Klasyczna sałatka nicejska to potrawa wyjątkowo niewegetariańska, gdyż obowiązkowymi składnikami są tuńczyk i filety anchois. Może i ktoś powie, że wersja wegetariańska nie ma nic wspólnego
Roślinożerni urlopowiczeJuż niedługo wybieramy się do Belgii, co prawda nie do Liège, ale wciąż do Walonii, czyli francuskojęzycznej części Belgii. W oczekiwaniu na ten wyjazd spróbowaliśmy walońskiego
Roślinożerni urlopowiczeAromatyczne, pyszne krewetki mam dziś do podania. Idealnym rozwiązaniem jest podanie ich z bagietą, a resztki sosu wycieranie kawałkami pieczywa. One są znakomite i mogą być
Moje Małe CzarowanieJak zaskoczyć swoja rodzinę czy gości? Na przykład podając im aromatyczne, chrupiące, kolorowe wianuszki z ciekawym nadzieniem. W moich zielono różowych wypiekach znalazło się pesto, wędzony
Bernika - moj kulinarny pamietnikObiad z resztek... tak to prawda.. ten obiad to wypadkowa tego, co wczoraj było w lodówce, a że było niewiele to i obiad wyszedł na
Bernika - moj kulinarny pamietnikNaleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!No i znów poprowadziłam kolejny, nieziemsko słodki Kurs Cukierniczy I stopnia. Królowały drożdżówki, ciasta na bazie musów, mirror glaze , chrupiące ciasteczka, mono desery i pyszne tartaletki
Ostra na SłodkoCzy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak doskonale wiecie serniki to moja popisówka! Ten ulubiony Castingowy robi furorę zarówno wśród Was, jak i mojej rodziny i znajomych. Dziś mam dla Was przepis
Ostra na SłodkoJesień 2016 roku. Rzeszów. Robię herbatę i siadam przy stole z laptopem i książką. Włączam nastrojową muzykę. Nastrajającą mnie do pisania. Na zegarku kilkanaście minut po
Raj dla PodniebieniaDoskonała przekąska na przyjęcie ze znajomymi albo rodziną. Śledzie w curry przygotujemy dość szybko, a co ważniejsze ich smak jest zupełnie inny aniżeli takich zwykłych śledzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prowansalskie danie, występujące w wielu odmianach. Najbardziej klasyczny zestaw to karmelizowana cebula, fileciki anchois i czarne oliwki. Zazwyczaj ryby są ułożone w taki sposób, aby utworzyły
zadanie-gotowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dlaczego świąteczny omlet codzienny? Dlatego, że świetnie smakuje zarówno od święta jak i na co dzień. Taki omlet może być …
My Blueberry CornerSkładniki: 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek trochę zimnej wody Wszystko razem wymieszać ruzgą
stajnia gołębie od kuchniSkładniki: kurczak ciecierzyca 2 papryczki chili cytryna oliwa z oliwek masło (sporo) tymianek estragon czosnek – 2 główki W misce wymieszać ciecierzycę, posiekane – razem z
stajnia gołębie od kuchni