filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:40/67)

Ryba w cebuli i pomidorach babci Basi 132

odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Kolejne dietetyczne danie . Ryba w cebuli i pomidorach. Składniki dla jednej osoby: 20 dag fileta z chudej ryby, najlepiej dorsza. 1 pomidor, 1 cebula, szczypta soli, szczypta pieprzu. Sposób przygotowania : 1 . Rybę myję i osuszam . Pomidor i obraną cebulę tnę w cienkie plasterki. 2 Rybę doprawiam solą

Pysznosci Babci Basi
Ryba czosnkowa 124

moim świątecznym stole. Ryba w czosnku jest bardzo aromatyczna, ale i delikatna w smaku, gdyż smażony czosnek traci nieco swoją ostrość. Do zrobienia ryby czosnkowej najlepiej wybrać filety z mintaja lub dorsza, które po usmażeniu nie rozpadają się i zachowują swój kształt. Najlepsze są oczywiście ryby świeże, a jeśli mrożone to z jak najmniejszą warstwą glazury, wtedy po rozmrożeniu(...)muszę to zmienić, gdyż szybko się ją robi, jest bardzo smaczna i zdrowa. Ilość porcji: 3 - 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na rybę czosnkową: 600 g filetów z białej ryby (mintaj, dorsz) główka czosnku świeżo mielony pieprz  sól 3 - 4 łyżki mąki pszennej olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia  Jak zrobić rybę z czosnkiem? Rybę osuszyć

Kuchcik gotuje
Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku. 114

Ryba w chrupiącej panierce   Składniki:     400 g filetów z ryby np. dorsz 330 ml zimnego jasnego piwa 250 g mąki pszennej+ odrobina do obtoczenia filetów 3 kopiate łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz olej do głębokiego smażenia Przygotowanie:   Rybę dopraw solą i pieprzem W misce wymieszaj piwo, mąkę(...)ciasto bazuje na zimnym piwie, mące i proszku do pieczenia. Pięknie pokrywa białe filety z ryby i otacza mięso w chrupiącej „skorupce”. Jeżeli chodzi o rybę to najlepiej smakuje biała morska ryba np. dorsz, morszczuk a nawet mintaj się sprawdzi. Wychodzi zatem, że to danie szybkie

kuron.com.pl
Ryba po meksykańsku 1109

Ryba po meksykańsku Delikatne filety rybne smażone w pysznym cieście i marynowane w słodko-ostrej zalewie z warzywami. Ciekawe danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na imprezie jak i na świątecznym stole. Polecam!     Składniki: 1 kg filetów z ryby (dorsz, mintaj, miruna, morszczuk…) 1 czerwona papryka 2 cebule 8-10 ogórków konserwowych 1 szklanka kukurydzy konserwowej(...)szklanki oleju 5 łyżek octu 10% 4 łyżki cukru 1/2 szklanki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe     *** Filety rybne myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem lub przyprawą do ryby *** *** Składniki na ciasto mieszamy, dodajemy tyle mąki aby masa była

Blog z Apetytem
Siekane kotleciki rybne 287

oraz chrupiące z zewnątrz kotleciki z ryby i warzyw. Szybkie i w miarę proste w przygotowaniu oraz przepyszne w smaku. Do ich wykonania możemy użyć filetów z dowolnej ulubionej ryby – u mnie dorsz. Polecam!     Składniki: ok 300g filetu z ryby (u mnie dorsz) 1 jajko 2 łyżki posiekanej pietruszki 1/4 czerwonej papryki pół niewielkiej cebuli (u mnie

Blog z Apetytem
Dorada pieczona na młodych ziemniakach, z pomidorami, cytryną i rozmarynem 188

przepisu jest położenie ryby na patelni.   Niejednokrotnie dałam się tak naciąć na świeżych filetach rybnych z Biedronki. Mam tu na myśli ryby o jasnym mięsie- sandacza, dorsza, a nawet filety z pstrąga. O ile do ryb sprzedawanych w Biedronce w postaci patroszonej nic nie mam, o tyle filetów już po prostu nie kupię, tym bardziej

Karo in the Kitchen
Pasta z pieczonej ryby, papryki i suszonych pomidorów 166

Składniki: 250 g fileta z flądry lub dorsza 2 papryki 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy + do spryskania ryby sól, pieprz czarne oliwki kilka listków bazylii Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Na papierze do pieczenia wyłożyć filet, spryskać oliwą i piec

Moja Galeria Smaku
ZUPA POMIDOROWA Z BIAŁĄ RYBĄ, KALAFIOREM I SOCZEWICĄ 148

koperku. Pikantna i aromatyczna.  Warto ją ugotować np. wtedy, gdy mamy do zagospodarowania resztki filetów z ryb. Wszystkie warzywa gotujemy jednocześnie, co zajmuje tylko 10 minut, następnie do gorącego bulionu dodajemy passatę pomidorową, a po jej zagotowaniu wkładamy dorsza. Dzięki krótkiemu gotowaniu, filety nie wysuszają się, pozostają jędrne i zachowują  swój aromat oraz soczystość. SKŁADNIKI / 4 PORCJE(...)dorsza 600 ml bulionu lub wody, najlepiej z 2 łyżkami sosu sojowego lub kawałkiem pokruszonej, ekologicznej lub domowej kostki rosołowej) 400 ml passaty pomidorowej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku PRZYPRAWY: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w płatkach lub proszku, 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego (w całości lub roztartych w moździerzu)- można pominąć. WYKONANIE Filet

cool and minty
Ryba duszona w sosie pomidorowym 198

dorsza,morszczuka itp. Ja nigdy nie kupuję mrożonej ryby i takiej nie polecam. Składniki: 800 g filetów  z pangi 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 szczypty ostrej papryki sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody sól  pieprz szczypiorek Wykonanie: Filety rybne skropić

O kuchni z uczuciem
Ryba / dorsz w cieście curry 123

Ryba smażona w cieście curry jest miłą odmianą od tradycyjnej, smażonej w panierce. Przygotujemy ją w 10 minut.  4 filety, u mnie dorsz 10 łyżek mąki 1 jajko 1,5 łyżeczki curry  100 ml mleka sól, pieprz olej  1. Filety posypujemy solą i pieprzem. Mąkę, jajko, curry, mleko oraz po szczypcie soli i pieprzu mieszamy

Szefowa kuchni
Ryba w chrzanowej panierce 153

Składniki:1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna)1 łyżeczka tartego chrzanusól2-3 łyżki mąki2-3 łyżki bułki tartej1 jajkoolej do smażeniapieprzSposób wykonania:1. Filet z ryby rozmrozić, opłukać wodą i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem.2. Przygotować panierkę: jajko wymieszać z chrzanem. W osobnych naczyniach przygotować mąkę i bułkę tartą.3. Kawałki ryby opanierować

Kuchnia domowa Ani
Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 184

sprawdzi się nie tylko na imprezę, ale także na uroczysty obiad. Zawsze zalecam kupowanie filetów, które nie mają zbyt wiele ości – to mintaj bądź miruna. Może być też dorsz, ale jego trzeba oczyścić z ości używając szczypca. Ja ostatecznie zdecydowałem do ryba zapiekana w sosie śmietanowym na mintaja. Jeszcze jedna uwaga. W moim przepisie użyłem mąki kukurydzianej. Dlaczego(...)curry . Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania ryby Składniki – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym 500 g ryby (filet z mintaja, miruny, dorsza) 250 ml śmietany 30 proc. 200 g sera tartego 100 g mąki kukurydzianej (może być zwykła) pęczek kopru sól i pieprz Przepis – Ryba zapiekana w sosie śmietanowym

Kuchennyviral.pl
Dorsz z piekarnika ze szparagami i cukinią 148

zielonymi szparagami i cukinią, upieczonego z aromatycznym tymiankiem, słodką cebulą i kropelką wina. Bardzo proste danie, ale wyjątkowe i wyjątkowo smaczne. Składniki (na 4 porcje): 4 filety z polędwicy dorsza – każdy po około 150g pęczek szparagów 1 średnia cukinia 1 duża cebula kilka gałązek świeżego tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/3 szklanki białego wina sól i pieprz

Smaczna Strona
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 132

z mintaja, ale równie dobrze sprawdzi się tu dorsz 🐟 Składniki: 5-6 filetów z mintaja świeżych (bez skóry) 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowane 1 szklanka mąki pszennej 100 g płatków migdałowych sól, pieprz ok. 3/4 szklanki oleju rzepakowego Wykonanie: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Większe filety kroimy na pół. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Oddzielamy białko

Kuchnia MagdaLeny
MINTAJ W CIEŚCIE Z MIGDAŁAMI 148

z mintaja, ale równie dobrze sprawdzi się tu dorsz 🐟 Składniki: 5-6 filetów z mintaja świeżych (bez skóry) 1 jajko 3/4 szklanki wody mineralnej gazowane 1 szklanka mąki pszennej 100 g płatków migdałowych sól, pieprz ok. 3/4 szklanki oleju rzepakowego Wykonanie: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Większe filety kroimy na pół. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Oddzielamy białko

Kuchnia MagdaLeny
Dorsz w paprykowo - pomidorowym sosie - dietetycznie 138

obsmażania na patelni, bez panierki. Wystarczy ułożyć go na kilka minut w pyrkającym sosie, by stał się mięciutki i soczysty. Bardzo polecam! Składniki na 4 porcje: 2 filety-płaty z dorsza 2 czerwone spiczaste papryki 1 malutka ostra papryczka chili 500 ml passaty pomidorowej lub puszka krojonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania