filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:54/67)

Ryba zapiekana w piekarniku 135

piekarniku, ale tak aby miała chrupiącą powierzchnię. Najlepiej do tego celu nadaje się odfiletowany kawałek świeżej ryby morskiej takiej jak dorada,dorsz,mintaj, łosoś lub sola. Ryba zapiekana w piekarniku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI filety z ryby olej z oliwek bułka tarta papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Posypać najpierw papier do pieczenia bułką tartą i skropić olejem (adsbygoogle = window.adsbygoogle

zielonacukinka
Morszczuk pieczony w pergaminie z pomidorkami i oliwkami (Nasello al cartoccio co pomodorini e olive) 154

zawarte w przygotowanej potrawie. Upieczona ryba jest lekka, niesamowicie soczysta, pełna smaku i aromatu. Do przepisu wykorzystałam filet z morszczuka, którego możecie zastąpić  Wasz ą  ulubion ą  rybk ą, min.  dorszem, łososiem  lub halibutem. Smacznego ;):) **** Per chi non ha proprio idea su cosa preparare per il pranzo del venerdì

La grande e la piccola cuoca
Ryba po japońsku 334

smaki się przegryzą” jest jeszcze lepsza. To hit stołu – proste składniki, proste smaki, smakowita całość. Do jej przygotowania można użyć mięsa dorsza, mintaja, pstrąga czy dowolnej, ulubionej białej ryby. Ryba po japońsku: 1 kg filetów z białej ryby 2 szklanki mąki 2 jajka ok. 1 szklanka wody (może być gazowana) 1 duży słoik ogórków konserwowych

Poezja smaku
Sandacz po grecku 187

wersjach. Z gotowanej ryby z gotowanymi warzywami. Ze smażonej- z duszonymi warzywami. Gatunki ryb też się zmieniają .Kiedyś robiłam w ten sposób dorsza bo najbardziej mi smakował .Potem parę innych ryb . Ostatnio bardzo często kupuje filety z sandacza . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Jogurtowo-cukiniowe risotto + pieczona flądra 141

cebula 1 ząbek czosnku 75g jogurtu naturalnego ok. 600 ml bulionu warzywnego sól pieprz 2 łyżki oliwy Ryba: ok. 450-500g filetów mrożonej flądry (jak uda się to ok. 350g świeżej) - możecie zastąpić np. morszczukiem lub dorszem pieprz cytrynowy sól suszony lubczyk Przygotowanie: Risotto: Cebulę i czosnek posiekać. Zeszklić na oliwie. Wsypać ryż, chwilę podsmażyć do momentu aż tłuszcz(...)cukinię. Podawać w momencie, gdy bulion odparuje, a całość nabierze kremowej konsystencji. Ryba: rybę oprószyć solą, pieprzem cytrynowym i lubczykiem. Formę wysmarować za pomocą pędzla oliwą. Ułożyć na niej filety ryby. Piec pod przykryciem ok. 10 minut, a następne kilka minut bez przykrycia by się zarumieniła.   Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Dorsz zapiekany z grzybami i sosem pietruszkowym 137

Proponuję zrobić taką rybkę na wigilijny stół. Filety opłukać, pokroić w małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać mało i obsmażyć rybkę z

Kuchnia Pokoleń
Fish pie, czyli zapiekanka rybna po angielsku z moimi wariacjami. 187

urlopu w UK. Żona Ma uwielbia tę zapiekankę, więc dziś ukłon w jej stronę. Smacznego Kochanie! Będziemy potrzebować: -płat polędwicy z dorsza, świeżego -płat wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła -por, część

BaRepas
TILAPIA W ZIOŁOWEJ PANIERCE. 157

skórę, niebiesko - różową. W smaku przypomina mi nieco dorsza, pomimo lekkości, ma inną konsystencję, inną strukturę. TILAPIA W ZIOŁOWEJ PANIERCE. /przepis spontaniczny; / 500g filetów z tilapii (pewnie dostaniecie ze skórą) jajko mąka bułka tarta posiekana natka pietruszki posiekana bazylia posiekane oregano pieprz cytrynowy sól sok z cytryny olej do smażenia Filety płuczę, osuszam. Wkładam do miski, posypuję solą, pieprzem

W kuchni Karmel-itki
Dorsz z sosem pomarańczowo miętowym 121

polecam. Składniki:Filet z dorsza2 pomarańczeKilka liści miętyPół łyżeczki cukru trzcinowego.SólSmażymy filet i przyprawiamy, jak lubimy.  Wyciskamy sok z dwóch pomarańczy, dodajemy kilka listków mięty i blendujemy. Wlewamy do garnka stawiamy na małym ogniu i dodajemy troszkę ciemnego cukru.Na talerz wykładamy dorsza, może być w całości (ja mojego rozdrobniłam) polewamy sosik dookoła, dokładamy kilka listków mięty

Kulinarna rozmowa
Błyskawiczna marynata do karkówki na grilla 257

Pokażę Wam jak przygotować bardzo szybką i bardzo prostą marynatę do karkówki na grilla. Do jej przygotowania użyjemy zarówno jogurtu naturalnego, który sprawi, że mięso będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smażony filet z suma afrykańskiego z surówką i ziemniakami 111

czasu lubię wypróbowywać nowe produkty spożywcze. Ostatnio kupiłam suma afrykańskiego. Do tej pory z ryb na naszym stole najczęściej gościły śledzie, dorsze, morszczuki... czyli to co jest znane od lat. Sum okazał się bardzo smaczną rybą. Ja filet z suma afrykańskiego przygotowałam w bardzo prosty sposób. Rybę podzieliłam na porcję, oprószyłam solą oraz pierzem i usmażyłam na oleju. Gotowego

blog.moje-pasje.info
Smażony filet karpia 162

domu ledwo dyszącego w woreczku foliowym i nie trzymam w wannie. Kupuję w sklepie gotowe filety karpia bez skóry, a ponieważ jest ogromna różnorodność innych, dużo smaczniejszych ryb, to równocześnie przyrządzę dorsza i łososia. Składniki: – 2 płaty karpia bez skóry – sól do smaku – pieprz cytrynowy – olej

To co kocham
Czarniak po włosku 189

Składniki: 30 dkg świeżego fileta z czarniaka 8 plasterków szynki parmeńskiej pasta z suszonych pomidorów przyprawa do ryb Galeo Przygotowanie: Fileta przekroić na cztery

czarrna od kuchni
Dorsz z chrupiącą szynką parmeńską, cukrowy groszek, szparagi i pomidorki koktajlowe z czosnkiem 89

czosnkiem, solą, pieprzem i natką. Chipsy suszę w piekarniku bądź na suchej patelni do momentu aż staną się chrupki. Dorsza doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny i smażę dosłownie po minucie z każdej strony jeśli filet jest niezbyt gruby lub po dwie minuty jeżeli jego grubość jest większa niż 2 cm. Podaję danie: podsmażony groszek, szparagi i pomidorki

Mango Papaja
Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 160

Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia pieczonego w niskiej temperaturze - Pollocka (dorsza) w cieście piwnym - Dogfish na rukoli, z pesto

mojewypiekiinietylko
Złote kuleczki z dorsza w sosie śmietanowym 208

względnie szybka w wykonaniu przystawka na przyjęcie urodzinowe czy imprezkę sylwestrową.Składniki na kuleczki :ok 40 dag filetu z dorsza ( 2 płaty )2 jajkapół cytrynybułka tartaoliwa do smażeniaodrobina soli i pieprzPrzygotowanie :Zaczynam od sprawdzenia czy w filecie nie zostały jeszcze jakieś kostki, z doświadczenia wiem że zawsze jakieś zostają. Kroję go na mniejsze kawałki i szatkuję robotem (można zmielić

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania