Karp w galarecie (klarowanej)

Karp w galarecie (klarowanej)

Karp w galarecie (klarowanej)

Karp w galarecie to danie, które jem tylko i wyłącznie raz w roku - w święta Bożego Narodzenia. W tym roku zrobiłam wyjątek i przygotowałam go trochę wcześniej. Wbrew pozorom przyrządzenie karpia w galarecie jest proste, ale niestety czasochłonne. Uwielbiam ryby w galarecie, więc poniższy karp to pozycja obowiązkowa na moim świątecznym stole.  Składniki:  płat karpia/dzwonki  (wagowo ok. 0,5 kg) 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 2-3 licie laurowe kilka ziarenek pieprzu sól galaretka 3 szklanki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, ryby, marchewka, przepisy na święta, ryba, boże narodzenie, jak przygotować karpia, seler, świąteczne przepisy, ryba w occie, ryby na święta, dania na gorąco

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.