250 ml.) 1 galaretka cytrynowa (40 g) śmietanka kremówka 35% (500 ml.) cukier puder (2 łyżki) Warstwa galaretkowa : 1 galaretka cytrynowa(40 g) woda gorąca (2 szklanki = 500 ml.) otarta skórka z 1 dużej

Rita creative
Skyrnik na zimno z galaretkami 51

Coś innego, może nie nowego, ale w wersji na zimno! Czy są tutaj fani galaretek?! Zachęcam do przygotowania skyrnika na zimno z wykorzystaniem galaretek od Pyszny Sklep ! Składniki: 75 g galaretki o smaku cytrynowym + 200 ml gorącej wody 300 g skyru naturalnego  75 g galaretki o smaku wieloowocowym  + 100 ml gorącej wody 75 g galaretki bursztynowej o smaku(...)coli + 200 ml gorącej wody Sposób przygotowania: Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić i przelać do naczynia. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Skyr wymieszać z galaretką o smaku wieloowocowym i 100 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i przelać na pierwszą warstwę. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Galaretkę bursztynową wymieszać

Truskawkowa Fiesta
Ciasto Madagaskar 71

Ciasto Madagaskar jest połączeniem biszkoptu kakaowego z biszkoptem makowym, kremem budyniowym, winogronem oraz galaretką. Ciasto to pięknie prezentuje się na talerzu, jest kremowe oraz owocowe w smaku . Najlepiej jest jego przygotowanie rozłożyć sobie na dwa dni, w jednym dniu upiec biszkopty, a w dniu kolejnym przygotować krem i złożyć ciasto. Przyznaję, iż ciasto to jest odrobinę czasochłonne, dlatego też(...)Krem budyniowy: 600 ml mleka 4 żółtka 35 dkg masła 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 15 dkg cukru kryształu 6 dkg mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 40 dkg zielonego winogrona 2 galaretki agrestowe w proszku (75 gr każda) 700 ml wody Ciasto Madagaskar z winogronem Jak zrobić ciasto Madagaskar. Przygotowanie biszkoptu kakaowego. Białka oddzielić od żółtek, włożyć do miski wraz ze szczyptą

MeCooks
Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną 65

Ciasto brzoskwiniowe z galaretką i śmietaną, to pyszny klasyk, który zawsze się sprawdzi. Połączenie czekoladowego biszkoptu z galaretką z brzoskwiniami i śmietaną tworzy pyszne i zarazem proste ciasto. Przepis wrzucam na prośbę koleżanek z pracy ;-) Cieszę się, że smakowało. Co prawda ja piekłam dwie blaszki ciasta, a raczej upiekłam jeden biszkopt z 8 jajek i go przekroiłam. Dzięki temu zaoszczędziłam(...)czasu i prądu ;-) Za to galaretka z tylu litrów wody i soku strasznie długo mi tężała. Trochę się naczekałam. Na formę 25 x 40 cm lub 25 x 30 cm (u mnie ta większa). SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 130 g cukru 75 g mąki pszennej tortowej 20 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki wody

Passions hobbies life
Sernik na zimno z truskawkami 50

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, więc przygotowałam sernik na zimno z truskawkami i galaretką . Prosty i pyszny deser bez pieczenia , idealny na upalne dni. Sernik na zimno z truskawkami jest lekki i delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Sernik na zimno jest szybki i prosty w przygotowaniu, nie ma tu żadnej filozofii. Uda się z pewnością każdemu! Do przygotowania(...)push({}); Składniki na sernik na zimno z truskawkami: warstwa serowa 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego z wiaderka (u mnie President) 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 250 ml gorącej wody dodatkowo około 100 g biszkoptów 1 galaretka truskawkowa 400 ml gorącej wody około 400 g truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Zaczynamy od rozpuszczenia galaretki

Gotuj z Prezesem
Sernik na zimno 67

Niezwykle pyszny i szybki sernik na jogurcie z owocami i galaretką. To deser bez pieczenia, bez miksera. Sernik na zimno z trzech składników, który przygotujesz w chwilę i przez cały rok. Idealny deser na letnie dni, orzeźwiający, lekki, bez dodatku cukru.. Sernik na zimno możesz dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową, tartą czekoladą, siekanymi orzechami, świeżymi owocami i listkami mięty(...)super smaczny i szybki sernik na zimno. Możesz zmieniać kolor sernika używając dowolnie kolorowych galaretek. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszny sernik na zimno z trzech składników. Sernik na zimno SKŁADNIKI: 4 galaretki cytrynowe – opakowanie 4 x 71 g 500 ml wrzątku 400 g jogurtu greckiego 330 g moreli z puszki Przepis jest na tortownicę o średnicy

Zasmakuj Kuchni
CIASTO SMERFA 101

Szybkie ciasto bez pieczenia, które przygotowałam do niedzielnej kawki. Polecam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: opakowanie okrągłych biszkoptów (ok.200 g) galaretka niebieska galaretka pomarańczowa 1 szklanka śmietanki 36 % 1 szklanka jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru 4 ciasteczka oreo 0,5 szklanki mocnej, posłodzonej kawy 2 łyżki dżemu wiśniowego WYKONANIE: Galaretkę niebieską rozpuszczamy w 1 szklance wody(...)Przelewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie galaretkę kroimy w drobną kostkę. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy do ostudzenia. Biszkopty nasączamy w kawie, układamy w tortownicy, smarujemy dżemem. Śmietankę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i zimną galaretkę. Miksujemy, dodajemy pokruszone oreo, mieszamy i wylewamy na biszkopty. Dookoła układamy

Pani na deser
Ciasto Shrek 100

kolorach, przygotowywane na zielonym soku typu Kubuś czy Pysio. Składa się z biszkoptu (choć w wersji bez pieczenia można go zrobić na biszkoptach), masy budyniowej, pianki śmietanowej, delicji i galaretki. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i dobrze smakuje. Biszkopt: 4 jajka 5 łyżek drobnego cukru 5 łyżek mąki pszennej 1-2 łyżki oleju Masa budyniowa: 3 op. budyniu śmietankowego(...)cukru 1 l zielonego soku typu Kubuś/Pysio 2 łyżki cukru Pianka śmietanowa: 1 op. zielonej galaretki 400 ml śmietanki 36% Dodatkowo: 2 małe op. delicji z czekoladzie (wykorzystamy 1,5 opakowania) 2 op. zielonej galaretki Całe jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (około 7-10 minut). Wlewamy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Następnie obroty miksera

Smaki Na Talerzu
Ciasto Landrynka 62

pieczenia. Do jego przygotowania potrzebujemy kilku prostych składników, które można zakupić w każdym sklepie. Połączenie biszkoptowego spodu z puszystą masą na bazie sera twarogowego z wiaderka, śmietanki kremówki i galaretki to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto landrynka idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek cudownie prezentuje się na stole. Kto ma ochotę skosztować(...)tego cuda? Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO LANDRYNKA Składniki Blaszka 24×35 cm MASA 1 kg sera twarogowego 2 galaretki malinowe 1/2 szklanki cukru 500 ml wody 500 ml śmietany kremówki GALARETKA 2 galaretki malinowe 800 ml wody DODATKOWO  ok. 300 g biszkoptów  Wykonanie Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć na niej warstwę biszkoptów

Alle Dobre!
DESER KOKOSOWY Z WIŚNIAMI 69

Składniki: Wiśnia: 1 słowik wiśni (700 g) lub ok 300 g świeżych 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1,5 łyżki żelatyny  0,5 szklanki cukru jeśli używamy świeżych wiśni Mus kokosowy: 3 x 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru kokosowego 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki żelatyny Nasączenie: 2 torebki owocowej herbaty(...)wiśniowej 300 ml gorącej wody 1 łyżeczka płaska cukru do smaku Dodatkowo: biszkopty podłużne (22 sztuk) 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym  ok. 500 ml gorącej wody Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki wiśniowej  rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Nasączenie -  3 torebki herbaty wiśniowej zaparzyć w 200 ml wody. Następnie po zaparzeniu

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowa kopuła 96

cieszy oko. Oczywiście można użyc tortowicy i przygotować w formie tradycyjnego sernika na zimno. Dno wyłożyć biszkoptami, na biszkopty dać masę serową, potem mus i na koniec truskawki z galaretką. Jednak także trzeba czekać aż poszczególne warstwy stężeją, zresztą jak przy każdym seniku w którym chcemy uzyskać warstwy. składniki: ok 800 g truskawek 500 g zmielonego sera 3 galaretki truskawkowe(...)Szklaną miskę wyłożyć folią spożywczą i wstawić do lodówki do schłodzenia. Moja miska ma pojemność 2 litry i średnicę 20 cm. Z podanych składników wyszła mi pełna miska. Jedną galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml i odstawić do wystudzenia. Połowę truskawek pokroić w plastry, będą one potrzebne do wyłożenia miski. Ja wykroiłam ładne plastry z wszystkich truskawek a pozostałe małe

Monia miesza i gotuje
Śmietankowa delicja 124

Składniki: 1 opakowanie gofrów 250 gram (możemy gofry zrobić samemu) 300 gram ciasteczek delicji, ja miałam jedno podwójne opakowanie i zabrakło mi dwóch ciasteczek 1 litr śmietany 30% 5 galaretek, u mnie 2 wiśniowe, 2 pomarańczowe i 1 agrestowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretki wiśniowe rozpuściłam w 2 szklankach gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia. Galaretki pomarańczowe rozpuściłam(...)szklankach gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia. na spód blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy gofry, gdy galaretki przestygną śmietanę ubijamy na sztywno. Po ubiciu dzielimy ją na dwie części. w międzyczasie w 1 szklance gorącej wody rozpuściłam galaretkę agrestową i odstawiłam do przestygnięcia, do jednej połowy śmietany dodałam przestudzone wiśniowe galaretki. Krótko zmiksowałam

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania