Tarta lotaryńska, czyli quiche lorraine

Tarta lotaryńska, czyli quiche lorraine

Tarta lotaryńska, czyli quiche lorraine

Choć brzmi skomplikowanie, to jest w sumie prosty przepis na smaczne danie lub przystawkę, które może być serwowane na ciepło lub na zimno. Przepis wykorzystywany przeze mnie od lat, a zaczerpnięty z książki "Kuchnia francuska na co dzień i od święta" B. Buczma, B. Bonik, 1988 r. Tarta lotaryńska, czyli quiche lorraine Składniki na ciasto: 250-260 g maki 125 g masła 1 jajo 1/3 szklanki śmietany 18% szczypta soli Składniki na farsz: 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki śmietany 18% 100 g starte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, jajko, boczek, przepisy na święta, ciasto na zimno, ser, mąka, proste i szybkie przepisy, mak, francuskie, pieczenie, ser żółty, przystawki, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto z makiem, proste przystawki, pieczony boczek, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, tarta ser, szybka tarta, ciasto francuskie, proste ciasto, proste i szybkie ciasto

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.