Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny przepis na udka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym. Miód i musztarda stanowi doskonałe połączenie smakowe
Marta GotujeSzlachetna ryba przyrządzona w niezwykle prosty sposób. Połączenie delikatnego i chudego mięsa szczupaka z masłem, czosnkiem i odrobiną octu daje jednak bardzo smaczny efekt końcowy. Idealnie
Kulinarna PokusaRatatouille to oczywiście potrawa wegetariańska. Na pewno znajdzie ona zresztą swoje miejsce na naszym blogu. W praktyce jednak charakterystyczny jej zestaw warzyw – papryka, pomidory, cukinia, bakłażan
Kulinarna PokusaNazwa jaką podpisałem prezentowaną potrawę może wymagać pewnego uściślenia. Wynika ona jedynie z faktu, że nie znalazłem lepszego sposobu na określenie składającego się na to danie
Kulinarna PokusaKto jadł ślimaki koniecznie niech napisze w komentarzu oraz to czy mu smakowało? Jestem bardzo ciekawa waszych opinii. Ślimaki lądowe stanowią od tysięcy lat formę pożywienia
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 300 gram piersi indyka sól, pieprz wędzona papryka natka pietruszki 1 cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 puszka pomidorów zioła prowansalskie
Mango PapajaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepis na te wspaniałe, chrupiące naleśniki zaczerpnęłam z książki Gordona Ramsay’a „JUST DESSERTS”. Książkę z osobistą dedykacją
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przygotowuje się go szybko. W tym czasie nie należy robić nic innego, jak tylko cierpliwie mieszać przygotowywany sos, bo jak …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Balotyna to inaczej faszerowany drób. Do przygotowania dania można użyć kaczkę, kurczaka, perliczkę, indyka lub innego ptaka. Pierwszy raz zrobiłam …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczna potrawka z wołowiny. Dobrze jest przygotować ją z niewielkim wyprzedzeniem, bo mięso i winny sos mają czas na …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos Mornay robiony jest na bazie sosu beszamelowego. Jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zapiekanek – z drobiu, ryb, cielęciny …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kilka miesięcy temu koleżanka dała mi przepis na pomidorową zupę. Ale nie taką zwyczajną, co to człowiek w nocy, o …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Quiche (czyt. kisz) to placek z warzywami i/lub mięsem, zalany jajeczno-śmietanową (u mnie jajeczno-jogurtową) masą, która po upieczeniu zmienia
My Blueberry CornerPamiętam smak takiej buły z dzieciństwa, wtedy nazywano ją u nas angielką. Mięciutki miąższ i chrupiąca skórka, polecam wszystkim na śniadanie z miodem czy dżemem a
Moje Małe Czarowanie