sposób na atrakcyjne podanie kurczaka, z pieczarkami i duszoną cebulką, zaplecione w warkoczu z ciasta francuskiego. Forma może pomóc przemóc się największemu niejadkowi. U nas podziałało, może i Wam się uda! 1 h 4 składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku ser żółty bazylia sól, pieprz przyprawa(...)gotujemy na parze, co trwa ok. 10 min. Do marynaty użyliśmy oliwy z oliwek, 2 ząbków czosnku, soli, pieprzu, bazylii i przyprawy Knorr do mięs. W międzyczasie przechodzimy do ciasta francuskiego. Rozwijamy je, środkiem pozostawiając ok. 8 cm pas, po bokach natomiast nacinamy prostopadle do niego paski szerokości mniej więcej 1 cm. Pieczarki i cebulkę odcedzamy i układamy razem
Ania i Marcin gotująPieczony kurczak to danie, które z pewnością może stać się Waszą ulubioną potrawą na niedzielny obiad. Nie potrzebujecie do jego przygotowania poświecić zbyt dużo czasu. Najdłużej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mrożonego szpinaku 150 g piersi kurczaka 2 ząbki czosnku pół cebuli 1 jajko (białko) 1 łyżka mąki łyżka oleju do smażenia przyprawy: pieprz, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy Wykonanie: Rozwiń gotowe ciasto francuskie. Podziel je na 12 równych kwadratów (boki każdego kwadratu to ok. 10cm. Przed podzieleniem na części ciasto możesz delikatnie rozwałkować. Pierś kurczaka pokrój na drobne kawałeczki, oprósz ulubioną(...)rożki smaruję rozbełtanym białkiem za pomocą pędzelka kuchennego. Dzięki temu zapiekają się na złoty kolor. Rożki należy piec na papierze do pieczenia w czasie i temperaturze wskazanej przez producenta ciasta francuskiego. Zostań ze mną na dłużej. Moje Własne Pozdrawiam
Mojewlasne.plSkładniki: -pierś z kurczaka -ser feta -jarmuż -suszone pomidory w zalewie -ciasto francuskie -sól, pieprz, curry, słodka papryka -oliwa -ząbek czosnku -jajko Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka należy przyprawić solą, pieprzem, curry, słodką papryką i nasmarować oliwą. Smażymy na patelni grillowej. 2 . Jarmuż dokładnie myjemy, smażymy na maśle i dodajemy posiekany ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku solą. 3 . Na cieście
Coś z niczegofrancuskiego (375g) Pół piersi z kurczaka (ok. 30 dag) Mieszanka warzyw chińskich (400g) 3 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżeczki imbiru Sos chow mein (blue dragon) – saszetka 120g 10 dag sera żółtego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy do kuchni chińskiej Kamis Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, dodać sos sojowy i imbir. Wymieszać. Marynować ok. 20 minut w lodówce. Kurczaka(...)usmażyć na odrobinie oleju, w trakcie dodać mrożone warzywa. Gdy puszczą wodę doprawić przyprawą do kuchni chińskiej. Smażyć do miękkości. Na koniec dodać sos, dusić chwilę, aby było ciepłe. Ciasto francuskie przekroić na pół. Każdy bok zwinąć do środka ok. 0,5cm (tak, aby powstała nam ramka). Na to wyłożyć chińskie nadzienie. Wierzch posypać startym serem żółtym. Piec na złoty
Fabryka pomysłówciasta francuskiego 250g filetu z piersi kurczaka 1/2 żółtej papryki 5 pomidorków koktajlowych 100g sera feta 3 łyżki śmietanki 18 2 jajka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka przyprawy do kurczaka sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki curry 1 łyżka oleju Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki,oprószyć przyprawą do kurczaka,wymieszać z olejem(...)rumiano. W miseczce wymieszać ze sobą śmietanę,jajka,szczypiorek,posiekaną w paseczki paprykę,sól,pieprz i curry. Formę do tarty (moja o śr.27 cm) wysmarować masłem i wylepić ciastem francuskim. Na ciasto włożyć usmażone mięso,zalać przygotowaną mieszanką,ułożyć pomidorki pokrojone w ćwiartki i posypać pokruszoną fetą. Piec tartę 25 minut w temp. 190*C. Podawać na ciepło
Kolorowa kuchnia Elkipizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem Quesadilla z kurczakiem i serem Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta z pomidorami(...)serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane w cieście francuskim Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi
Kulinarne PrzebojeKlasyka w niebanalnym wydaniu, bo pod postacią zapiekanki, skrywającej we wnętrzu soczystego kurczaka, ryż oraz Sos słodko-kwaśny Łowicz, a wszystko to otulone warstwą ciasta francuskiego. Podstawę smaku i aromatu w potrawie stanowi idealnie wyważony sos w słodko-kwaśnej wersji, pełen kawałków pomidorów, papryki, marchewki, ananasa i pędów bambusa. I czyż nie prezentuje się pięknie na stole? Oprócz przepisu(...)ciasto francuskie- 1 arkusz * pierś z kurczaka- 250 g * ryż basmati- 80 g * olej rzepakowy- 2 łyżki * sól, słodka papryka- po 1 płaskiej łyżeczce * pieprz- 1/3 łyżeczki Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i odstawić na czas gotowania się ryżu. W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie
Kraina Miodem Płynącaplacek ciasta francuskiego wypełniony nadzieniem z kurczaka i warzyw. Pie (czyt. paj) piecze się w wysokim naczyniu wyłożonym i przykrytym ciastem. Paje wypełnia się wytrawnymi nadzieniami (mięso, warzywa, ryby, owoce morze, grzyby) lub słodkimi (owoce). Upiekłam paj, który należy do klasyki gatunku:) Kurczak, pieczarki, groszek zanurzone w gęstym sosie, przykryte zrumienionym ciastem okazały się pyszne. Składniki na ,,środek" placka(...)piersi kurczaka zagrodowego 3 duże pieczarki kawałek pora (ok. 10 cm) tylko jasnozielona część 2 ząbki czosnku 1 marchew 3/4 szklanki mrożonego groszku 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 i 1/4 szklanki bulionu drobiowego 3 łyżki śmietanki 30 % 1 łyżka masła 2 łyżki oleju do smaku: sól, pieprz czarny mielony, kolendra mielona, tymianek żółtko do posmarowania ciasta gotowe ciasto francuskie
Codziennik Kuchennychrupiąca z wierzchu <3 Składniki: 500-600 g piersi z kurczaka 250 g pieczarek 1 zielona cebulka oliwa z oliwek łyżka masła 2 liście laurowe 1 łyżeczka tymianku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 150 ml rosołu 1 duża łyżka śmietany 1 łyżka mąki 1 łyżeczka musztardy sarepskiej opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko do posmarowania + łyżka mleka sól pieprz(...)Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać kurczaka, łyżkę masła, posolić, popieprzyć. Zieloną cebulkę pokroić, dodać do kurczaka. Doprawić gałką, liściem i tymiankiem. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki, dodać na patelnię. W rosole rozrobić śmietanę, musztardę i mąkę, wlać do kurczaka, wymieszać i poddusić. Wszystko przelać do naczynia żaroodpornego, nakryć ciastem francuskim, posmarować
Malinowo w kuchnicamembert i żurawiną. Składniki te fajnie skomponowały się z mięskiem i ciastem francuskim. Do kurczaka podałam słodką surówkę z marchewki i jabłka skropioną sokiem z pomarańczy. składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka 100 g serka camembert 1-2 garście suszonej żurawiny sól prowansalska 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) białko do posmarowania Mięso oczyścić z tłuszczyku i błonek. Piersi
Monia miesza i gotujechyba, że zamiast użyć gotowego ciasta francuskiego z Biedronki będziemy się trudzić pół dnia nad zrobieniem własnego. Ja się tego nie podejmuję, gdyż przeraża mnie stopień trudności wykonania dobrego ciasta, no i czas jaki trzeba temu poświęcić. Ciasto z Biedronki uważam za bardzo dobre :) Ulubione warzywka, pieczarki i ser mozzarella zawinięte wraz z kurczakiem w formie pierożka... Kto nie próbował(...)pierożków) -opakowanie warzyw na patelnię (moje to warzywka po włosku z Biedronki) -400g pieczarek -150g startego sera mozzarella (z Biedronki) -ok. 400g piersi z kurczaka -2 opak. ciasta francuskiego (z Biedronki oczywiście ;p) -sól, pieprz, czosnek w przyprawie -oliwa/olej Wykonanie: Warzywka dusimy na patelni do momentu, aż zmiękną. Dodajemy przyprawę z opakowania, dokładnie mieszamy. Kurczaka kroimy w kostkę
KasiekGotujesposoby. Świetna przekąska na przyjęcie jak i na niedzielne popołudnie. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego (xxl) 35 dag filetu z kurczaka (połówka dużej piersi) ok 30 dag brokułu mała puszka kukurydzy 10 dag startego sera żółtego przyprawa do kurczaka (pikantna) oliwa 1 jajko sezam opcjonalnie oregano Przygotowanie : Ciasto wyciągam z lodówki aby nabrało temperatury pokojowej, brokuł kroję na różyczki i gotuję
Mechanik w kuchni