filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:46/67)

Ryba po grecku 339

wersji starałam się być wierna rodzinnemu przepisowi. Przyznam, że jako wielbicielka ostrych smaków, w przyszłości wzorem teściowej dodam do swojej wersji także szczyptę chili... Składniki: 1/2 kg filetów z ryby morskiej (dorsz, morszczuk, mintaj) 6-7 sporych marchewek 3 średniej wielkości pietruszki 1 mały seler 2 średniej wielkości cebule mały słoiczek koncentratu pomidorowego (ok. 2 łyżki) kieliszek białego wina łyżka

Kulinarne Inspiracje
Ryba po grecku 172

Święta coraz bliżej. Jutro Wielki Piątek, na ten dzień polecam pyszna rybkę z warzywami.  SKŁADNIKI: 80 dag filetów z mintaja lub dorsza (świeżych lub mrożnoych), 2 jajka, bułka tarta, 4 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 korzenia selera, 1 cebula, 1 por, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka cukru, 300 ml wody

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ryba po japońsku - ryba w cieście z sosem pomidorowym z marynatami (przystawka na zimno) 347

zimno i przygotowuje dzień wcześniej, aby smaki się przegryzły.   Ja robię ją często i na stałe zagościła w menu imprezowym. POLECAM:-) Składniki: 1 kg filetów z ryby (np. Dorsz, Morszczuk itp.) 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 2 duże cebule Składniki ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki 1/2 szkl. wody 1 łyżka wegety lub soli 1 jajko Składniki

IMPRESJA SMAKU
Domowy paprykarz (98 kcal) 300

kupić w sklepie jest dla mnie zazwyczaj zbyt ostry. Domowy paprykarz można sobie przyprawić wedle własnych upodobać i do tego nie ma w nim żadnej chemii. Składniki: filet z ulubionej ryby (dorsz, miruna, morszczuk) woreczek ryż cebula średnia marchew 4 ząbki czosnku łyżeczka słodkiego sosu chili sól, pieprz, cukier, papryka ostra pieprz cytrynowy, sok z cytryny 250 ml passaty

e-PrzepisyKulinarne
Aromatyczna ryba po grecku z goździkami 167

dodałam goździki i nie żałuję. Nadały bardziej wysublimowanego smaku. Idealna propozycja także na święta Bożego Narodzenia. Zdjęcia robiłam w pięknych promieniach listopadowego słońca....Składniki:0,5 kg filetów ryby np. morszczuka, dorsza, mintaja3 marchewki1 duża pietruszka1 średni seler1 cebula1 mały por2 listki laurowe3 ziela angielskie4 gożdziki (można pominąć)sok z połowy cytryny3 łyżki przecieru pomidorowegosól, pieprzolej do smażeniamąka do obsypania

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety rybne z mięsem 151

Wyszły przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała rodzina!Takie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera!Gwarantuję , że posmakują! SKŁADNIKI:( 6 szt. )- filety rybne ( u mnie dorsz ) – ok. 30 dag- mielona wołowina – ok. 30 dag- duże jajko – 1 szt.- bułka tarta – 0,5 szklanki- mąka – 10 dag- natka pietruszki

Ostra na Słodko
Ryba po włosku. 169

Fish in Italian. Składniki. 2 filety z ryby ( leszcz, dorsz)  2 marchewki 1 cukinia 1 szalotka 1/2 cytryny 50g spaghetti 3 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Wykonanie. Marchewki obrane i cukinię pokroić w długie paseczki ,grubości spaghetti i ugotować  al dente. Nie rozgotować. Dwie łyżki warzyw trochę pokroić i wymieszać

Kulinarny karnet Christophera
DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. 194

być musi w przypadku smażenia i duszenia na patelni.  DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. /przepis autorski;/ na 3-4 osoby 4-6 małych polędwiczek z dorsza  (mogą być zwykłe filety) 200 - 300g serka topionego w kostce 400g kefiru (duży kubek) 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz biały Serek rozpuszczam w odrobinie wody (1/3 szklanki) na gazie

W kuchni Karmel-itki
C - Rybka w porach 115

smaku cytryna W naczyniu żaroodopornym ułożyć pokrojony w krążki por. Na nim ułożyć posolone,oprószone pieprzem i skropione cytryną filety dowolnej rybki (polecam dorsza).    Całość przykryć plastrami żółtego sera a następnie warstwą majonezu.Wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i pieczemy 30-40 minut.Mniam! Mam nadzieję, że macie apetyt na więcej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zupa rybna - hiszpańska caldo de pecado 174

zupę z rybnym dodatkiem.  Smaczna i szybka do zrobienia zupa. Polędwica  z dorsza świetnie się sprawdziła. Składniki ok 350- 400 g filetów z białej ryby (u mnie polędwica z dorsza) 260 g ziemniaków 70 g - 1 cebula 1 zielona papryka (użyłam czerwonej) 400 g pomidorów (pokrojone w kostkę) 4 ząbki czosnku sól morska szczypta szafranu (opcjonalnie(...)kostkę ziemniaki zalać litrem wody, zagotować, posolić, gotować do miękkości. W moździerzu utrzeć na gładka masę czosnek, trochę soli, wędzoną paprykę. Dodać do gotujących się ziemniaków. Opłukane i osuszone filety rybne obtoczyć w mące wymieszanej z gruboziarnistą morską solą. Nadmiar strząsnąć. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej rybę. Zdjąć z patelni, odłożyć na bok. Na tę samą patelnię

Stare Gary
Jednogarnkowa ryba z ryżem 218

którzy mają niewiele czasu na gotowanie. Dajcie znać w komentarzu czy przepis się udał i czy smakował, to dla mnie bardzo cenne! Smacznego! Zobacz też: Filet rybny pieczony w piekarniku Dorsz zapiekany z ziemniakami Przepis na jednogarnkową rybę z ryżem Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 30 minut Składniki 300 g filetów z białej ryby (np. mintaja(...)ciepłej wody. Dodajemy suszone pomidory oraz harissę/paprykę. Co jakiś czas mieszamy ryż, do momentu aż wchłonie większość wody. 4 Po tym czasie na ryż wykładamy filety rybne, lekko je wpychając wgłąb ryżu. Przykrywamy patelnię/garnek i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu, aż ryba się poddusi. 5 Rybę i ryż wykładamy na talerze i podajemy. Smacznego

Kuchnia Bazylii
Ryba w sosie śmietanowym ze szpinakiem 131

użyć innej białej ryby, np. dorsza lub mintaja. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ryba w sosie śmietanowym ze szpinakiem – Składniki: ok. 500 g filetów z białej ryby (u mnie morszczuk, ale może też być np. dorsz) mąka pszenna do obtoczenia ryby 5 łyżek oleju rzepakowego 200 g świeżego szpinaku baby 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 250 ml śmietanki słodkiej

Kulinarne Przeboje
POTRAWKA RYBNA DLA ZABIEGANYCH. 165

ZABIEGANYCH. /własny;/ na 3-4 porcje 350g filetów z białej ryby (mintaj, dorsz, itp.) 1 słoik mieszanki warzywnej (marchew, groszek, kukurydza) 1 cebula pęczek natki pietruszki 2 zielone ogórki gruntowe  250 ml śmietanki 12% 250 ml mleka 1,5% 3 łyżki mąki 1 cytryna olej do smażenia sól, pieprz Filety rybne nacieram solą, pieprzem i skrapiam sokiem

W kuchni Karmel-itki
Ryba po grecku 125

wersja rybki po grecku Składniki: 1 kg filetów z ryby ja dałam dorsza 3 duże marchewki 1 duża pietruszka (korzeń) 1 kawałek selera 2 średnie cebule 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 3 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka cukru Sól pieprz Filety rybne osuszyć, oprószyć solą i pieprzem

O kuchni z uczuciem
Thot man pla – TAJSKIE KOTLECIKI RYBNE 251

daniem tak wyjątkowym, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę. Świetnie sprawdzą się również jako „wkładka” do burgera! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6-8 szt ) * filet z białej ryby np. dorsz – 300 g * groszek zielony – ok. 100 g ** * czerwona pasta curry – 1 łyżka * sos rybny – 1 łyżeczka * jajko – 1 szt * mąka kukurydziana

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania