Płonący kurczak

Płonący kurczak

Płonący kurczak

 Musztarda o ostro  - słonawym smaku z dodatkiem cebulki, czosnku i szałwii nadaje kurczakowi fajnej ostrości, a delikatna marchew i pietruszka imituje płomienie.   Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka, 2 kopiate łyżki musztardy dijon, 1 duża cebula – szarlotka, 1 łyżeczka musztardy francuskiej, czosnek, 6 dużych świeżych liści szałwii, pieprz kolorowy świeżo zmielony,  mała marchewka, pietruszka (korzeń) masło, sól himalajska.  Przygotowanie: Marynata: obie musztardy mieszamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pietruszka, marynaty, cebula, marchewka, kurczak grillowany, ćwiartka z kurczaka, mięso, warzywa, francuskie, szarlotka, kurczak z czosnkiem, grill, kurczak w marynacie, ostry kurczak, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, masło czosnek, czosnek w ziołach, kurczak na ostro, warzywa z grilla

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.