francuskie - 6660 przepisów (strona:359/444)

Pain perdu - tosty francuskie 138

Przepyszna propozycja śniadaniowa na weekend, miękkie w środku, chrupiące z wierzchu kromki drożdżowego pieczywa, unurzanego w jaku, mleku i soku ze świeżej pomarańczy, z dodatkiem cynamonu

Słodki Kompromis
Roladki drobiowe z kasztanami i "Pocztówki znad krawędzi" 179

Pozazdrościłam Francuzom ich kurczaka z kasztanami i postanowiłam zrobić danie inspirowane ich kuchnią. Na kasztany z mojej prywatnej uprawy przyjdzie czekać jeszcze wiele lat, jeśli w

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa rybna z pomidorami 172

Zupa rybna z pomidorami – przypominające węgierską zupę halaszle. My przedstawiamy ją w wersji wigilijnej, czyli z karpia (wersja zupy rybnej z pomidorami – halaszle –

Pociąg Do Kuchni
bagietka z maki białej orkiszowej 139

Składniki 500g maki białej orkiszowej 370ml wody 10g drożdży 6g soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie Mąkę ,sól ,wymieszać ,dodać rozkruszone drożdże. Wyrobić hakiem

w mojej kuchni
UCZTA BABETTE – MIĘDZY NIEBEM A PODNIEBIENIEM 121

W purytańskiej społeczności to, co należy do kwestii ciała znajduje się poza zasięgiem głębszej refleksji. No bo czym jest posiłek wobec wieczności? Utalentowana Francuzka zna jednak

COOKMAGAZINE
Pieczony camembert z orzechami 120

Jest to błyskawiczna przekąska na gorąco, smaczna i zdrowa. Można ją przygotować gdy goście pukają do drzwi. Idealna na kolację

To co kocham
Pasztet z wątróbek drobiowych z galaretką jabłkową 122

Lekki pasztecik z galaretką idealnie wkomponuje się w menu Sylwestrowo-Noworoczne. Składniki: • 60 dkg wątróbki drobiowej • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku • 2 gałązki tymianku

To co kocham
Ser Brie z malinami 118

Ostatnio w naszej lodówce, dzięki pewnej zaprzyjaźnionej rodzinie, znajduje się sporo serów. Dzisiaj więc przekąska z sera Brie Saint Benoit, który jest bardzo delikatny

To co kocham
Ser Brie z mango 139

Połączenie delikatnego, kremowego sera ze słodko-żywicznym mango i orzechami pekan to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jeśli oczywiście lubicie sery pleśniowe. Ten akurat

To co kocham
Suflet grzybowy 106

Proponuję suflet grzybowy jako danie na dzisiejsze święto pieczarek. Jest to mój pierwszy suflet, robiłam go na  warsztatch z Kurtem Schellerem. Polecam

To co kocham
Serowa terrina wiosenna z jajkiem 154

Terrina to nic innego jak rodzaj pasztetu , a jak pasztet to różne składniki. Na wiosnę proponuję delikatny twarożek, rzodkiewki, ogórek i 

To co kocham