szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej 1,5 łyżki żelatyny Dodatkowo: 700 ml gorącej wody 2 opakowania galaretki o smaku arbuzowym 500 g borówki amerykańskiej Przygotowanie: Biszkopt jasny - na spód tortownicy o wymiarach(...)przełożyć do rondelka i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób powstaną małe kawałki owoców. Tak przygotowane owoce podgrzewamy na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej i dodajemy 1, 5 łyżki żelatyny, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i żelatyna, zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Galaretka arbuzowa - 2 opakowania galaretki o smaku
Ciastka - domowe słodkościzależności od tego jakie właśnie dostaniemy owoce. Za każdym razem jest genialnie pyszny i trochę inny. Jeśli mamy truskawki/borówki możemy wybrać poniższą wersję. Jeśli dostaniemy czereśnie wystarczy kupić galaretkę wiśniową i już mamy zupełnie inny sernik 😀 w zimie genialnie sprawdzają się brzoskwinie w syropie i galaretka brzoskwiniowa. Sernik na zimno z owocami Składniki: 200 g ciastek maślanych(...)masła 500 g zmielonego twarogu (ja użyłam sera w wiaderku) 4 galaretki – u mnie truskawkowe 250 ml śmietanki 30% lub 35% 3 łyżki cukru pudru sezonowe owoce – u mnie borówki Średnica tortownicy 26 cm. Rozpoczynamy od rozpuszczenia 2 galaretek w 500 ml gorącej wody. Pozostawiamy je do wystudzenia. Następnie wykładamy dno tortownicy papierem do pieczenia. W blenderze rozdrabniamy
PatiGotujeTylko 5 SKŁADNIKÓW! SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ 🍓 Mega delikatny, rozpływa się wręcz w ustach i robi się go w dosłownie chwilę! Proste składniki i znakomity smak ❤️ Składniki: 1kg twarogu sernikowego 3 łyżki żelatyny lub 1 galaretka krystaliczna 1 opakowanie galaretki truskawkowej 80-140 g cukru/erytrolu/ksylitolu (jeżeli używamy galaretek z cukrem - pomijamy) ok. 300 g truskawek Przygotowanie: Twaróg krótko(...)miksujemy. Gotujemy 100 ml wody. Zdejmujemy wodę z ognia. Wsypujemy żelatynę lub galaretkę krystaliczną. Do żelatyny dodajemy 80 g cukru/erytrolu/ksylitolu (galaretka krystaliczna ma już cukier). Mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy 3 łyżki twarogu do wody i szybko mieszamy. Wlewamy do reszty twarogu i miksujemy do gładkiej konsystencji. W tym momencie możemy dodać ewentualnie skórkę z cytryny lub aromaty. Tortownicę wykładamy papierem
CzarnawisienkaDzień dobry :-) Dzisiaj galaretki, które uwielbia moja córa. Teraz i tak troszkę już mniej, ale wcześniej jadłaby je na okrągło ;-) Tym razem galaretka leśna z borówkami i cytrynowa z czereśniami. Na to bita śmietana i poziomki i balkonu :-) Sami zjedliśmy ze smakiem :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 1 galaretka owoce leśne 1 galaretka cytrynowa borówki(...)leśne czereśnie poziomki 300 ml śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 1. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku każda. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Borówki myjemy, czereśnie też i usuwamy z nich pestki. 3. Galaretkę owoce leśne rozlewamy do 4 pucharków, wrzucamy borówki i wkładamy do lodówki, żeby galaretka nam się zastygła. 4. Jak się zastygnie, to rozlewamy galaretkę cytrynową
kruche babeczkiBezowe Eldorado Delikatne bez pieczenia ciasto z serków homogenizowanych, galaretek, gruszek, ozdobione bezami i pokruszonymi orzechami. Składniki: · 185 g herbatników kakaowych · 2 galaretki czerwone · 2 galaretki żółte · 2 galaretki niebieskie(...)orzechów ziemnych · 90 g małych bezy · 3 gruszki Sposób przygotowania: 1. Galaretki rozpuszczamy każdy kolor w osobnym naczyniu. Żółte w jednej szklance gorącej wody, niebieskie również w jednej szklance wody a czerwone w dwóch szklankach gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 2. Masło rozpuszczamy
Kulinarna Chwilacoś dla Was przygotowała! Tym razem mamy dla Was przepyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Herbatnikowy, kruchy spód pokryty truskawkową masą i lekką, orzeźwiającą, cytrynową pianką. Do tego cieniutka warstwa galaretki. Ciasto łatwe, szybkie, no i oczywiście pyszne! Jedno z pyszniejszych truskawkowych ciast bez pieczenia na tym blogu! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche herbatniki – 20 szt MASA TRUSKAWKOWA(...)świeże truskawki – 800 g * galaretka truskawkowa – 2 szt * cukier puder – 2-3 łyżki ( do smaku ). PIANKA CYTRYNOWA: * śmietana 30% – 500 ml * galaretka cytrynowa – 2 op * cukier puder – 1-2 łyżki ( do smaku ). DODATKOWO: * galaretka truskawkowa -1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki miksujemy
Ostra na SłodkoTarta z rabarbarem na kruchym spodzie, z budyniem i delikatną galaretką z soku jabłkowego z rabarbarem. Ciasto : 300 g mąki pszennej, 200 g zimnego masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, budyń : 1 opakowanie budyniu śmietankowego (na pół litra mleka), 350 ml mleka, rabarbar : 1 kg rabarbaru, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżki posiekanych listków rozmarynu, galaretka : 300 ml soku(...)mleka zamiast 500 ml. Gorący budyń rozprowadzić na cieście. Ułożyć na nim rabarbar. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia. Galaretka: żelatynę wsypać do miseczki, wlać 50 ml letniej wody, wymieszać. Miseczkę wstawić do garnka z gorąca wodą i podgrzewać. Gdy żelatyna się rozpuści, wlać do niej trochę soku i wymieszać, następnie
królestwo garówPyszny chrupiący spód na bazie sucharów i nutelli, delikatna jak mgiełka masa śmietanowa z mascarpone oraz kwaskowe maliny zalane galaretką, wszystko razem stworzyło genialną całość. Ciasto, które znika w zastraszającym tempie, ale o to przecież chodzi... :-) Zachwytów było co niemiara, tak więc pozostaje mi tylko gorąco polecić to ciacho i życzyć smacznego. Ciasto bez użycia piekarnika, tak więc dodatkowy plus(...)piec... Użyłam blaszki o wym.33x23cm Składniki: - 250g sucharów (u mnie bez cukru), można wykorzystać także bezglutenowe - 350g nutelli - 0,5kg twarogu z wiaderka - 0,5kg śmietany kremówki 30% - 1 galaretka cytrynowa + 1,5 łyżeczki żelatyny - ok. 300g malin (dałam mrożone) - 3 galaretki malinowe (każda na 0,5 litra wody) Galaretkę cytrynową wraz z żelatyną zalewamy 250g (ml) gorącej wody . Dokładnie
Smaczne ZdroweSernik w szklankach. Sernik piankowy z owocami. Sernik piankowy z borówkami i jagodami z galaretką to pyszny deser sernikowy, który ma formę lekkiej serowej pianki. Ten sernik w szklankach jest prosty i bardzo szybki do przygotowania. Oprócz borówek na powierzchni w serniku zatopiłam maliny, ale mogą też być inne owoce albo bakalie np. siekane orzechy, czy też migdały. Uważam(...)sernik piankowy z owocami to doskonałe smakowo i wizualne połączenie. Piankę owocową przygotowałam w szklanych naczyniach, a na powierzchni ułożyłam owoce, zalewając je krystaliczną galaretką. Sernik jest lekki jak pianka, ta wersja jest light gdyż nie dodałam dodatkowo cukru, słodycz deseru i jego smak zależy od smaku galaretki, którą wykorzystamy, u mnie o smaku cytrynowym. Polecam też przepis na piankowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciast. Dzięki zawartości mrożonych malin można je przyrządzać cały rok na okrągło i za każdym razem smakuje wyjątkowo. Ciasto składa się z cienkiego blatu kruchego ciasta, grubej warstwie malinowej galaretki z dużą ilością mrożonych bądź świeżych malin, masy śmietankowej z dodatkiem mascarpone oraz bezą ze sporą ilością migdałów. Ciasto malinowa chmurka jest połączeniem słodyczy bezy i kremu śmietanowego oraz lekkiej(...)świeżości malin i galaretki malinowej. Malinowa chmurka jest ciastem, który wymaga większej ilości pracy, ponieważ wcześniej należy upiec blaty kruchego ciasta i bezowy, dodatkowo należy poczekać, aż będą one dobrze schłodzone. Dodatkowo najlepiej smakuje kolejnego dnia, gdy wszystkie smaki przejdą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Malinowa chmurka – Składniki Składniki na kruche ciasto 3 żółtka 40 gram cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku
To Musisz WiedziećJeżyk z nutką czekolady Ciasto bez pieczenia z wiórkami czekolady, spód z ulubionych ciastek Jeżyków, pyszna masa śmietankowa oraz kolorowe galaretki. Składniki: · 2 śmietany 36 % · 2 serki mascarpone · 2 galaretki zielone · 2 galaretki przezroczyste(...)galaretki niebieskie · 2 śnieżki na mleko · 2 opakowania jeżyków · 2 ½ czekolady mleczne ciemne · ½ czekolady mlecznej białej ( dekoracja) · Kilka winogron · ½ kostki masła
Kulinarna ChwilaMini torcik sernikowy, ale jakże wyjątkowy. Spód orzechowo słonecznikowy, na nim ser mascarpone mocno kremowy. Słodycz galaretką przełamana, która z dużą ilością owoców została zmieszana. Małym kawałkiem wystarczy się poczęstować i smakiem wybuchowym rozkoszować. Składniki na małą tortownicę o średnicy ok. 18 cm: spód: 100 g orzeszków ziemnych w karmelu, 2 kopiaste łyżki prażonego słonecznika, 1 łyżka miękkiego masła(...)serka mascarpone, 1 opakowanie żelatyny –fix deserowej do serników na zimno (60 g), 200 ml słodkiej śmietanki 30%, cukier puder do smaku, ok. 2 łyżki płaskie, ponadto: 1 galaretka winogronowa lub cytrynowa, ziarenka z 1 granata, owoce np.: maliny, jeżyny, jagody leśne. Przygotowanie: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Galaretkę rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. Rada: do galaretki dodajemy
Moniki SmakołykiSkładniki: twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1kg wiaderko, cukier puder 3/4 szklanki, śmietana gęsta 18% 200 gram, kawa rozpuszczalna 4 łyżki, sezamki 5 sztuk opakowanie 30 gram, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, śliwki dojrzałe 40 dag małe, biszkopty mini 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie Użyłam pojemniczki po jogurtach,śmietanie, do każdego pojemniczka pokroić wypestkowane śliwki 3 do mniejszego(...)większego. Galaretki pomarańczowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, wlać galaretki do śliwek do zakrycia ich, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i zostawić do tężenia. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président z wiaderka, cukier puder,kawę rozpuszczalną w misce mikserem połączyć na najwyższych obrotach do jednolitej masy. Do masy sernikowej wkruszyć 3 opakowania sezamek, mikserem
W Mojej Kuchni LubięPyszna, delikatna pianka. Idealna na letnie upały. Składniki: opakowanie podłużnych biszkoptów miękka marmolada wieloowocowa Warstwa I: galaretka wiśniowa 4 białka 0,5 szklanki cukru pudru Warstwa II: 4 białka galaretka truskawkowa 3 łyżki cukru pudru Warstwa III: 4białka galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia(...)pianą. Od razu wykładamy do foremki z biszkoptem. Wygładzamy wierzch i wstawiamy do lodówki. Następne 4 białka ubijamy z cukrem. Do sztywnej, lśniącej piany wlewamy jedną z tężejących galaretek. Miksujemy aby połączyła się z pianą i wykładamy do formy. Kolejną warstwę piany przygotowujemy w ten sam sposób. miękka marmolada wieloowocowa Warstwa biała: 15 g żelatyny (bez gotowania) 4 białka
Pyszności SłodkościNiezwykle puszysty i delikatny sernik na zimno. Przepyszny. Jeśli znacie popularny w sieci Śnieżny Puch - to właśnie ten przepis :), z tym, że u mnie z dodatkiem truskawek i galaretki. Aby uzyskać śnieżnobiałą masę serową ( nazwa jednak do czegoś zobowiązuje ;) ) użyłam galaretki krystalicznej, taką też przykryłam truskawki na wierzchu. Ale może to być też galaretka cytrynowa lub truskawkowa, zarówno do masy(...)Sernik jest banalnie prosty w wykonaniu i sprawdzi się jako idealny deser w trakcie upałów :). Polecam! Masa serowa: 750 g twarogu sernikowego z wiaderka 125 g cukru pudru 2 galaretki krystaliczne ( u mnie o smaku winogronowym ), mogą być też cytrynowe bądź truskawkowe ( na 500 ml wody ) + 500 ml gorącej wody 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej Ponadto: około
Opowieści z piekarnika