galaretka - 14130 przepisów (strona:79/942)

Ciasto czekoladowa delicja z brzoskwiniami 67

Ciasto czekoladowa delicja z brzoskwiniami, to połączenie kakaowego biszkoptu z brzoskwiniami w galaretce i pysznego kremu czekoladowego. U mnie wersja urodzinowa na dużej blaszce. Zapewniam, że ciasto smakuje rewelacyjnie.  SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Nasączenie, galaretka i owoce(...)puszki brzoskwiń w zalewie 2 galaretki brzoskwiniowe 4 łyżeczki żelatyny przegotowana i ostudzona woda + sok z 1 puszki brzoskwiń (łącznie 1 l) opcjonalnie 1 kieliszek wódki Krem: 70 g masła 100 g gorzkiej czekolady 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik

Passions hobbies life
Lekkie Ciasto z Mrożonymi Truskawkami i Masą Budyniową 95

szklanki cukru pudru 1/2 szklanki wrzątku 2 łyżki żelatyny 80 g proszku budyniowego (2 opakowania budyniu bez cukru) 400 ml mleka MASA TRUSKAWKOWA 800 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka cytrynowa GALARETKA Z OWOCAMI 2 galaretki truskawkowe 3 garście mrożonych truskawek Sposób przygotowania BISZKOPT Białka ubijamy na pianę. Stopniowo dodajemy po łyżce cukru. Dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy(...)Dodajemy mąkę i sodę, mieszamy szpatułką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA TRUSKAWKOWA Truskawki blendujemy na mus. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Gdy się rozpuszczą, dodajemy je do truskawek. Gdy masa będzie tężeć, wykładamy 1/2 na biszkopt. Od razu rozpoczynamy przygotowanie masy budyniowej. Należy to robić dość szybko, by pozostała masa truskawkowa nie stężała. MASA BUDYNIOWA Żelatynę umieszczamy we wrzątku

Przepiski.pl
Sernik czekoladowy i galaretka z procentami 69

Sernik czekoladowy sobie zrobiłem w związku z moim urodzinami i galaretkę z procentami. Sernik czekoladowy to bezsprzecznie moje ulubione ciasto, w związku z tym, nie mogło go zabraknąć w moje 48 urodziny. Ponieważ sernik jest bardzo czekoladowy, dla lekkiego kontrastu lekko kwaśna galaretka z mandarynek i likieru pomarańczowego. Ponieważ mieszkam na zielonej wyspie, nie mogło też zabraknąć Irish Whiskey(...)zakończenie, chciałbym podziękować za życzenie, jeśli takowe będą 😊 i życzę Ci smacznego i na zdrowie.  👥 – Ja ⏰ – 48 lat 🇵🇱 – Polska Z czego zrobisz sernik i galaretkę Sernik czekoladowy 1 kg sera w wiaderku 200 ml kwaśnej śmietany 450 g gorzkiej czekolada 3 łyżki kakao 2 łyżki ekstraktu waniliowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 200 g ciastek

RafalCook
Ciasto Telimena z truskawkami, budyniem i bezą / Layer Strawberry Cake 202

Ciasto Telimena z truskawkami, budyniem i bezą  Telimena to ciasto na biszkopcie z truskawkami, galaretką, budyniem i bezą . Takie ciasto na zimno z musem truskawkowym to świetny pomysł na spotkanie w większym gronie. Sprawdzi się nawet jako tort. Zobacz, jak krok po kroku przygotować wszystkie warstwy tego pysznego ciasta na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał(...)Youtube Ciasto z truskawkami, galaretką i kremem budyniowym to taki letni klasyk. W Telimenie dodatkową, ciekawą  warstwę stanowi makowa beza, pokruszona na wierzchu ciasta. Jeśli chcecie, biszkopt do ciasta z truskawkami i budyniem możecie upiec dzień wcześniej - mój biszkopt jest bardzo prosty, przygotowujemy go bez oddzielania żółtek od białek. Z wyprzedzeniem możecie upiec też bezy. Ciasto Telimena z makiem

Lekcje w kuchni
Lekki skyrnik, sernik na zimno z galaretką FIT 571

naturalnego – 300g skyru waniliowego – 140g płynnych białek (4 białka) – 25g żelatyny + 125ml wrzątku – 3-4 łyżki erytrolu – ekstrakt waniliowy – szczypta soli Składniki na galaretkę: – 300g borówek – 100g truskawek – 1 opakowanie galaretki krystalicznej o smaku truskawka-wanilia + 250ml wrzątku MASA SEROWA: W miseczce umieszczamy żelatynę i rozpuszczamy ją w gorącej wodzie, chwilę(...)Cały czas mieszając trzepaczką delikatnie łączymy białka ze skyrami. Następnie stopniowo wlewamy żelatynę, ciągle mieszając. Całość przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. GALARETKA: Gdy masa serowa stężeje, galaretkę rozpuszczamy w połowie gorącej wody podanej na opakowaniu (250ml) i studzimy. Skyrnik wyciągamy, układamy na nim równomiernie umyte borówki oraz pokrojone na ćwiartki truskawki

Be Fit Be Strong
Leniwe ciasto bez pieczenia z owocami (budyniowe, na herbatnikach) / Lazy No Bake Pudding Cake 411

Leniwe ciasto bez pieczenia z owocami (budyniowe, na herbatnikach) Leniwe ciasto bez pieczenia   to owocowe ciasto budyniowe z galaretką i herbatnikami . Jest bardzo proste w przygotowaniu, poradzą sobie z nim nawet początkujący w kuchni. Czy da się łatwiej przygotować ciasto warstwowe? Sprawdźcie na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto na zimno z budyniem(...)budyniu znajdziemy tez polewę czekoladową. Jeśli wolicie, możecie zamiast polewy wykorzystać Wasz ulubiony krem czekoladowy typu Nutella - ciasto budyniowe będzie jednak wtedy słodsze. W naszym cieście z budyniem i galaretką  świetnie sprawdzi się sok / nektar bananowy, ale jeśli go nie znajdziecie, możecie wykorzystać też sok z owoców egzotycznych, ewentualnie sok pomarańczowy. To dzięki warstwie owocowej  ciasto budyniowe

Lekcje w kuchni
Ciasto "Zośka' 138

ciasto jest pyszne, nie przesłodzone, a warstwy prezentują się bardzo efektownie i na dodatek ładnie się kroi. W oryginalnym przepisie warstwa śmietankowa jest na górze, a na dole galaretka, do której dodane są wiśnie. Ponieważ wiśni u mnie już brak zrobiłam tylko warstwę galaretki wiśniowej.  Składniki: 300 g masła (może być margaryna) 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej(...)piekarnik z termoobiegiem możecie piec wszystkie blaszki na raz) ok 30 minut w 180 st.C. Wymiary blaszki 23x33 cm Przełożenie: 400 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki wiśniowe Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wody. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 3/4 litra wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a gdy będzie gęsta mieszamy z tężejącą

Cynamonowe szczęście
Ciasto Arbuz / 'Watermelon' Spinach Cake 91

dostawać powiadomienia, kiedy pojawi się nowy film Click here to subscribe and get notifications when new video is uploaded Ciasto Arbuz , czyli zielone ciasto ze szpinakiem,  kremem i galaretką to łatwy deser, który zachwyci Waszych gości - nawet tych, którzy nie przepadają za szpinakiem, bo w ogóle nie czuć go w cieście. Jest bardzo popularne na polskich blogach kulinarnych, dlatego(...)przygotowania ciasta Arbuz będziecie potrzebować blendera, który zmiksuje mokre składniki na bajecznie zielony, gładki koktajl. Warto dodawać liście szpinaku stopniowo, podczas miksowania. Kiedy piekę ciasto z kremem i galaretką, nigdy nie odmierzam dokładnie szpinaku - kupuję dużą paczkę świeżych liści po 200 g i wsypuję trochę mniej niż 3/4 paczki. Przygotowanie zielonego ciasta szpinakowego trwa dosłownie kilka chwil. Potem wystarczy tylko

Lekcje w kuchni
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 106

czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy(...)etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego autorstwa. Składniki na formę 20 cm: Galaretka wiśniowa: 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300 ml wrzątku 10 gr żelatyny 400-500 ml kompotu z wiśni 300-400 gr wiśni z kompotu Wiśnie

moj przepis na
Bananowa rozkosz 101

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)dotknięciu biszkoptu od góry i od dołu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć formę, przekroić na dwa blaty. Składniki na galaretkę z bananami: 5 bananów 3 galaretki cytrynowe 1 litr wrzątku** Galaretki rozpuścić we wrzątku, pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia

moj przepis na
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 111

Składniki: spód 200 g herbatników kakaowych 70 g masła rozpuszczonego masa serowa 1 kg twarogu 300 ml śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe 80 g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie lub świeżych ok 800 g mus truskawkowy  700 g truskawek 1 łyżeczka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe UWAGI.  Użyłam twarogu półtłustego i sama go zmieliłam(...)śmiało możecie dać gotowy z wiaderka. A syrop z puszki po brzoskwiniach możecie pominąć i galaretki zagotować w wodzie. Truskawki możecie zastąpić innym owocem i mogą one być mrożone, tylko należy wylać nadmiar soku po rozmrożeniu. Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i mieszamy dokładnie z masłem. Spód formy (26) wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko natłuszczamy. Formujemy spód z ciastek

zdrowo i aktywnie
Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym 98

Składniki: spód 200 g herbatników kakaowych 70 g masła rozpuszczonego masa serowa 1 kg twarogu 300 ml śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe 80 g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie lub świeżych ok 800 g mus truskawkowy  700 g truskawek 1 łyżeczka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe UWAGI.  Użyłam twarogu półtłustego i sama go zmieliłam(...)śmiało możecie dać gotowy z wiaderka. A syrop z puszki po brzoskwiniach możecie pominąć i galaretki zagotować w wodzie. Truskawki możecie zastąpić innym owocem i mogą one być mrożone, tylko należy wylać nadmiar soku po rozmrożeniu. Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i mieszamy dokładnie z masłem. Spód formy (26) wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko natłuszczamy. Formujemy spód z ciastek

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jogurtowiec z musem truskawkowym 81

jogurtowiec z musem truskawkowym , który przygotowaliśmy w ten weekend. Ponieważ mieliśmy trochę wolnego czasu, zrobiliśmy pięknie wyglądającą, ale nieco czasochłonną wersję tego ciasta jogurtowego. Oprócz jogurtów greckich, użyliśmy również galaretek truskawkowych, którymi nasączyliśmy biszkopty, zrobiliśmy z nich czerwony pasek na masie jogurtowej oraz dodaliśmy do musu truskawkowego. W efekcie nasz jogurtowiec na zimno z truskawkami zamienionymi w mus, prezentował się(...)smakował wyśmienicie. Składniki na jogurtowiec z musem trukawkowym 800 g jogurtu typu greckiego lub bałkańskiego 20 g żelatyny 250 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe 400 g truskawek 3 łyżki cukru 100 g okrągłych biszkoptów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie W połowie szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę, przestudzić. Do naczynia wlać 2,5 szklanki gorącej wody

niecodziennikpary
Kanapka kokosowa 90

Kanapka kokosowa to ciasto czekoladowe z kokosem i galaretką , u mnie w domu pieczone bardzo często i przez wszystkich bardzo lubiane. Można powiedzieć, że jest naszym tradycyjnym ciastem i nawet kolor galaretki jest tak ważny, że gdy Siostra Ania zobaczyła żółtą galaretkę, zapytała zdziwiona, czy czerwonej w sklepie nie było. Przygotowanie kokosowej kanapki jest nieco pracochłonne, ale efekt końcowy będzie(...)cukru pudru 2 białka Polewa czekoladowa: 3 / 4 kostki margaryny 2-3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników (250 g) 2 galaretki o dowolnym smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto czekoladowe: Do miski wbić jajka i dodać żółtka. Wsypać cukier, ubić na puszystą, białą masę. Delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem

niecodziennikpary