Kurczak faszerowany w cieście francuskim.

Kurczak faszerowany w cieście francuskim.

Kurczak faszerowany w cieście francuskim.

Wyszło mi danie podwójnie nadziane ;) Mięso nafaszerowałam mozzarellą, bazylią i suszonymi pomidorami, a następnie owinęłam plecionką z ciasta francuskiego. Jest to dosyć popularny sposób na podanie filetów z piersi kurczaka, ale do tej pory jakoś nie było okazji, żeby go wypróbować. Dobrze, że w końcu się udało. Danie jest bardzo smaczne i eleganckie. Mięso pozostaje soczyste, a ciasto chrupiące. Nadzienie można dowolnie modyfikować. W następnej kolejności  mięsną kieszonkę wypełnię szpinakiem i serem pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

zadanie-gotowaniezadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, kurczak, suszone pomidory, pierś, piersi, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, szpinak, por , pierś z kurczaka w cieście francuskim, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, filet z kurczaka, pierś z kurczaka w pomidorach, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, kurczak z serem, mięsa pieczone, soczysta pierś z kurczaka, uda z kurczaka, chrupiący kurczak, dania mięsne, filet ze szpinakiem, kurczak pieczony

Inne przepisy z zadanie-gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.