francuskie - 6660 przepisów (strona:70/444)

WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW 167

BATATÓW Dzisiaj chciałabym wam polecić proste i wykwintne danie, które możecie przygotować na przykład na zbliżające się Walentynki. Jest to jedno z moich ulubionych dań, zainspirowane przepisem popularnego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a, stosunkowo proste w przygotowaniu, i niezwykle efektowne. Możecie nim zaskoczyć gości. Wędzony łosoś świetnie komponuje się z delikatnym smakiem rozpływających się w ustach placuszków z batatów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM 125

SAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM Tym razem przygotowałam dla Was aromatyczną sałatkę na podstawie przepisu popularnego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. Ja ją uwielbiam, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Dla  4 osób Czas przygotowania: 30 min Czas marynowania i chłodzenia: 2-3 godz. Składniki na sałatkę : 2 filety z piersi kurczaka bez skóry

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Francuska zupa cebulowa 185

Pyszna i aromatyczna Francuska zupa cebulowa , podana z chrupiącymi grzankami. Zupa idealna na niepogodę, bo rozgrzeje nawet największego zmarzlucha. Ja proponuję serwować z wspomnianymi grzankami. Możecie też podawać ze świeżymi kromkami pieczywa. Taka zupa jest też świetnym pomysłem na wszelkiego rodzaju przyjęcia, myślę, że każdy z gości z przyjemnością zje talerz Francuskiej zupy cebulowej po całonocnej imprezie. Smacznego. Francuska zupa(...)Bagietkę pokroić na kromki i opiec na złoty kolor z dwóch stron na tosterze,piekarniku lub na patelni po cebuli następnie grzanki delikatnie natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku. Smacznego:) Artykuł Francuska zupa cebulowa pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Szybka pizza na cieście francuskim (ser, pieczarki, salami, wędzona mozzarella, oliwki, sezam) 135

tego jest baaardzo szybka w przygotowaniu. Poniżej podałam przykładowe dodatki, które Wy możecie zamienić na swoje ulubione. 1 płat gotowego ciasta francuskiego passata pomidorowa żółty ser pieczarki salami wędzona mozzarella pomidor oliwki szczypiorek sezam Dodatkowo: ketchup Ciasto francuskie posmarować passatą i obficie posypać startym serem. Następnie ułożyć pozostałe dodatki (wg kolejności powyżej): pieczarki, plasterki salami, wędzoną mozzarellę (starłam

Di gotuje
Tosty francuskie z serem i szynką 93

wspomniałem nie jest to dla mnie minusem. Te dwa produkty które dzisiaj użyłem w/w firmy oceniam bardzo dobrze. Są smaczne i łatwo dostępne. Co do samych tostów francuskich to za czasów, gdy mięso na co dzień gościło na moim stole dość często je robiłem. Wystarczył czerstwy chleb i masa jajeczna do obtoczenia go. Potem już tylko smażenie, ułożenie plastrów sera(...)można również użyć trzepaczki tradycyjnej lub końcówki do blendera). Na patelni rozgrzewamy olej. Maczamy kromki chleba z obu stron w powstałej masie i smażymy. Po kilku minutach, gdy tosty francuskie z jednej strony już się zezłocą, obracamy na drugą stronę, układamy szynkę oraz ser i smażymy dalej, najlepiej pod przykryciem, aby ser lepiej się podgrzał. Podajemy z keczupem, sojonezem

Blendman
Jak zrobić ciasto francuskie krok po kroku 132

Pierwszy raz robiliśmy ciasto francuskie podczas warsztatów cukierniczych z Fabrice – francuskim szefem kuchni, który na zawsze pozostanie w naszej pamięci. To było

Kuchenne Wariacje
Francuskie koperty z serem i suszonymi owocami 226

smakowity deser. Ciasto francuskie i owoce suszone ale gotowane takie jak z kompotu z suszu a do tego ser. Połączenie idealne więc warto zrobić sobie pyszny deser. Francuskie koperty z serem i suszonymi owocami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Poduszeczki z pomidorkami i mozzarellą 119

Uwielbiam mozzarellę i ciasto francuskie dlatego postanowiłam połączyć te składniki. W efekcie otrzymałam chrupkie poduszeczki z mega ciągnącym się serem i soczystymi pomidorkami. Polecam wszystkim wielbicielom tego sera(...)sałatki caprese :-) Poduszeczki z pomidorkami i mozzarellą PODUSZECZKI Z POMIDORKAMI I MOZZARELLĄ 1 kula mozzarelli (125g) 1/2 gotowego ciasta francuskiego 4 małe pomidorki kilka listków świeżej bazylii 6 plasterków kiełbaski chorizo sól prowansalska Poduszeczki z pomidorkami i mozzarellą Ciasto francuskie dzielimy na dwa prostokąty o szerokości około 15 cm. Mozzarellę odsączamy i kroimy na 6 plasterków - układamy po trzy

peggiwkuchni
Szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego 176

SKŁADNIKI gotowe ciasto francuskie ok. 25 dag szynki ok. 25 dag sera żółtego tartego lub w plastrach ketchup SPOSÓB PRZYGOTOWANIA      Ciasto francuskie posmarować ketchupem rozmieszanym z niewielką ilością wody. Ułożyć plastry szynki i ser na cieście pozostawiając na brzegu, w stronę którego zwijamy kilkucentymetrowy wolny pas do sklejenia ciasta. Pas posmarować rozbełtanym żółtkiem. Ciasto

Przepisy Kulinarne
Francuskie pierożki z szynką i serem 120

Składniki ciasto francuskie(...)płaty ser żółty 10 dkg szynka 10 plasterków pieczarki 10 szt jajko 1 szt czarny sezam sól i pieprz Sposób przygotowania Pieczarki pokroić w plasterki, posypać … Czytaj dalej Francuskie pierożki z szynką i serem

czarrna od kuchni
francuskie trójkąty z niespodzianką i sosem tzatziki 126

szybki do przygotowania, wyrazisty w smaku- pasował do nich idealnie. Taki sos będzie świetny również do wielu innych potraw; w sezonie grillowym przygotowuję go bardzo często. składniki: opakowanie ciasta francuskiego dowolny wytrawny farsz pierogowy (najlepiej 2-3 rodzaje, u mnie ze szpinaku , z gotowanego mięsa , z mozzarelli ) jajko siemię lniane sos: nieduży zielony ogórek 3 ząbki czosnku 200 ml jogurtu(...)wymieszać, odstawić na 5 minut. Następnie dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku - sos powinien mieć mocny, wyrazisty smak. Odstawić na min. 30 minut do lodówki. Jajko roztrzepać widelcem. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku ok 5 cm. Nakładać po odrobinie farszu, za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem smarować brzegi, składać w trójkąty, sklejać dokładnie brzegi. Trójkąty układać na blaszce

6niebo
Cynamonowe palmiery 106

francuskiego. Wystarczy że macie ciasto w lodówce i 20 minut czasu i możecie do kawy cieszyć się cudownie cynamonowymi palmierami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego cynamon cukier jajko Sposób przygotowania: Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C. Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku. Kroimy

Pyry na Gaz
Karmelowa gruszka 153

moich ulubionych deserów, smakuje wyśmienicie i wygląda bardzo elegancko.  Składniki: 2 kawałki ciasta francuskiego 10cm x 10cm gruszka 50g czekolady karmelowej 50ml mleka 50ml advocaatu Dalkowski* Gruszkę obieramy ze skórki, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200*C. Ciasto francuskie układamy na blaszce, jeden kawałek na drugim. Upieczoną gruszkę odwijamy z folii(...)delikatnie układamy na środku ciasta francuskiego. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200*C.  W rondelku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy mleko i mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy advocaat i mieszamy do połączenia. Gotową czekoladą polewamy upieczoną gruszkę. *W wersji dla dzieci należy pominąć alkohol

Gotowanie i blogowanie
Paszteciki z mięsem mielonym i czatni z pomidora 90

Pyszne mięsne paszteciki, które można przygotować w około pół godziny. Dużo mniej pracy niż przy wersji drożdżowej, a smakują równie dobrze. Składniki: ciasto francuskie 300g mięsa mielonego ostre czatni z zielonego pomidora 2 ząbki czosnku łyżka masła cebula szalotka pieprz  Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła. Do cebulki dodajemy mięso mielone, doprawiamy pieprzem(...)dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Smażymy na małym ogniu i szpatułką rozdrabniamy mięso na patelni. Do usmażonego mięsa dodajemy ostre czarni z pomidora i mieszamy do połączenia.  Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, na środku każdego z nich układamy porcję mięsa i zawijamy na paszteciki. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - miejscem sklejenia ciasta w dół (ciężar farszu

Gotowanie i blogowanie
Oscypek w cieście francuskim 132

jadłam. Taki francuski rożek to wspaniały dodatek do zupy czy gulaszu, a z dodatkiem żurawiny smakuje genialnie nawet sam. Składniki: (8 rożków) rolka ciasta francuskiego 4 oscypki 2 łyżki mleka konfitura z żurawiny Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na 8 kawałków, oscypki kroimy wzdłuż - dzieląc każdego na dwie części.  Na środku kawałka ciasta układamy połówkę oscypka, składamy ciasto

Gotowanie i blogowanie