galaretka - 14130 przepisów (strona:71/942)

maślankowy sernik na zimno z malinami i galaretkami na biszkoptach... 195

Składniki: galaretka agrestowa 1 opakowanie, maślanka zimna 600 ml, sernik 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, maliny 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 2 płatki galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować(...)minuty z zimną maślanką, na środku formy dać porcję sernika galaretkę wyjąć z miseczki i na serniku położyć na środku galaretkę resztę sernika wyłożyć do formy łyżką przyciskając do dna wokół galaretki, na wierzchu ułożyć maliny, schować do lodówki galaretkę pomarańczową rozmieszać w 600 ml gorącej wody + 2 płatki żelatyny, gdy galaretka tężeje dać ją na maliny, sernik schować

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z truskawkami i bezami 148

pianka nie jest zbyt słodka, gdyż słodkie są bezy, ale jeśli chcecie masę sernikową możecie dosłodzić. Ten sernik jest bardzo łatwy do przygotowania, a jedyną niedogodnością jest pilnowanie aby galaretka przeznaczona do masy piankowej za szybko nie stężała. Do przygotowania Sernika z truskawkami i bezami wykorzystałam tortownicę o średnicy 20 cm, najlepsza będzie tortownica silikonowa ze szklanym spodem, z której(...)sernik wyjmuje się bez problemu, do tego jej spód doskonale nadaje się do serwowania sernika na stół. Jak przygotować pyszny, piankowy sernik z truskawkami i bezami? Składniki: 3 galaretki o smaku truskawkowym (każda na 500 ml wody) 250 ml serka z wiaderka, może być serek homogenizowany 1 łyżka cukru pudru (można dać więcej) truskawki okrągłe mini biszkopty Mini bezy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowy sernik na zimno z orzechowym spodem 239

które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami.  Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki wrzącej wody 1 galaretka o smaku owoców leśnych + 1 szklanka wrzącej wody 2-3 łyżki cukru pudru świeże maliny spód(...)orzechów włoskich 10 daktyli suszonych *użyłam tortownicy o średnicy 18 cm Na samym początku rozpuścić galaretki. Uwaga: galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, natomiast galaretkę o smaku malinowym w 1,5 szklance wrzącej wody. Ostudzić. Ser przełożyć do miski. Wsypać cukier puder. Za pomocą miksera składniki połączyć ze sobą. Na sam koniec, powoli wlać rozpuszczoną

Ugotować
Torcik śmietanowo-malinowy bez pieczenia 153

nawet dziecko :) P.S. to pierwszy przepis na blogu z malinami ^^ Składniki (tortownica 20-22 cm i miska o średnicy 16 cm i wysokości 7 cm): 300 g malin 1 galaretka malinowa  660 ml śmietanki kremówki 30-36 % (schłodzoną przynajmniej przez kilka godzin w lodówce) 4 łyżki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 4 łyżeczki żelatyny 60 ml wrzątku dodatkowo(...)malin listki mięty Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, wystudzić. W misce umieścić maliny i zalać galaretką. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia. Wyjąć galaretkę z miski. Umieścić miskę w naczyniu z gorącą wodą, na kilka sekund. Gdy galaretka zacznie odchodzić od miski, przełożyć galaretkę na dno tortownicy. Włożyć do lodówki

Malinowo w kuchni
Truskawkowiec bez pieczenia 811

łyżka soku z cytryny 20g żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody WARSTWA ŚMIETANKOWA 250g śmietanki 30% 250g jogurtu greckiego 75g domowego cukru waniliowego 10g żelatyny 4 łyżki zimnej wody GALARETKA 400-450g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500ml gorącej przegotowanej wody 36 herbatników (lub tyle, żeby utworzyć trzy warstwy) Wykonanie: WARSTWA TRUSKAWKOWA - formę wyłożyć papierem do pieczenia - na dnie ułożyć koło(...)turach do jogurtu, delikatnie wymieszać - masę śmietankową przełożyć na ciasto, wyrównać - na masie śmietankowej ułożyć kolejną warstwę herbatników - całość schłodzić do momentu ścięcia się warstwy śmietankowej GALARETKA - galaretki rozpuścić w gorącej przegotowanej wodzie, odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki, aby szybciej zgęstniały - należy często mieszać galaretkę i sprawdzać stan zgęstnienia, aby za bardzo nie stężała - truskawki oczyścić, odszypułkować

Smakołyki Bereniki
Deserki piankowe z galaretką i truskawkami 139

pech to pech...truskawki zebrane, galaretki przyszykowane-studzą się..śmietana prawie gotowa do ubijania...a tu przez wichurę prądu brak...no i co zrobić?planowałam zrobić co innego [ w sumie to już chłodzi się w lodówce]..ale z braku prądu nie było możliwości dalszego działania...tak więc do małych szklaneczek wlałam po troszku jednej galaretki , odstawiłam [przechylając szklaneczki ]do zastygnięcia(...)potem wlałam drugą galaretkę i też przechyliłam szklaneczki odstawiając do zastygnięcia..no i tak zostało w lodówce przez noc..a następnego dnia działałam dalej... Truskawkowo mi ..akcja na fb ..biorą udział: 3 różne galaretki 3 szkl.wody  0,5 l śmietany 30 %  cukier do smaku 2 łyżeczki żelatyny  truskawki Galaretki [ osobno] rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody.Odstawi

Moje domowe kucharzenie
Bananowiec 632

SKŁADNIKI: Biszkopt : 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Pianka bananowa: 4 banany, 150g masła, 2 opakowania galaretki cytrynowej, Ptasie mleczko, 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 opakowania galaretki pomarańczowej, Dodatkowo: 4 banany, 2 opakowania galaretki agrestowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną(...)pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 20 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Pianka bananowa: Masło przekładam do garnuszka i rozpuszczam. Odstawiam do przestudzenia. Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 1 szklance wrzątku, studzę. Banany obieram i miksuję blenderem na gładki mus. Do musu bananowego dodaję tężejącą galaretkę oraz przestudzone masło. Wszystko razem miksuję. Masę wykładam na upieczony

Tradycyjna kuchnia Kasi
Przekładaniec z galaretką 148

Witajcie Kochani, dziś ciasto dla tych, którzy w ostatnim czasie odczuwają brak żelatyny pod wszelkimi postaciami i galaretek:) "Tysiącmilowa podróż zaczyna się od pierwszego kroku"                                           - Konfucjusz- Przekładaniec z galaretką fot. Izabela Magdalena Pieczemy biszkopt:  5 jaj 5 łyżek(...)Pieczemy ok. 35-40 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu czekamy aż ciasto się ochłodzi;) Przecinamy je w połowie na dwie części. Przekład I: 500 ml kremówki 2 galaretki cytrynowe lub brzoskwiniowe Kremówkę ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej, ale nie wrzącej wody. Porządnie należy je wymieszać, co by się totalnie rozpuściły. Jeśli chcecie, żeby galaretka szybciej się "ścięła

Kuchnia smaków
Ciasto jogurtowe bez pieczenia 164

ciut inaczej i  w foremce Liliana ..no i nie miałam żadnych świeżych owoców, więc dodałam rodzynki i kandyzowane kiwi..Zrobiłam w podwójnej porcji..no, ale w czasie zastygania galaretek pomyślałam o innym deserku, więc był także inny deserek na zimno..ale o nim w następnym wpisie. 1 paczka biszkoptów 0,5 l jogurtu naturalnego 6 łyżeczek żelatyny dowolne owoce(...)mnie rodzynki i kiwi kandyzowane] 3 różne  galaretki 1/4 szklanki cukru Galaretki przygotować według przepisu. Dwie galaretki [ osobno] wlać na płaski talerz (foremkę) i odstawić do lodówki do zastygnięcia.Troszkę galaretki wlać do foremki i odstawić do zastgynięcia.Zastygnięte obie galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody.Jogurt zmiksować razem z cukrem. Na końcu dodać żelatynę

Moje domowe kucharzenie
Śmietankowiec z sezamem 272

Śmietankowiec z sezamem to lekko odmieniona wersja klasycznego biszkoptu z galaretką, owocami i bitą śmietaną. I nie chodzi jedynie o prażony sezam na wierzchu :) W śmietankowcu śmietana (18%) ubijana jest ze słodzonym mlekiem skondensowanym i lekko usztywniona żelatyną. Smak galaretki i użyte owoce zależą od upodobań. Ja wybrałam galaretkę z owoców leśnych, która bardzo pasuje do malin i borówek. Składniki(...)szczypta soli Warstwy śmietankowe (składniki na obie warstwy): 1 litr śmietany 18% 400 ml skondensowanego mleka słodzonego (w puszce) 2 czubate łyżki żelatyny 2/3 szklanki wrzątku Warstwa galaretowa: 3 galaretki 900 ml wrzątku owoce Dekoracja wierzchu: kilka łyżek sezamu (podprażonego na suchej patelni) 120 ml skondensowanego mleka słodzonego (pozostała część z puszki) owoce Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Jaja w temperaturze

Trzeci talerz
Sernik na zimno z truskawkami i bananami 171

zimno- tym razem każdy może ukroić sobie z ulubionym owocem- truskawkami lub bananami :) Taki sernik zajmuje trochę więcej czasu, bo najpierw musi stężeć masa sernikowa, później jeden kolor galaretki i dopiero drugi kolor, ale chyba warto ;) Tym bardziej, że w trakcie można zrobić wiele innych rzeczy ;) Składniki: 500 g serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1,5 opakowania żelatyny(...)deserów Dr.Oetker , 1 łyżeczka cukru waniliowego, 5 łyżek cukru pudru, 1 galaretka truskawkowa Dr.Oetker , 1 galaretka cytrynowa Dr.Oetker ,  kilkanaście okrągłych biszkoptów, 1 łyżka soku z cytryny, 1 banan, ok.7-8 truskawek. Przygotowanie:  Serek miksujemy z śmietanką. Dodajemy cukier waniliowy i cukier puder. Żelatynę do deserów przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, czyli miksujemy ją z 75 ml zimnej wody

Aga w kuchni
Jamajka 123

plażę ;) Jest przepyszny, nic więc dziwnego, że podbija serca (i podniebienia) coraz większej liczby smakoszy. Dwie warstwy kakaowego ciasta przełożone delikatną masą z bitej śmietany i serka mascarpone oraz galaretką cytrynową z zatopionymi w niej bananami. Czy już nie brzmi pysznie? :) W smaku „Jamajka” przypomina popularny „Kopiec kreta”, ale moim zdaniem jest jeszcze lepsza, w końcu ma galaretkę :D Nadaje(...)Ciasto kakaowe: 6 dużych jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 2 lekko czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 lekko czubate łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 3 galaretki cytrynowe 1 l wrzącej wody Masa śmietanowo-serowa: 750 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru Poncz (do nasączenia ciasta): 1/2 szklanki ciepłej

MyCookBook.pl
Shrek 119

proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa I: 1 duża butelka zielonego soku przecierowego (np. Pysia) 3 budynie śmietankowe bez cukru Masa II: 0,5 l. śmietany kremówki 1 galaretka zielona (agrestowa/kiwi/gruszkowa) Dodatkowo: 2-3 paczki ciastek z galaretką (typu delicje) 2 galaretki zielone (agrestowe/kiwi/gruszkowe) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt:   białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, pod koniec ubijania(...)szklanki soku. Resztę soku zagotować, dodać budynie i jeszcze raz zagotować. Gorącą zieloną masę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Gdy masa wystygnie ułożyć na niej ciasta z galaretką i przykryć   masą II . Masa II:   galaretkę rozpuścić w 2/3 szklanki wody, pozostawić do ostudzenia - ale nie zastygnięcia, galaretka ma być chłodna, ale płynna. Ubić śmietanę, pod koniec ubijania wlać galaretkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Teczowe ptasie mleczko 227

sera z wiaderka 1 opakowanie biszkoptów 2 galaretki truskawkowe ( czerwone) 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka żółta Blaszkę keksówkę wykładamy folią aluminiową. Na spód i boki wykładamy biszkopty. Ser dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy 1 galaretkę czerwoną rozpuszczoną w szklance wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć wlewmy do sera i mksujemy. Wylewamy na biszkopty, odstawiamy do lodówki.  Galaretkę(...)zieloną rozrabiamy w 1 szklance wody, studzimy gdy zacznie tężec wylewamy na masę czerwoną. Galaretkę żółtą rozpuszczamy w 1 szklance wody i dodajemy do 2 części sera, miksujemy, wylewamy na zastygłą galaretkę zieloną. Galaretkę czerwoną rozrabiamy w 1,5 szklanki wody i wylewamy na zastygłą masę żółtą

Moje Słodkie Piekiełko
Kawowo - śmietankowy przekładaniec 202

kremem lub solidną porcją śmietany. I wczoraj właśnie był ten dzień  ... poszalałam , pokombinowałam i oto powstał taki kawowy przekładaniec. Kawowy spód , dwie śmietanowo-jogurtowe warstwy i kawowa galaretka  - która jest tutaj taką kropką nad i . Składniki : Kawowy spód: 12 łyżeczek kawy rozpuszczalnej  1/4 szklanki wrzącego mleka 2 jajka 125 g miękkiego masła 3/4 (170g) szklanki cukru(...)ciasta 2 garści posiekanych orzechów ( u mnie włoskie ) 3 garści ziaren słonecznika podprażonych  na suchej patelni  1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady - posiekanej na drobne kawałki. Kawowa galaretka: 5 łyżek kawy(nie rozpuszczalnej) 3 szklanki wody 4-5 łyżek cukru (kawa musi być słodka  , najlepiej spróbować i dopasować do naszego gustu ) 8 łyżeczek żelatyny Masa śmietanowa

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania