My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi lodów? Pewnie istnieją takie jednostki na tym świecie, ale ja takich nie znam. Ja lody bardzo lubię, …
My Blueberry Corner"A Matter of Taste" dokumentuje dziesięć lat pracy twórczej Paula Liebrandta, wizjonera, perfekcjonisty i genialnego kucharza. Jego haute cuisine trudno porównywać do jakiejkolwiek innej. Artykuł KWESTIA
COOKMAGAZINEŚwiąteczny obiad kojarzy nam się z daniem wyjątkowym, spektakularnym. Nie oznacza to jednak, że danie to musi być długo przygotowywane. Poznajcie przepis na soczyste polędwiczki, które
WiszniówkaCzas bobu się kończy, warto spróbować w takiej odsłonie. Oryginalny przepis na sałatę lodową lub zwykłą zieloną. Składniki 200 g wyłuskanego bobu 1 czerwona
R'n'G KitchenPrzepis na przepyszne clafoutis z truskawkami na bazie mąki orkiszowej oraz mąki migdałowej z dodatkiem roślinnego mleka migdałowego to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy
Mango PapajaOśmiornica w naszym domu gości dość często, czy to w postaci smażonych kąsków czy sałatki a dziś zagościła z bitą śmietaną. Bita śmietana jest tutaj z
Moje Małe CzarowaniePrzepis na ciasto parzone z którego można wyczarować ptysie lub eklerki. Składniki: szklanka wody 125g masła szklanka mąki pszennej 4 jajka
DiteczWszyscy wiemy, że jedzenie poprawia humor. A co się dzieje,... Artykuł JULIE I JULIA – APETYT NA ŻYCIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPierwsze w moim życiu makaroniki! Czekoladowe z kremem z nutelli. Delikatne, chrupiące, prawdziwe, przepyszne makaroniki. Jestem z nich tak cholernie dumna, że rozsadza mnie energia od
Mango PapajaPyszne zapiekane ziemniaki, które stanowią idealny dodatek do mięsa lub ryby. Mogą też stanowić samodzielne danie. Ważne by ziemniaki były pokrojone odpowiednio cienko, najlepiej malakserem, gdyż
Mango PapajaPierwsze dwie nasze próby z tym rodzajem kremu niestety skończyły się malutką klęską – jeden płynny, drugi można było używać zamiast kitu do
Kuchenne WariacjeZawsze mi się wydawało, że zrobienie ciasta parzonego to trudna i skomplikowana sprawa. Pierwszy raz odważyłam się je zrobić przy podejściu do pączków portugalskich. Wyszył
Bon appetit mon amieNa ostatnie urodziny dostałam od męża palnik do creme brulee. Musiałam go od razu wypróbować. Powiem Wam szczerze, że jak na mój pierwszy raz było całkiem
Ana Mari's worldNa ostatnie urodziny dostałam od męża palnik do creme brulee. Musiałam go od razu wypróbować. Powiem Wam szczerze, że jak na mój pierwszy raz było całkiem
Ana Mari's world