Przepyszna propozycja śniadaniowa na weekend, miękkie w środku, chrupiące z wierzchu kromki drożdżowego pieczywa, unurzanego w jaku, mleku i soku ze świeżej pomarańczy, z dodatkiem cynamonu
Słodki KompromisPozazdrościłam Francuzom ich kurczaka z kasztanami i postanowiłam zrobić danie inspirowane ich kuchnią. Na kasztany z mojej prywatnej uprawy przyjdzie czekać jeszcze wiele lat, jeśli w
Weekendy w domu i ogrodzieZupa rybna z pomidorami – przypominające węgierską zupę halaszle. My przedstawiamy ją w wersji wigilijnej, czyli z karpia (wersja zupy rybnej z pomidorami – halaszle –
Pociąg Do KuchniSkładniki 500g maki białej orkiszowej 370ml wody 10g drożdży 6g soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie Mąkę ,sól ,wymieszać ,dodać rozkruszone drożdże. Wyrobić hakiem
w mojej kuchniW purytańskiej społeczności to, co należy do kwestii ciała znajduje się poza zasięgiem głębszej refleksji. No bo czym jest posiłek wobec wieczności? Utalentowana Francuzka zna jednak
COOKMAGAZINEJest to błyskawiczna przekąska na gorąco, smaczna i zdrowa. Można ją przygotować gdy goście pukają do drzwi. Idealna na kolację
To co kochamLekki pasztecik z galaretką idealnie wkomponuje się w menu Sylwestrowo-Noworoczne. Składniki: • 60 dkg wątróbki drobiowej • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku • 2 gałązki tymianku
To co kochamOstatnio w naszej lodówce, dzięki pewnej zaprzyjaźnionej rodzinie, znajduje się sporo serów. Dzisiaj więc przekąska z sera Brie Saint Benoit, który jest bardzo delikatny
To co kochamPołączenie delikatnego, kremowego sera ze słodko-żywicznym mango i orzechami pekan to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jeśli oczywiście lubicie sery pleśniowe. Ten akurat
To co kochamProponuję suflet grzybowy jako danie na dzisiejsze święto pieczarek. Jest to mój pierwszy suflet, robiłam go na warsztatch z Kurtem Schellerem. Polecam
To co kochamTerrina to nic innego jak rodzaj pasztetu , a jak pasztet to różne składniki. Na wiosnę proponuję delikatny twarożek, rzodkiewki, ogórek i
To co kocham