Tarta z gruszkami i serem pleśniowym to szybki i smaczny deser – koniecznie spróbujcie tego połączenia. Sprawdźcie też przepis na tartę z jabłkami Składniki: opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą być dowolne) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='opakowanie ciasta francuskiego gruszka ser pleśniowy (gorgonzola, lazur) łyżka cukru orzechy brazylijskie (mogą(...)być dowolne)'; document.write(" "); Krok 1 Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim. Kładziemy na nim gruszkę pokrojoną w plasterki. Krok 2 Ser kroimy na małe kawałeczki i wkładamy je pomiędzy gruszki. Całość posypujemy cukrem oraz orzechami. Krok 3 Pieczemy w temperaturze 220 stopni około 15-20 minut. Artykuł Tarta z ciasta francuskiego z gruszkami i serem pleśniowym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia BazyliiKatalogSmaków.pl , dzięki czemu mogę docierać do szerszego grona czytelników, ale także poznawać nowe przepisy i szukać inspiracji wśród wspaniałych propozycji, które można tam znaleźć Porażki: Zrobiłam ciastka francuskie o wymyślnym kształcie, smakowały nieziemsko, ale wyglądały tragicznie - pyszne i brzydkie, niestety :P Nie wyszły mi placki bananowe - moje ukochane! Jak one mogły? Niestety nie wiem, co się stało, przypalały(...)glazurowanymi w miodzie marchewkami Jajka sadzone w papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna
Cooking MonsterPyszne, francuskie ciasteczka z jagodami i mascarpone. Kruche, delikatne i wręcz przepyszne. Takie ciasteczka przygotowuje się ekspresowo, można je zrobić nawet wtedy gdy goście już nadchodzą. Z przepisu wyszło ich około 8 sztuk(...)opakowanie ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 200 g jagód lub borówek cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE : Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy na duże
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 1 płat ciasta francuskiego 5-6 plasterków szynki kawałek czerwonej papryki 10 dkg sera żółtego sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć, rozłożyć na nic starty ser, … Czytaj dalej Zawijaski z ciasta francuskiego
czarrna od kuchnikieliszek dobrego wina. Chwilo trwaj....! Trata z Łososiem fot. Iza/ wykonanie: Agnieszka Prus Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 gram wędzonego łososia w plastrach 4-5 jajek śmietana 18 % sól, pieprz, koperek, gałka muszkatołowa fot. Iza/ wykonanie: Agnieszka Prus Wykonanie: Ciasto francuskie rozłożyć w tortownicy, również na bocznych ściankach, tak aby farsz nie wypłynął. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)śmietaną, posolić (uwaga sam łosoś jest dosyć słony, zatem ostrożnie z solą;) ), popieprzyć, dodać szczyptę gałki. Łososia pokroić w kostkę, wymieszać z jajkami. Masę jajeczno - łososiową wylać na ciasto francuskie. Całość poprószyć obficie koperkiem. Piec ok. 45 - 50 minut w temperaturze 180/ 200 stopni. fot. Iza/ wykonanie: Agnieszka Prus Smacznego
Kuchnia smakówkuchniasmakow.blogspot.com Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 4 plasterki sera żółtego 4 plasterki szynki 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, oregano, jajko 1. Filety z kurczaka oprószyć solą, pieprzem i oregano z dwóch stron. 2. Blachę wysypać mąką. 3. Ciasto francuskie rozłożyć, Przeciąć na pół. 4. Na jednej połówce położyć filet, 2 plasterki szynki, 2 plasterki sera żółtego
Kuchnia smakówzrobiłam swoją, jednak wykorzystałam ciasto francuskie na spód, bo kończył się mu termin ważności. Sos zrobiłam pomidorowy zamiast zwykłego beszamelu, bo wolę pikantniejszą kuchnię. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (najlepiej okrągłego) Farsz: 2 cukinie średnie 5 marchwi 1 paprykę czerwoną tymianek i oregano Sos: 1 łyżka mąki ½ szklanki słodkiej śmietany 18% 3 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka włoskich ziół(...)tarce, dużo to ułatwia i zabezpiecza przed skaleczeniem) Marchew zblanszować we wrzątku ok 4 minuty, by zmiękła w ten sposób i upiekła się równo z cukinią i papryką. Ciasto francuskie rozwinąć, wylepić nim dno naczynia do zapiekania lub tortownicę ok. 24 cm. Brzegi odciąć. Na spód wyłożyć sos, na to układać warzywa według naszej fantazji. Wierzch posypać oregano
Czerwień i błękittarty z ciasta francuskiego z musem jogurtowym na bazie budyniu. Owoce jako dodatek, jakie chcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego do dekoracji owoce: jagody, maliny, truskawki, .... Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: budynie rozpuść(...)wlej budynie, mieszaj energicznym ruchem, aż powstanie gęsta masa i zdejmij z ognia do ostygnięcia. W tym czasie wyłóż tarty papierem pergaminowym i wyłóż na nie ciasto francuskie, po nakłuwaj widelcem i piecz w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10-15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. W misce ucieraj budyń z jogurtem, aż powstanie gładka
Niezły MłynekŚwieża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 8 łyżek musztardy 4 łyżki miodu 4 ząbki czosnku Łyżka octu winnego Oliwa z oliwek Ciasto francuskie Jajko Zioła prowansalskie Sól Pieprz Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu. Szpinak mrożony trzeba rozmrozić i odsączyć z namiaru wody. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie(...)uzyskać pożądany kształt. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy kawałek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę nadając odpowiedni kształt. Następnie nakładamy ostudzony farsz. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta francuskiego, które nakłuwamy umożliwiając usunięcie nadmiaru powietrza. Zapobiegnie to także nadmiernemu puchnięciu ciasta
MarcinChefdeser z ciasta francuskiego i truskawek :) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego świeże truskawki, umyte, bez szypułek, przekrojone na pół cukier 1 żółtko CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok. 6 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem
My Culinary Artprzegapiłam urodziny bloga, już 3 lata minęło :)). Nie mam z tej okazji żadnego ciasta, ale pizza lub ślimaczki jak kto woli też może być ;) Pyszności, kocham po prostu ciasto francuskie , może się powtarzam, ale jest rewelacyjne i tyle(...)Miłego weekendu Wam życzę :) Inspiracja: klik Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 filety z kurczaka kukurydza kilka suszonych pomidorów papryka czerwona sos pomidorowy starta mozzarella oregano sól Kurczaka kroję w drobne kawałki, solę, dodaje oregano i podsmażam. Paprykę, pomidorki również kroję. Wszystkie składniki dzielę na 2 części . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka
kruche babeczkiJaponii, lecz z Portugalii) jest bardzo delikatna i lekkostrawna, ponieważ dodana do niej lodowata woda sprawia, że tłuszcz nie przedostaje się do środka. Poniższy przepis zaczerpnęłam od mojego ulubionego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a. W podobny sposób możecie przygotować inne warzywa, na przykład cukinie pokrojone w talarki, kalafior, brokuły czy oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskarazem chciałabym Wam zaproponować przepis z ricottą na słodko – lekkie, delikatne ciasto na chrupiącym spodzie. Do tej pory przygotowywałam je tylko we Francji, i użyłam do sporządzenia spodu francuskich ciasteczek typu sablés, które są kruche i chrupiące, dlatego, jeśli zdecydujecie się wypróbować ten przepis, będę Wam wdzięczna za sugestie, jakich polskich ciasteczek użyliście do przygotowania spodu. Najlepiej, żeby były lekko
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaproponuj ę Wam przepyszny i wyrazisty w smaku tort z ciasta francuskiego w sosie z ricotty ze szparagami i wędzonym łososiem. Smacznego :) SKŁADNIKI 500 gr szparagów 400 gr ricotty 100 gr wędzonego łososia 30 gr parmezanu 2 opakowania ciasta francuskiego s ó l, pieprz PRZYGOTOWANIE Szparagi po umyciu, usunięciu suchych(...)szparagów odkładamy do dekoracji. W misce mieszamy ricottę, z pokrojonym drobno łososiem, startym parmezanem i szparagami. Doprawiamy solą i pieprzem. Płaty ciasta francuskiego rozkładamy i sklejamy ze sobą smarując odrobiną mleka. Najlepiej robić to na papierze do pieczenia, który wykorzystamy do pieczenia
La grande e la piccola cuoca