Pierś kurczaka zapiekana w cieście francuskim

Pierś kurczaka zapiekana w cieście francuskim

Solidna porcja pyszności Lubię mieć w lodówce i spiżarni produkty, które są w stanie uratować mi życie w przypadku niespodziewanych gości lub po prostu braku czasu. Jednym z nich jest ciasto francuskie. Raz w życiu robiłam je sama, zgodnie z klasyczną sztuką jego przygotowywania, i powiem Wam, że nie jest to proste. Dlatego idę na łatwiznę i używam gotowca. Lubię je, bo niezależnie od tego, czy chcę przygotować coś słodkiego czy wytrawnego, pasuje zawsze idealnie. Znano je już w starożytnej Grecji i w Rzymie, ale fak...

Czytaj dalej na blogu Pichceniomania

Autor

PichceniomaniaPichceniomania

Gotuję, to jest moja ukochana forma relaksu, jedzenie tego, co ugotuję niestety też ;) Od niedawna piszę swojego bloga, którym dzielę się ze światem. Obecnie jest to zbiór przepisów- opowieści o tym, jak i dlaczego powstają moje potrawy. Znajdziecie tu dania kuchni wszelakiej, czasem absolutnie klasyczne, a czasem jedynie inspirowane klasyką. Moja miłość to kuchnia włoska i polska, ale w swoim prywatnym jadłospisie stawiam na różnorodność. Uwielbiam próbować nowych smaków, podróżując ważnym punktem jest kosztowanie lokalnych specjałów. O tych wyjazdowych doznaniach też postaram się tutaj co nie co pisać. Miłej lektury!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, ciasto, rukola, kurczak, ciasto francuskie, ciasto francuskie, chorizo, mięso, pesto, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, suszone pomidory, piersi, pierś, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, pierś z kurczaka w pomidorach, pierś z kurczaka w cieście francuskim, czosnek w ziołach, ciasto z białek , kurczak z czosnkiem, proste ciasto, kurczak z serem

Inne przepisy z Pichceniomania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.