filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:40/67)

MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 183

z mintaja, ale równie dobrze sprawdzi się tu dorsz 🐟 Składniki: 5-6 filetów z mintaja świeżych (bez skóry) 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowane 1 szklanka mąki pszennej 100 g płatków migdałowych sól, pieprz ok. 3/4 szklanki oleju rzepakowego Wykonanie: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Większe filety kroimy na pół. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Oddzielamy białko

Kuchnia MagdaLeny
Dorsz w paprykowo - pomidorowym sosie - dietetycznie 175

obsmażania na patelni, bez panierki. Wystarczy ułożyć go na kilka minut w pyrkającym sosie, by stał się mięciutki i soczysty. Bardzo polecam! Składniki na 4 porcje: 2 filety-płaty z dorsza 2 czerwone spiczaste papryki 1 malutka ostra papryczka chili 500 ml passaty pomidorowej lub puszka krojonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba zapiekana w warzywach 156

filetów rybnych (np. dorsz, morszczuk) 3 papryki czerwone 2 papryki żółte 1 duży por 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej ok. 50g sera żółtego Ew. sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki śmietany 30% Dodatkowo : olej, jajka, bułka tarta Sposób przygotowania: Filety rybne myjemy

Kolorowy Przepisownik
ZAPIEKANA RYBA Z CEBULKĄ I SEREM 191

tylko na obiad.Taka ryba z piekarnika jest zdrowsza niż smażona.A taka z cebulka i serem pysznie smakuje i ryba nie jest taka sucha. SKŁADNIKI 600 g filetów rybnych( najlepszy dorsz atlantycki) sól,pieprz sok z cytryny 300 g cebuli olej 1 łyżeczka tymianku starty ser żółty WYKONANIE Rybę oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić(...)godzinę Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Następnie cebulę przesmażamy na oleju tak aby zmiękła ale nie zrumieniła się za bardzo, doprawić tymiankiem. Przyprawione wcześniej filety rybne kroimy na mniejsze kawałki.Układamy  na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy olejem Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekamy15-20 minut, funkcja termoobieg. Po tym czasie

Mała w garnku miesza
Śródziemnomorska zupa rybna Julii Child 224

smaczna. Zupa rybna Julii jest prostym przykładem na to jak można wykorzystać w rybę, nawet zwykle filety tak popularne w sklepach jak mintaj, morszczuk, miruna, czy dorsz. Ja użyłam mrożonych filetów z miruny, które oczywiście najpierw odmroziłam a potem włożyłam do zupy pomidorowo-cebulowej. Zupa plus bagietka to był wystarczający obiad.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ryba w warzywach 158

zwykła ryba smażona w panierce. Taką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja. 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk ) paczka

Polska Zupa
Ryba w zalewie słodko kwaśnej 363

przyjaciółmi czy na zwykłą kolację. Jest delikatna w smaku - lekko słodka, lekko kwaśna. [embed]https://youtu.be/XB-0jfcrNcM[/embed]   Składniki na rybę w zalewie słodko kwaśnej: 0,5 kg filetów rybnych (dałam dorsza) dwie małe papryki czerwone 6 ogórków konserwowych 3 cebule Ciasto: jajko 1/3 szklanki wody 0,5 szklanki mąki sól, pieprz Zalewa: 2 szklanki wody (400 ml) pół szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Ryba w pomidorach 162

marchewki, mniej passaty, inną rybę, więcej przypraw. Dziś u mnie ryba w pomidorach, delikatna a zarazem wyczuwalna w smaku. Danie idealne nie tylko w niedzielne popołudnie. Składniki: filety rybne z dorsza +/- 1 kg 3 marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule słoik 360 g koncentratu pomidorowego szklanka passaty łyżeczka chrzanu szklanka bulionu warzywnego lub wody szczypta mielonego ziela angielskiego oraz

Zasmakuj Kuchni
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 186

dwie, mieszając. Wykładamy na patelnię usmażoną wcześniej rybę, polewamy ją sosem maślanym, zdejmujemy porcje na talerze, polewamy resztą sosu z patelni i od razu podajemy. SKŁADNIKI 2 filety z soli, dorsza, flądry, pstrąga lub halibuta, po około 150-200g każdy 4 pełne łyżki stołowe mąki pszennej ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki drobno mielonego pieprzu – świetny będzie ziołowy lub biały

Karo in the Kitchen
Kapuśniak rybny z warzywami 127

czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki? Składniki 300 g fileta z czarnego dorsza 1 szklanka kiszonej kapusty 2 marchewki 4 ziemniaki 1 kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka 200 g brukselki 1/4 kalafiora 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki smalcu

R'n'G Kitchen
Dorsz ze szpinakiem 198

kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej dorsz ze szpinakiem PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 300 g filetów lub polędwiczek z dorsza – sól i pieprz – 3-4 łyżki mąki – olej do smażenia – 4 garści świeżych liści szpinaku – 4-5 ząbków czosnku – 1 łyżka oliwy

nietylkopasta.pl
Opiekana ryba w zalewie pomidorowo-octowej 146

odmiana od tradycyjnej ryby w occie. Potrawa kusi wspaniałym smakiem jak i efektownym wyglądem. Do jej przygotowania możemy użyć dowolnej, ulubionej ryby, na przykład miruny, mintaja czy dorsza.     Składniki: 600g filetów rybnych (u mnie mintaj) 1 szklanka bułki tartej 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia 250ml soku pomidorowego pół szklanki wody 1 czerwona papryka

Blog z Apetytem
Ryba po grecku 161

idealna potrawa zarówno na ciepło jak i na zimno, a idealnego smaku nabiera dopiero na drugi dzień lub po kilku dobrych godzinach od przygotowania. Składniki: 1 kg filetów ryby np.mintaja, dorsza, morszczuka 2-3 pietruszki pół średniego selera 1 por( biała część) 1-2 cebule pół szklanki oleju 2-3 szklanki wody sól pieprz, mielony oraz w ziarenkach kilka ziaren

Pysznie & Pięknie
Rybne curry 188

łatwo dostępnych składników i przypraw. Nie potrzebne są również "egzotyczne" składniki, których nie zawsze dostaniecie w każdym sklepie, aby otrzymać pyszny obiad w 20 minut. Polecam :) 4 filety tilapii lub dorsza cebula ząbek czosnku 2 łyżki oleju łyżka soku z cytryny lub limonki łyżka mąki 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz ognista mieszanka przypraw w młynku (niekoniecznie

Smakołyki Asi
Gulasz rybny 157

sobie Atlantyckie kombu, ale z powodzeniem można go ominąć. Danie rewelacyjne, łatwe do zrobienia no i pyszne. Składniki: 1 pasek atlantyckiego kombu   (opcjonalnie) ok. 1 kg filetów rybnych (najlepiej dorsz) 1 czerwona papryka 2 - 3 cebule 3 pomidory 4 - 5 średnich ziemniaków ok. 4 łyżki masła 2 szklanki wody 1 szklanka śmietany 18% sól pieprz słodka czerwona papryka

Mama Gotuje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję