galaretka - 14130 przepisów (strona:78/942)

Ciasto Shrek 86

kolorach, przygotowywane na zielonym soku typu Kubuś czy Pysio. Składa się z biszkoptu (choć w wersji bez pieczenia można go zrobić na biszkoptach), masy budyniowej, pianki śmietanowej, delicji i galaretki. Bardzo ładnie prezentuje się na stole i dobrze smakuje. Biszkopt: 4 jajka 5 łyżek drobnego cukru 5 łyżek mąki pszennej 1-2 łyżki oleju Masa budyniowa: 3 op. budyniu śmietankowego(...)cukru 1 l zielonego soku typu Kubuś/Pysio 2 łyżki cukru Pianka śmietanowa: 1 op. zielonej galaretki 400 ml śmietanki 36% Dodatkowo: 2 małe op. delicji z czekoladzie (wykorzystamy 1,5 opakowania) 2 op. zielonej galaretki Całe jajka ubijamy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (około 7-10 minut). Wlewamy olej i jeszcze chwilę miksujemy. Następnie obroty miksera

Smaki Na Talerzu
Ciasto Landrynka 50

pieczenia. Do jego przygotowania potrzebujemy kilku prostych składników, które można zakupić w każdym sklepie. Połączenie biszkoptowego spodu z puszystą masą na bazie sera twarogowego z wiaderka, śmietanki kremówki i galaretki to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto landrynka idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek cudownie prezentuje się na stole. Kto ma ochotę skosztować(...)tego cuda? Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO LANDRYNKA Składniki Blaszka 24×35 cm MASA 1 kg sera twarogowego 2 galaretki malinowe 1/2 szklanki cukru 500 ml wody 500 ml śmietany kremówki GALARETKA 2 galaretki malinowe 800 ml wody DODATKOWO  ok. 300 g biszkoptów  Wykonanie Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć na niej warstwę biszkoptów

Alle Dobre!
DESER KOKOSOWY Z WIŚNIAMI 62

Składniki: Wiśnia: 1 słowik wiśni (700 g) lub ok 300 g świeżych 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1,5 łyżki żelatyny  0,5 szklanki cukru jeśli używamy świeżych wiśni Mus kokosowy: 3 x 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru kokosowego 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki żelatyny Nasączenie: 2 torebki owocowej herbaty(...)wiśniowej 300 ml gorącej wody 1 łyżeczka płaska cukru do smaku Dodatkowo: biszkopty podłużne (22 sztuk) 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym  ok. 500 ml gorącej wody Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki wiśniowej  rozpuścić w 600 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Nasączenie -  3 torebki herbaty wiśniowej zaparzyć w 200 ml wody. Następnie po zaparzeniu

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowa kopuła 87

cieszy oko. Oczywiście można użyc tortowicy i przygotować w formie tradycyjnego sernika na zimno. Dno wyłożyć biszkoptami, na biszkopty dać masę serową, potem mus i na koniec truskawki z galaretką. Jednak także trzeba czekać aż poszczególne warstwy stężeją, zresztą jak przy każdym seniku w którym chcemy uzyskać warstwy. składniki: ok 800 g truskawek 500 g zmielonego sera 3 galaretki truskawkowe(...)Szklaną miskę wyłożyć folią spożywczą i wstawić do lodówki do schłodzenia. Moja miska ma pojemność 2 litry i średnicę 20 cm. Z podanych składników wyszła mi pełna miska. Jedną galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml i odstawić do wystudzenia. Połowę truskawek pokroić w plastry, będą one potrzebne do wyłożenia miski. Ja wykroiłam ładne plastry z wszystkich truskawek a pozostałe małe

Monia miesza i gotuje
Śmietankowa delicja 113

Składniki: 1 opakowanie gofrów 250 gram (możemy gofry zrobić samemu) 300 gram ciasteczek delicji, ja miałam jedno podwójne opakowanie i zabrakło mi dwóch ciasteczek 1 litr śmietany 30% 5 galaretek, u mnie 2 wiśniowe, 2 pomarańczowe i 1 agrestowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretki wiśniowe rozpuściłam w 2 szklankach gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia. Galaretki pomarańczowe rozpuściłam(...)szklankach gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia. na spód blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy gofry, gdy galaretki przestygną śmietanę ubijamy na sztywno. Po ubiciu dzielimy ją na dwie części. w międzyczasie w 1 szklance gorącej wody rozpuściłam galaretkę agrestową i odstawiłam do przestygnięcia, do jednej połowy śmietany dodałam przestudzone wiśniowe galaretki. Krótko zmiksowałam

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia 62

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia  Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to wyjątkowy  sernik na zimno z wiaderka na herbatnikach z galaretką cytrynową i kokosem. To wspaniałe ciasto bez pieczenia sprawdzi się na upały, jest lekkie i orzeźwiające. Zobaczcie przygotowanie ciasta Śnieżny Puch krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Śnieżny(...)Puch bez pieczenia przygotowuje się banalnie prosto. Wystarczy tylko ubić śmietankę, a następnie połączyć z galaretką i twarogiem. Pamiętajcie, by galaretka wlewana do masy była wystudzona, ale wciąż płynna (jak na filmie) - to gwarantuje zero grudek.  Aby sernik na zimno z wiaderka udał się idealnie, musicie wybrać ser bardzo dobrej jakości. Po otwarciu wiaderka masa serowa musi być bardzo

Lekcje w kuchni
Malinowa pokusa z delicjami 61

Pyszne, szybki oraz bardzo łatwe ciasto z śmietankową pianką z galaretką  i  delicjami. By ciasto było jeszcze szybsze do zrobienia,  można użyć  gotowych  biszkoptów lub herbatników. Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej pianka 700 ml śmietanki 36% 3 galaretki (2 rubinowe, 1 malinowa) dodatkowo(...)galaretka malinowa 2 paczki delicji malinowych Wykonanie: Mąki przesiewam. Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypuję cukier. Gdy piana stanie się sztywna i lśniąca, zmniejszamy obroty i dodaję po jednym żółtku. Na koniec wsypuję mąkę i delikatnie mieszam. Blaszkę o wymiarach 25x25 wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika

magiczna kuchnia Kasi
Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką 70

Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką to smaczne i efektowne ciasto, którego przygotowanie jest bardzo proste. Biszkopt jest mięciutki oraz delikatnie wilgotny, a brzoskwinie z galaretką świetnie orzeźwiają. Dodatkowo odrobina kremu na bazie kremówki i serka mascarpone podkreślają wygląd oraz smak całości. Polecam! Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką - składniki: (Forma o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru  100g(...)mąki pszenne j Przełożenie: 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej/pomarańczowej 2 brzoskwinie (u mnie świeże) Krem na wierzch: 100 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru Dodatkowo: 2-3 brzoskwinie do dekoracji (i mnie w syropie) Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką - przygotowanie:  Biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania

Di gotuje
Lekki skyrnik, sernik na zimno z galaretką FIT 55

Składniki na masę serową : – 300g skyru naturalnego – 300g skyru waniliowego – 140g płynnych białek (4 białka) – 25g żelatyny + 125ml wrzątku – 3-4 łyżki erytrolu – ekstrakt waniliowy – szczypta soli Składniki na galaretkę: – 300g borówek – 100g truskawek – 1 opakowanie galaretki krystalicznej o smaku truskawka-wanilia + 250ml wrzątku MASA SEROWA: W miseczce umieszczamy żelatynę i rozpuszczamy ją w gorącej wodzie, chwilę studzimy. Skyry łączymy(...)Cały czas mieszając trzepaczką delikatnie łączymy białka ze skyrami. Następnie stopniowo wlewamy żelatynę, ciągle mieszając. Całość przelewamy do formy wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. GALARETKA: Gdy masa serowa stężeje, galaretkę rozpuszczamy w połowie gorącej wody podanej na opakowaniu (250ml) i studzimy. Skyrnik wyciągamy, układamy na nim równomiernie umyte borówki oraz pokrojone na ćwiartki truskawki

Be Fit Be Strong
Jabłecznik z galaretką 60

Jabłecznik z galaretką to niezwykle prosty przepis na pyszny deser. Jego geneza sięga czasu studiów (wieki temu;)), kiedy wspólnie z moją współlokatorką przyrządzałyśmy go sobie dość często w akademiku. Wówczas była to wersja “bez pieczenia”, gdzie spodem były ciastka biszkopty, a teraz w domowej i zdrowszej wersji piekę biszkopt. Polecam Fanom jabłek polecam również najlepszą tartę jabłkową . Warto wypróbować również(...)pieczenia 1/4 szklanki (60 ml) brązowego cukru 1/4 szklanki (60 ml) oleju 1 łyżka (15 ml) octu jabłkowego 1/3 szklanki (80 ml) mleka roślinnego Nadzienie: 6 średnich jabłek 1 galaretka roślinna (40 g) pomarańczowa 2 galaretki roślinne (2 x 40 g) czerwone (np. truskawkowe lub wiśniowe) *Zamiast piec biszkopt można ewentualnie użyć gotowych ciastek biszkoptowych. Wykonanie: Biszkopt: Nagrzewamy piekarnik

Lamarida.pl
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 59

czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy(...)etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego autorstwa. Składniki na formę 20 cm: Galaretka wiśniowa: 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300 ml wrzątku 10 gr żelatyny 400-500 ml kompotu z wiśni 300-400 gr wiśni z kompotu Wiśnie

moj przepis na
Bananowa rozkosz 63

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)dotknięciu biszkoptu od góry i od dołu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć formę, przekroić na dwa blaty. Składniki na galaretkę z bananami: 5 bananów 3 galaretki cytrynowe 1 litr wrzątku** Galaretki rozpuścić we wrzątku, pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 68

czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki i całkiem sporo wiśni. Oceńcie sami jaki jest :) Robienie deseru można podzielić na cztery etapy, przygotowanie sernika trwa mniej więcej cały dzień, tylko jest to rozłożone w czasie, warto więc : Pierwszy(...)etap to przygotowanie galaretki, drugi etap to przygotowanie spodu ciasteczkowego, trzeci etap to przygotowanie masy jogurtowej, czwarty etap to wylewanie poszczególnych warstw deseru i tężenie deseru. Przepis mojego autorstwa. Składniki na formę 20 cm: Galaretka wiśniowa: 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300 ml wrzątku 10 gr żelatyny 400-500 ml kompotu z wiśni 300-400 gr wiśni z kompotu Wiśnie

moj przepis na
Bananowa rozkosz 67

mojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)dotknięciu biszkoptu od góry i od dołu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć formę, przekroić na dwa blaty. Składniki na galaretkę z bananami: 5 bananów 3 galaretki cytrynowe 1 litr wrzątku** Galaretki rozpuścić we wrzątku, pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia

moj przepis na
Ciasto walentynkowe serduszko 84

płaskie łyżki kakao szczypta soli Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku Serduszka: 3 galaretki truskawkowe 0,75 litra wrzątku Polewa czekoladowa: 100g czekolady mlecznej lub gorzkiej (lub pół na pół) ok 5 łyżek mleka     *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i przelewamy(...)wąskiego i wysokiego naczynia lub do szklanek. Odkładamy do ostygnięcia i wkładamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała *** *** Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy, aż piana będzie gęsta. Następnie wrzucamy żółtka jaj i jeszcze krótko miksujemy, do połączenia się składników *** *** Następnie do masy przesiewamy mąkę wraz z proszkiem i kakao, całość mieszamy łyżką

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania