Francuski placek z migdałami i rabarbarem

Francuski placek z migdałami i rabarbarem

Francuski placek z migdałami i rabarbarem

Nacieszmy się rabarbarem jeszcze chwilę...Składniki;  35 dkg rabarbaru, 1 płat mrożonego ciasta francuskiego, 20 dkg migdałow, 4 łyżki cukru, łyżeczka mielonego kardamonu, 5 dkg płatków migdałowych, 2,5 łyżki masła Przyprawy dostępne na stronie SKWORCUWykonanie;Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozkładamy na blaszcze. Tworzymy lekki rant z ciasta. Na tak przygotowane ciasto ścieramy migdały. Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy na kostkę i mieszamy z cukrem i kardamonem. Przekładamy na start... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.