francuskie - 6660 przepisów (strona:366/444)

RATATOUILLE 123

Wiele razy przymierzaliśmy się do zrobienia tego dania i oto w końcu pojawiło się i u nas Ratatoille każdy przyrządza inaczej – jedni tną warzywa w

Kuchenne Wariacje
Creme brulee jaśminowy 164

Creme brulee to jeden z tych deserów, który pomimo dużej słodyczy możemy jest non stop Zaproponowana przez Bartka wersja jest o smaku jaśminu więc coś innego

Kuchenne Wariacje
Makaroniki z kawowym kremem 190

Kawa i słodkie delikatne ciasteczko to idealny duet ale kiedy te dwa elementy połączymy w jedno to nie może powstać nic lepszego niż makaroniki z kawowym

Kuchenne Wariacje
Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami 216

Far breton to ciasto prosto z Bretanii, które wizualnie przypomina pudding, flan i ewentualnie sernik. Smak nieporównywalny z niczym innym!  Czysta poezja! Zamiast śliwek można

Zofiana
Pieczone udka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym 227

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny przepis na udka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym. Miód i musztarda stanowi doskonałe połączenie smakowe

Marta Gotuje
Szczupak po prowansalsku 148

Szlachetna ryba przyrządzona w niezwykle prosty sposób. Połączenie delikatnego i chudego mięsa szczupaka z masłem, czosnkiem i odrobiną octu daje jednak bardzo smaczny efekt końcowy. Idealnie

Kulinarna Pokusa
Pieczone żeberka a la ratatouille 179

Ratatouille to oczywiście potrawa wegetariańska. Na pewno znajdzie ona zresztą swoje miejsce na naszym blogu. W praktyce jednak charakterystyczny jej zestaw warzyw – papryka, pomidory, cukinia, bakłażan

Kulinarna Pokusa
Filet z kurczaka z warzywami w stylu ratatouille 313

Nazwa jaką podpisałem prezentowaną potrawę może wymagać pewnego uściślenia. Wynika ona jedynie z faktu, że nie znalazłem lepszego sposobu na określenie składającego się na to danie

Kulinarna Pokusa
Escargots czyli ślimaki 106

Kto jadł ślimaki koniecznie niech napisze w komentarzu oraz to czy mu smakowało? Jestem bardzo ciekawa waszych opinii. Ślimaki lądowe stanowią od tysięcy lat formę pożywienia

Moje Małe Czarowanie
Grillowana pierś indyka z ratatouille 123

Składniki: 300 gram piersi indyka sól, pieprz wędzona papryka natka pietruszki 1 cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 puszka pomidorów zioła prowansalskie

Mango Papaja
Crepes (naleśniki) z domowym dżemem truskawkowym i bitą śmietaną 146

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przepis na te wspaniałe, chrupiące naleśniki zaczerpnęłam z książki Gordona Ramsay’a „JUST DESSERTS”. Książkę z osobistą dedykacją

My Blueberry Corner
Sos holenderski (hollandaise sauce) 120

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przygotowuje się go szybko. W tym czasie nie należy robić nic innego, jak tylko cierpliwie mieszać przygotowywany sos, bo jak …

My Blueberry Corner
Balotyna z kurczaka 136

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Balotyna to inaczej faszerowany drób. Do przygotowania dania można użyć kaczkę, kurczaka, perliczkę, indyka lub innego ptaka. Pierwszy raz zrobiłam …

My Blueberry Corner
Wołowina po burgundzku (Bœuf bourguignon) 95

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczna potrawka z wołowiny. Dobrze jest przygotować ją z niewielkim wyprzedzeniem, bo mięso i winny sos mają czas na …

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania