francuskie - 6660 przepisów (strona:361/444)

Domowe lody jeżynowe 123

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi lodów? Pewnie istnieją takie jednostki na tym świecie, ale ja takich nie znam. Ja lody bardzo lubię, …

My Blueberry Corner
KWESTIA SMAKU – ARTYSTA W KUCHNI 142

"A Matter of Taste" dokumentuje dziesięć lat pracy twórczej Paula Liebrandta, wizjonera, perfekcjonisty i genialnego kucharza. Jego haute cuisine trudno porównywać do jakiejkolwiek innej. Artykuł KWESTIA

COOKMAGAZINE
Polędwiczki zapiekane z morelami 115

Świąteczny obiad kojarzy nam się z daniem wyjątkowym, spektakularnym. Nie oznacza to jednak, że danie to musi być długo przygotowywane. Poznajcie przepis na soczyste polędwiczki, które

Wiszniówka
Sałatka „Cote d`Azur” 103

Czas bobu się kończy, warto spróbować w takiej odsłonie. Oryginalny przepis na sałatę lodową lub zwykłą zieloną.    Składniki 200 g wyłuskanego bobu 1 czerwona

R'n'G Kitchen
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 105

Przepis na przepyszne clafoutis z truskawkami na bazie mąki orkiszowej oraz mąki migdałowej z dodatkiem roślinnego mleka migdałowego to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy

Mango Papaja
Ośmiornica z bitą śmietaną Cafe de Paris 158

Ośmiornica w naszym domu gości dość często, czy to w postaci smażonych kąsków czy sałatki a dziś zagościła z bitą śmietaną. Bita śmietana jest tutaj z

Moje Małe Czarowanie
Ptysie 273

Przepis na ciasto parzone z którego można wyczarować ptysie lub eklerki. Składniki: szklanka wody 125g masła szklanka mąki pszennej 4 jajka

Ditecz
JULIE I JULIA – APETYT NA ŻYCIE 97

Wszyscy wiemy, że jedzenie poprawia humor. A co się dzieje,... Artykuł JULIE I JULIA – APETYT NA ŻYCIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Czekoladowe makaroniki 266

Pierwsze w moim życiu makaroniki! Czekoladowe z kremem z nutelli. Delikatne, chrupiące, prawdziwe, przepyszne makaroniki. Jestem z nich tak cholernie dumna, że rozsadza mnie energia od

Mango Papaja
Ziemniaki gratin 215

Pyszne zapiekane ziemniaki, które stanowią idealny dodatek do mięsa lub ryby. Mogą też stanowić samodzielne danie. Ważne by ziemniaki były pokrojone odpowiednio cienko, najlepiej malakserem, gdyż

Mango Papaja
Jak zrobić crème pâtissière – cukierniczy krem francuski 216

Pierwsze dwie nasze próby z tym rodzajem kremu niestety skończyły się malutką klęską – jeden płynny, drugi można było używać zamiast kitu do

Kuchenne Wariacje
Mini ptysie 149

Zawsze mi się wydawało, że zrobienie ciasta parzonego to trudna i skomplikowana sprawa. Pierwszy raz odważyłam się je zrobić przy podejściu do  pączków portugalskich. Wyszył

Bon appetit mon amie
Mój pierwszy raz z ...Creme Brulee 136

Na ostatnie urodziny dostałam od męża palnik do creme brulee. Musiałam go od razu wypróbować. Powiem Wam szczerze, że jak na mój pierwszy raz było całkiem

Ana Mari's world
Mój pierwszy raz z ...Creme Brulee 136

Na ostatnie urodziny dostałam od męża palnik do creme brulee. Musiałam go od razu wypróbować. Powiem Wam szczerze, że jak na mój pierwszy raz było całkiem

Ana Mari's world

Proponowane wyszukiwania