Nie znam osoby, która nie lubiłaby crème brûlée, czyli zapiekanej masy jajeczno-śmietanowej, która po schłodzeniu staje się aksamitnym kremem. Nie ukrywam, że ja lubię też
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki 500g maki 370ml wody 10g drożdży 6g soli 3-4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie Mąkę ,sól ,wymieszać ,dodać rozkruszone drożdże. Wyrobić hakiem dodając wodę
w mojej kuchniW tamtym roku robiłam je po raz pierwszy i powiedziałam sobie, że na pewno nie ostatni. W tym roku również miały być, ale przy tej mojej
Kuchnia w czekoladzieGdy za oknem zimno i szaro, wtedy często przygotowuj ę rozgrzewające zupy. Nasza ulubiona to aromatyczna zupa cebulowa, którą modyfikuj ę
La grande e la piccola cuocaJuż za połra 1 dni bydzie Dziyń Nauczyciela i bez to czowiek sie tak barzi myśli ô 2 tych roztomajtych rechtōrach 3 i profesorach, co to
Chop w kuchniZapiekanka ziemniaczana jest smacznym, prostym regionalnym daniem. Konkretnie pochodzi z regionu Dauphine, czyli z Alp jakby nie patrzeć. Dauphine oprócz ziemniaczanej potrawy kojarzy mi się bardzo
zadanie-gotowanieNiy dojś 1 , że śliwki sōm 2 dobre we smaku, to jeszcze majōm kans 3 fetaminōw 4 : magnez, potas, żelazo i inksze 5 , ale- co dlo
Chop w kuchniS ałatka nicejska, obok sałatki cezar to moja ulubiona propozycja lunchowo-obiadowa. Oryginalna salade niçoise musi zawierać pomidory, ugotowane na półtwardo jajka, anchois, nicejskie oliwki, sos
Food SquarePiyrszy rołz jołd 1 żech takoł tarta we Lotaryngii (to je tyn regi ōn zaroz przi Niymcach) i tak mi ł ōna 2 zasmakowała , że musiołech
Chop w kuchniZupy uwielbiamy więc skoro takiej zupy jeszcze nie jadłam to czas było spróbować tym bardziej że bazylię uwielbiam. Zupa jest bardzo aromatyczna i bardzo smakowita. Jest
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi lodów? Pewnie istnieją takie jednostki na tym świecie, ale ja takich nie znam. Ja lody bardzo lubię, …
My Blueberry Corner"A Matter of Taste" dokumentuje dziesięć lat pracy twórczej Paula Liebrandta, wizjonera, perfekcjonisty i genialnego kucharza. Jego haute cuisine trudno porównywać do jakiejkolwiek innej. Artykuł KWESTIA
COOKMAGAZINEŚwiąteczny obiad kojarzy nam się z daniem wyjątkowym, spektakularnym. Nie oznacza to jednak, że danie to musi być długo przygotowywane. Poznajcie przepis na soczyste polędwiczki, które
WiszniówkaCzas bobu się kończy, warto spróbować w takiej odsłonie. Oryginalny przepis na sałatę lodową lub zwykłą zieloną. Składniki 200 g wyłuskanego bobu 1 czerwona
R'n'G KitchenPrzepis na przepyszne clafoutis z truskawkami na bazie mąki orkiszowej oraz mąki migdałowej z dodatkiem roślinnego mleka migdałowego to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy
Mango Papaja