Zawsze mi się wydawało, że zrobienie ciasta parzonego to trudna i skomplikowana sprawa. Pierwszy raz odważyłam się je zrobić przy podejściu do pączków portugalskich. Wyszył
Bon appetit mon amieNa ostatnie urodziny dostałam od męża palnik do creme brulee. Musiałam go od razu wypróbować. Powiem Wam szczerze, że jak na mój pierwszy raz było całkiem
Ana Mari's worldNa ostatnie urodziny dostałam od męża palnik do creme brulee. Musiałam go od razu wypróbować. Powiem Wam szczerze, że jak na mój pierwszy raz było całkiem
Ana Mari's worldDzisiaj zapraszam na nad wyraz prosty, ale rewelacyjnie smaczny deser. Coś dla wielbicieli czekolady. Przygotowanie go zajmuje nie więcej niż dwadzieścia minut, a naprawdę można się
Wyprawy kulinarneDziś spadł u nas pierwszy śnieg. Dobrze, śnieg to może duże słowo, ponieważ we Francji rozpuszcza się on po zaledwie dwóch godzinach.... Pamietam, że gdy tu
Smakuj życie!"W Paryżu najlepsze kasztany są na Placu Pigalle - Zuzanna lubi je tylko jesienią" słynny cytat z serialu "Stawka większa niż życie". Wtedy
Moje Małe CzarowanieSałatka nicejska. Pyszna, świeża, chrupiąca i pachnąca. Jak przystało na danie wywodzące się z miasta portowego z wyraźnym, aczkolwiek nie dominującym aromatem i smakiem morza. Jest
Wyprawy kulinarneŚwięta, święta i po świętach. Szczerze przyznam, że chociaż Boże Narodzenie to dla mnie jeden z ulubionych okresów w roku, także pod względem kulinarnym, to jednak
Wyprawy kulinarneMoje przepisy na pieczone króliki cieszą się sporą oglądalnością, zatem na Nowy Rok proponuję świąteczne wydanie tego zdrowego mięsa. Przy doborze wina kierujcie się zasadą, że
Weekendy w domu i ogrodzieSezon szparagowy ma się ku końcowi ale można jeszcze na targach znaleźć młode, cieniutkie pęczki. Prezentują się pięknie Pęczek na który się skusiłam po prostu podbił
sierotka maRysia w kuchniTruskawki dalej rządzą! Muszę się nimi nasycić póki jest taka możliwość Przepis na tą tarte znalazłam u Pauli na Just my delicious - zachwycił mnie od pierwszego
sierotka maRysia w kuchniSałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego połączona z orzechami to prawdziwa symfonia i zarazem klasyka smaku. Pomijamy już fakt, że to prawdziwy
Pociąg Do KuchniŚniadania są jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. Dają siłę i energię na cały dzień. Dzisiejszy omlet paryski nie jest może niskokaloryczny... ale smaczny i
potrawyregionalneOryginalny Camembert jest produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego. Ze względu na dużą zawartość tłuszczu, jest to produkt wysokokaloryczny. Camembert jest znany i produkowany w różnych zakątkach
potrawyregionalneJeśli macie w domu pomarańczę to możecie z jej słodkiego soku przyrządzić pyszny syrop pomarańczowy do naleśników. Gotuje je się w gęstym syropie pomarańczowym. I
potrawyregionalne