filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:57/67)

Kotlety mielone z dorsza-super smaczne 181

Kotlety  mielone mają rzeszę zwolenników.My lubimy właściwie wszystkie ,dlatego chętnie tworzę wciąż nowe wariacje na temat kotletów  mielonych.Dzisiaj proponuję przepyszne kotleciki mielone z dorsza,świetna alternatywa dla mięsnych wieprzowych.Są mieciutkie ,bardzo delikatne i jestem pewna,ze smakiem zachwycą każdego,bo dzięki dodatkowi zmielonej kolendry i kulek  ziela angielskiego zyskały nowy,ciekawy aromat i całkowicie zatraciły(...)smażenia Wykonanie:filety pozbawić skóry,umyć ,osuszyć i skropić sokiem z cytryny.Odstawić chociaż na 20 minut.Pokroić w małą kostkę,następnie posiekaćdo posiekanego mięsa dodać jajko i bułke tartą w takiej ilości,by kotleciki były łatwe do formowania.Najlepiej dodac cześć bulki i pozostawić do napęcznienia, w razie potrzeby dodacć resztę.Do rozmrożonego dorsza na pewno trzeba będzie dodać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pulpeciki z łososia i ziemniaków (Polpettine di salmone e patate) 152

zjedzenia np. filetu z łososia lub dorsza. Z doświadczenia mamy 7-letniej dziewczynki, która niejednokrotnie kaprysiła przy stole,  wiem, że to, czy dziecko wybierze rybę, będzie zależało od smaku dania i sposobu jego podania. Wiele razy dzieci widząc filet rybny nie chcą go spróbować i kapryszą. A gdyby

La grande e la piccola cuoca
Ryba w cieście piwnym 134

białe, niezbyt tłuste ryby takie jak właśnie wyżej wymieniony morszczuk, a także dorsz. Równie dobrze będzie smakował pstrąg, okoń, czy sandacz. By danie to wyszło jednak idealne, to należy pamiętać o prostej zasadzie – piwo musi być dopiero co otwarte (nie może być zwietrzałe), a filety rybne muszą być dokładnie osuszone. Polecam również przepis na rybę po grecku

Kulinarne Przeboje
Ryba po grecku... 136

Ryba po grecku... W tym wypadku dorsz po grecku... Może robię inaczej niż inni bo tylko z cebulą i przyprawami, u mnie nie lubią z tą całą włoszczyzną. Jest na prawdę pyszna. Potrzebne będą: 1 - 1,5 kg fileta z ryby 6 dużych cebul 6 listków laurowych 6 ziaren pieprzu 6 ziaren ziela ang. 4 kopiaste łyżeczki koncentratu

Pelusiowa Kuchnia
Klasyczna jajecznica z kajzerką 200

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajecznica z pomidorem 165

Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba zapiekana pod jarzynową pierzynką 174

Aniki. Gorąco polecam! Składniki: 400 g ryby (u mnie zazwyczaj dorsz, miruna lub morszczuk) 2 marchewki 1 pietruszka 1 mała cebulka kawałek selera 200 g sera (mozzarelli lub żółtego sera) sól, pieprz sok z cytryny olej do posmarowania formy i posmażenia warzyw Sposób przygotowania: 1. Filety z ryby (odmrożone) kroimy kroimy na porcje, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą

Kuchnia domowa Ani
Roladki z dorsza z nadzieniem serowym 203

łyżki masła, 2 łyżki płatków migdałowych. WykonanieFilet z dorsza oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Serek utrzeć ze śmietaną, posiekanym koperkiem oraz drobno posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Dodać starty ser, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Masę rozsmarowywać na filetach, zwijać tworząc roladki. Spiąć wykałaczką. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym

Z miłości do słodkości
Barszcz czerwony wigilijny z pieczonych buraków i gałki rybne 173

nocy odsączamy barszcz, ponownie próbujemy, w razie potrzeby dodajemy odrobinę użytych wcześniej przypraw. Przed podaniem barszcz należy podgrzać, nie doprowadzając do zagotowania. .............. GAŁKI RYBNE-----SKŁADNIKI 1 dużą rybę - u mnie dorsz świeży sól ,pieprz do smaku 2 marchewki 1 pietruszka ,kawalek selera 1-2 jajka (zależy od wielkości) garść siekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek) -bułka tarta u mnie otręby pszenne(...)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA .Oczyść rybę i podziel na filety. Na szkielecie, płetwach ,głowie  i połowy filetów ugotuj zawiesisty rosół z dodatkiem włoszczyzny, cebuli i połowy posiekanej zieleniny oraz soli,pieprzu Przecedź gotowy rosół, jarzyny razem z rybą ugotowaną i surową, przepuść przez maszynkę .Dodaj do masy jajko i resztę posiekanej zieleniny. Jeśli masa jest zbyt rzadka – dodaj bułkę tartą

w mojej kuchni
Zupa rybna z klopsikami 131

jednego małego w zamrażarce , ale z powodzeniem można użyć dorsza , mintaja czy jakiejkolwiek innej ryby. Ważne żeby była to cała ryba , gdyż będziemy potrzebować także resztek po filetowaniu ,żeby zrobić esencjonalny wywar . Polecam , pyszna i sycąca , a do tego zdrowa co rzadko bywa w zupach Składniki : pulpety : 2 filety z karpia , bez ości i skóry , około

Ogrodnik w podróży
Quenelles z dorsza w sosie koperkowym 140

cytryny Dodatki: ·         100 g ryżu dzikiego & parboiled ·         warzywa Wykonanie: Rozmrożone filety pokroić, zblendować. Dodać białka, ponownie blendować, aż masa zesztywnieje. Dodać pozostałe składniki i wymieszać na gładką masę. Wstawić do lodówki pod przykryciem na min. 30 minut. W tym czasie ugotować ryż(...)dwóch łyżek formować kluski, delikatnie kłaść na wrzącą wodę, gotować 5-8 minut. Odcedzić, przełożyć na talerz, polać sosem.  Podawać z ryżem i warzywami wedle uznania:) Dzisiaj użyłam dorsza, ale potrawę można także zrobić z innej „białomięsnej” ryby, np. mintaja czy soli. Nie polecam natomiast pangi i tilapii, ponieważ ich wartość odżywcza pozostawia wiele do życzenia. Pamiętajmy, że ryby

Powiedz dietom nie
Łosoś z sezamem w sosie miodowo sojowym 134

Moją ulubioną rybą jest zdecydowanie dorsz, jednak ostatnio miała ochotę na łososia. Znalazłam przepis na całkiem ciekawego łososia w sosie miodowo sojowym z sezamem. Okazał się pycha! Podałam go z kaszą i szpinakiem. Całkiem zdrowy i smaczny obiad ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łosoś z sezamem w sosie miodowo sojowym: 3 filety z łososia ze skórą 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki

Delusional Trine
Świąteczne gotowanie z Galeo i przepis na karpia 198

łososiem ryby marynowane z żubrówką pieczony dorsz na imbirowym mango śledzie z czarną soczewicą łosoś w grzybowym ragout gruszki nadziewane orzechami kutia Jak widzicie, przygotowaliśmy tradycyjnie 12 potraw. Jedne bardziej, inne mniej tradycyjne, ale wszystkie bardzo smaczne i idealne na świąteczny stół. KARP W SZARYM SOSIE - przepis  Składniki: 600 g filetów z karpia ½ pęczka włoszczyzny 1 cebula 1 łyżka(...)przyprawy Galeo: liście laurowe, ziele angielskie, cynamon, pieprz, sól Przygotowanie: 1) Włoszczyznę zalać 1 l wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zagotować. 2) Do wywaru włożyć pokrojone filety z karpia. Gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut. Następnie wyjąć karpia z wywaru i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. 3) Wywar przecedzić i trzykrotnie zredukować. W rondelku podsmażyć pokrojoną

kolorowotorcikowo
RYBA ZAPIEKANA Z PORAMI 148

ulubioną rybę!Może być to dorsz … mintaj … szczupak … dorada … pstrąg i wszystko to na co macie tylko ochotę!Przygotowana pod kołderką z porów jest nie tylko niesamowicie smaczna , ale i aromatyczna!Rewelacyjny pomysł nie tylko na piątek i nie tylko dla osób będących na diecie!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* filety rybne ( np. miruna

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania