pierś z kurczaka w cieście francuskim - przepisów 151

  1. Pierś z kurczaka w cieście francuskim.
    Pierś z kurczaka w cieście francuskim.

    Pyszna, soczysta, mięciutka pierś z kurczaka owinięta w chrupiące ciasto francuskie(...)idealnie danie na kolację lub obiad. Z całą rodziną bardzo polubiliśmy to danie, bo jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Gorąco polecam i zapraszam! Składniki: podwójna pierś z kurczaka płat ciasta francuskiego łyżka majonezu 50 g sera jajko sól, pieprz Przygotowanie:  Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na dużym ogniu przez

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Łukasza, prowadzonego przez Lukash_p.

  2. Pierś z kurczaka, z pieczarkami  w cieście francuskim
    Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim

    Danie wypróbowałam i jest doskonałe. Można podać na święta lub inne okazje. Polecam. SKŁADNIKI pierś z kurczaka podwójna 40 dag pieczarek  20 dag. sera żółtego - dowolny 1 cebula przyprawa do kurczak 2 opakowania ciasta francuskiego 1 łyżka masła sklarowanego 1 łyżka oleju sól , pieprz do smaku WYKONANIE Piersi płuczemy, suszymy ręcznikiem. Każda przekrawamy na połowę. Dodajemy przyprawę do kurczak(...)Dodajemy pieczarki. nakrywamy chwile , by puściły wodę. Odkrywamy i jeszcze chwile smażymy,ąż woda odparuje, doprawiamy do smaku Mięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu. Gotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera. Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiem Pieczemy  w piekarniku

    Przepis pochodzi z bloga W kuchennym oknie Ewy, prowadzonego przez pozytywna45.

  3. Ciasto francuskie z piersią z kurczaka, pieczarkami, cebulą i żółtym serem.
    Ciasto francuskie z piersią z kurczaka, pieczarkami, cebulą i żółtym serem.

    dawna chciałam zrobić ciasto francuskie z piersią z kurczaka. Wreszcie się udało ;) Czytaj więcej

    Przepis pochodzi z bloga Paulina Kwiatkowska, prowadzonego przez PaulinaKwiatkowska.

  4. Pierś z kurczaka z maślakami zapiekana w cieście francuskim
    Pierś z kurczaka z maślakami zapiekana w cieście francuskim

    Niestety w wyścigu po grzyby zawsze przegrywam:) Po prostu nie jestem w stanie zmusić się w weekend do wstania o jakiejś nieludzkiej godzinie. Kiedy wychodzę o

    Przepis pochodzi z bloga Kraina Tysiąca Smaków, prowadzonego przez 1000smakow.

  5. AteGood u mnie w domu. Pierś z kurczaka w plecionym cieście francuskim ze szpinakiem i serem feta.
    AteGood u mnie w domu. Pierś z kurczaka w plecionym cieście francuskim ze szpinakiem i serem feta.

    gotowaniem. Aplikacja niedługo startuje a więc śledźcie ją na bieżąco ! Specjalnie dla wyjątkowych mimo zmęczenia Żarłostacją zrobiłam.Pierś z kurczaka w plecionym cieście francuskim ze szpinakiem i serem feta. Składniki dla 2 osób: 1 op ciasta francuskiego 2 mniejsze piersi z kurczaka 200g szpinaku mrożonego 100g fety 2 ząbki czosnku odrobina śmietany 12% sól,pieprz, zioła prowansalskie 1 jajko Wykonanie(...)sobie słony. Gotowy szpinak można jeszcze doprawić wedle uznania np pieprzem. Gdy farsz będzie gotowy i trochę ostygnie możemy wyciągnąć ciasto francuskie z lodówki. Ciasto dzielimy na pół i na każdą część dajemy po piersi z kurczaka, wystające części ciasta kroimy na paski o grubości ok. 2 cm. Na mięso nakładamy farsz a następnie zawijamy naprzemiennie przygotowane paski ciasta. Dzięki

    Przepis pochodzi z bloga QuchniaKaroli, prowadzonego przez Mama daj jeść.

  6. Kurczak w cieście francuskim
    Kurczak w cieście francuskim

    Kurczak w cieście francuskim. Na niedzielny obiad proponuję przygotować Kurczaka Wellington. Kurczaka a la polędwica Wellington to nic innego jak pierś z kurczaka z pieczarkami i szpinakiem w cieście francuskim . Przepis został zaczerpnięty z ostatnich warsztatów kulinarnych, gdzie światowe dania były przygotowywane w tańszej, domowej wersji. My często przygotowujemy piersi kurczaka w cieście francuskim, ale bez dodatku farszu. Dodatek dwóch(...)ściskamy mięso, aby farsz nie wyleciał. Owijamy piersi kurczaka w plastry boczku. Ciasto francuskie kroimy na dwie części i każdym kawałkiem ciasta owijamy obie piersi z kurczaka, łączenie ciasta ma być pod spodem. Ciasto francuskie smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy około 20-25 minut w 185 stopniach. Przed podanie kroimy piersi z kurczaka w dosyć grube plastry. The post Kurczak

    Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię , prowadzonego przez JStraga.

  7. Francuskie kopertki z kurczakiem
    Francuskie kopertki z kurczakiem

    Składniki : Ciasto francuskie Szpinak mrożony (ze śmietaną) Pierś z kurczaka Cebula Przyprawa do kurczaka  Przygotowanie: Ciasto francuskie (ja kupuję w Biedronce) rozwijam, jeśli trzeba delikatnie rozwałkuję nożykiem do pizzy dzielę ciasto na kwadraty ok 7x7cm. Szpinak rozmrażam w rondlu tylko delikatnie podgrzewając. Cebulę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na patelni - do zeszklenia. Pierś z kurczaka kroję na kawałeczki

    Przepis pochodzi z bloga Mechanik w kuchni, prowadzonego przez Mechanik.

  8. Kurczak w cieście francuskim
    Kurczak w cieście francuskim

    Kurczak w cieście francuskim Czas przygotowania: ok. 40 min Składniki: pierś z kurczaka ciasto francuskie oliwki(...)zielone papryka czerwona ser żółty sól, pieprz papryka słodka mielona curry przyprawa jajko olej Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. 2. Kawałki kurczaka przyprawić solą, pieprzem, papryką, curry i smażyć na oleju do zrumienienia. 3. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na 6 równych części. 4. Na połowę ciasta położyć plasterek sera zostawiając

    Przepis pochodzi z bloga Chili Czosnek, prowadzonego przez chiliczosnek.pl.

  9. Dania obiadowe
    Dania obiadowe

    Tutaj prezentuję dania obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami

    Przepis pochodzi z bloga W kuchennym oknie Ewy, prowadzonego przez pozytywna45.

  10. Piersi kurczaka w cieście francuskim
    Piersi kurczaka w cieście francuskim

    Piersi kurczaka otulone w cieście francuskim to przepis na kolację na ciepło. Najlepiej smakują od razu po wyjęciu z piekarnika.   Warto dodać, że jest to pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego, ale nie na słodko. Składniki na 2 porcje: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 płat ciasta francuskiego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka olej 1 jajko starty ser Mięso(...)Następnie każdą z części naciąć na dosyć szerokie paski (pozostawiając górę i dół nie przecięty). Na przygotowane ciasto wyłożyć pierś z kurczaka. Zawinąć, tj. na początku piersi otulić ciastem, a następnie zawijać (na przemian) paskami z ciasta francuskiego. Wierzch ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać startym serem. Piec w 180 ° C przez około 30-40 minut*.  * nie polecam piec

    Przepis pochodzi z bloga Ugotować, prowadzonego przez Mariola Moskal.

  11. Pierś z kurczaka w cieście francuskim
    Pierś z kurczaka w cieście francuskim

    Jedno z lepszych dań, które ostatnio jadłam. Obłędnie pyszne, bardzo sycące i dość proste w przygotowaniu. Bardzo polecam! :) Pierś z kurczaka w cieście francuskim Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)oliwy z oliwek aż zmiękną. Doprawiamy   solą i pieprzem. Pierś z kurczaka lekko podsmażamy z obu stron. Ostawiamy do ostygnięcia. Rozwijamy ciasto francuskie. Ciasto przekrawamy na pół (wzdłuż dłuższego boku należy zrobić nacięcia ok. 8 cm, w odstępach co około 2cm. Na niepocięty środek nakładamy pierś, na to rozsmarowujemy łyżeczkę ketchupu, następnie układamy pieczarki i plasterek żółtego sera. Zaplatamy

    Przepis pochodzi z bloga Smaki Natalii, prowadzonego przez Natalia Wojtaszczyk.

  12. QUICHE LORRAINE inaczej
    QUICHE LORRAINE inaczej

    Słynny placek lotaryński - rodzaj ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka  4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem do pieczenia

    Przepis pochodzi z bloga Atlas Smaków, prowadzonego przez Atlas Smaków.

  13. Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim
    Pierś z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim

    Klasyczne połączenie kurczaka ze szpinakiem i serem. Wszystko otoczone ciastem francuskim i upieczone w piekarniku. Polecam na obiad :) 4 piersi z kurczaka 2 małe opakowania ciasta francuskiego olej rzepakowy do smażenia jajko ziarna sezamu MARYNATA: 2 łyżki suszonych pomidorów w proszku 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego NADZIENIE: 1 cebula(...)kieszonkach mięsa i położyć plastry żółtego sera. Spiąć dokładnie wykałaczkami. Na patelni dobrze rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć piersi z dwóch stron, ale krótko. Część ciasta francuskiego naciąć radełkiem i owinąć piersi z kurczaka, tak aby nacięcia były na wierzchu. Przełożyć na papier do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec

    Przepis pochodzi z bloga https:KKuchniaMniam, prowadzonego przez KuchniaMniam.

  14. Kurczak z warzywami zawijany w ciasto francuskie
    Kurczak z warzywami zawijany w ciasto francuskie

    Jeżeli akurat macie za dużo piersi z kurczaka do sałatki i arkusz ciasta francuskiego w lodówce to dobrze się składa bo możecie wyczarować fajną przekąskę. Ja do tego zawijasa stosuję sos paprykowy mojej mamy, ale równie dobrze można ciasto francuskie posmarować np kutchupem. Składniki: Arkusz ciasta francuskiego pierś z kurczaka cebula przyprawa gyros garść czarnych oliwek garść rukoli pół papryki

    Przepis pochodzi z bloga ChilliJemy, prowadzonego przez ChilliJemy.

  15. NADZIEWANE CIASTO FRANCUSKIE KURCZAKIEM I SEREM, PODAWANE   Z SOSEM Z KUREK
    NADZIEWANE CIASTO FRANCUSKIE KURCZAKIEM I SEREM, PODAWANE Z SOSEM Z KUREK

    Boże Ciało przystało przydałoby się zorganizować jakąś pyszną przekąskę. Żeby się nie narobić a jednocześnie zadowolić kubki smakowe. Także będzie ciasto francuskie nadziewane piersią z kurczaka, żółtym serem, podane z sosem grzybowym. Przepis przywiozłam z urlopu. Leżąc na plaży toczyły się rozmowy na temat potraw regionalnych w związku z tym, że każdy na wycieczce był z innego regionu, to potoczyły(...)się tematy kulinarne. W ten sposób nabyłam od przesympatycznej Doroty z Bydgoszczy ten oto przepis. Składniki:  opakowanie ciasta francuskiego  połówka małej piersi z kurczaka  ok 6-7 plasterków sera żółtego  pieprz, odrobinka soli, posiekana natka pietruszki  na sos:  połówka pora ( biała część)  30 dag kurek  20 dag pokrojonego w bardzo drobną kostkę

    Przepis pochodzi z bloga pieprzny smaczek, prowadzonego przez PIEPRZNY SMACZEK.

Wybierz stronę :