filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:43/67)

Ryba w cieście francuskim 142

cieście francuskim - przepis: Składniki: 300 g filetów z ryby np. dorsza, halibuta, szczupaka (u mnie dorsz) 1/2 opakowania ciasta francuskiego Sok z 1/4 cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki pszennej 1 żółtko + 1 łyżka zimne wody P.s. Ja robiłem z podwójnej ilości składników. Przygotowanie:  Filety z ryby rozmrażamy i dokładnie osuszamy na papierowym

Kuchnia Łukasza
Ryba zapiekana z pomidorami i mozzarellą 129

tradycyjnie smażona ryba w panierce, ten przepis jest dla was w sam raz! [embed]https://youtu.be/qFZzqt-ge-U[/embed] Składniki na rybę zapiekaną z pomidorami i mozzarellą: 2 większe filety rybne (dałam z dorsza) por 2 małe pomidory (albo jeden większy) 2 kulki sera mozzarella łyżka soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Rybę spryskujemy sokiem z cytryny i posypujemy solą

e-PrzepisyKulinarne
Ryba po grecku (najlepsza) 124

łyżki kukurydzy z puszki 250ml przecieru pomidorowego 1 kg filetów ryby (u mnie dorsz, ale może być też mintaj, miruna czy inna ulubiona ryba) 3 łyżki mąki przyprawa do ryb (bez glutaminianu w składzie) 4 olej do smażenia sól pieprz tymianek bazylia oregano papryka słodka liść laurowy Filety pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 15 minut

Obiad gotowy
Zapiekanka rybna z ziemniakami i serem 177

zdrowa i szybko się ją robi. Składniki: 40-50 dag. filetów z ryby (najlepszy dorsz) 50 dag ziemniaków 2 jajka 5 dag. sera żółtego 1 łyżka mleka sól pieprz tłuszcz do formy Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać ze skórki, opłukać, ugotować w osolonej wodzie a następnie pokroić na grubsze talarki. Filety podzielić na małe, płaskie kawałki. Jajka roztrzepać w misce

Smaczne Potrawy
RYBA PIECZONA POD POMIDOROWO-KOPERKOWĄ PIERZYNKĄ 147

Ryba zasmakowała całej mojej rodzinie. Na pewno nie raz jeszcze przygotuję ją na obiad, a kto wie może zagości na moim Wigilijnym stole ;) Składniki: * 700 g dowolnego fileta ryby (u mnie dorsz) * 1 cebula * 1 marchewka * garść posiekanego świeżego kopru * 2-3 łyżki ketchupu pikantnego * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego * olej do smażenia ryby * mąka do panierki * sól * pieprz

Zrób to smacznie
Marynowane ryby aromatyzowane 155

burakami. Polecam sałatkę śledziową z morelami Sałatka śledziowa z jarzynami jest też bardzo smaczna. Jednak ostatnio naszła mnie ochota na domowe ryby marynowane. Przygotowałam więc  ryby ( filety z łososia i dorsza) w  aromatyzowanej przyprawami marynacie. Przyprawy jakie zastosowałam to pokruszone liście laurowe, goździki, ziarna pieprzu, ziela angielskiego, ziarenka kolendry i gorczycy, oraz jagody jałowca, mielony pieprz cytrynowy, dla ostrości

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba po japońsku 358

Składniki: • 1/2 kg fileta rybnego (ja użyłem dorsza) • 1 czerwona papryka • 1 zielona papryka • 2 cebule • 5 ogórków konserwowych • sól, pieprz • mąka do obtoczenia ryby Zalewa: • 1 szklanka wody • 1/2 szklanki cukru • 1/3 szklanki oleju • 2 łyżki octu • 1/2 szklanki pikantnego ketchupu • słoiczek przecieru pomidorowego (190 g) Przygotowanie: Filety dokładnie myjemy. W przypadku gdy zawierają większe ości, usuwamy

KUCHNIA POLSKA
Ryba po japońsku 294

Składniki: 1/2kg fileta z ryby ( np. dorsz ), 155g papryki konserwowej, 5-10 ogórków konserwowych ( w zależności od wielkości), mąka pszenna, mąka ziemniaczana, 1/2 cytryny, olej, sól, pieprz, majeranek. Sos: 2 cebule, 4 łyżki ketchupu pikantnego, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki cukru, 400ml wody, 2 łyżki octu, sól. Przygotowanie: Filety ryby pokroić na średniej wielkości kawałki

W kuchni u Moniki
Ryba w cieście francuskim 161

Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego2 filety ryby (u mnie dorsz)1 cebula1 łyżka masłaolej 1 mały por30 dag pieczareksól, pieprzmajeranekjajko do posmarowaniaSposób przygotowania:1. Rybę odmrożoną osuszyć.2. Cebulę posiekać, pora pokroić w talarki lub półtalarki, zrumienić na oleju i maśle, dodać majeranek.3. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju, połączyć z cebulą i porem.4. Ciasto i filety

Kuchnia domowa Ani
Ryba pieczona z warzywami 606

rybkę z cytrynową nutką, pieczoną w towarzystwie smakowitych warzyw.     Składniki: ok 5 filetów rybnych (może to być dorsz, mintaj, morszczuk, miruna…itp.) 1 opakowanie mrożonki warzywnej 5 dkg masła 1/2 cytryny Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy (lub zwykły) opcjonalnie świeże zioła   *** Filety rybne myjemy osuszamy i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Rybę przyprawiamy

Blog z Apetytem
Ryba po grecku 129

grecku według tej receptury smakuje najlepiej. Optymalnie jest przygotować ją dzień wcześniej przed konsumpcją, aby wszystkie smaki (ryba i warzywna pierzynka) przegryzły się. Składniki: 1 kg filetów rybnych (np. z dorsza, mintaja, pangi itp.) ok. 4 łyżek mąki sól olej do smażenia „Sos grecki”: 4 spore marchewki 2 pietruszki 1/2 dużego selera lub 1 mały 3 cebule(...)koncentratu pomidorowego ok. 3-4 łyżki oleju (do smażenia) ok. 1/2 szklanki wody (lub trochę więcej) 3 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe sól pieprz papryka słodka Wykonanie: Filety myjemy (mrożone najpierw należy dokładnie rozmrozić), osuszamy i solimy z każdej strony. Kroimy w poprzek na mniejsze części (w zależności od wielkości fileta na ok. 2-3). Następnie

MyCookBook.pl
Ryba po grecku 341

przepisie podam je, aby osoby lubiące te warzywa mogli także użyć z przepis. Ryba po grecku - przepis: Składniki na 2 duże porcje: 800 g filetów z ryby np. dorsza, soli, halibuta Sól, pieprz Sok z cytryny 100 g mąki pszennej Olej do smażenia 2 średnie cebule 4 średnie marchewki 100 g korzeniu z pietruszki 75 g selera 2 liście laurowe(...)pieprzu 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 3 łyżeczki oleju 2 szklanki bulionu warzywnego  Przygotowanie: Jeżeli używamy zamrożonych filetów należy je dokładnie rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody na papierowym ręczniczki. Filety z ryby kroimy w mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy, pieprzymy według własnego uznania i odstawiamy do lodówki na czas

Kuchnia Łukasza
Ryba po cygańsku 740

Ryba po cygańsku Filety rybne smażone w cieście naleśnikowym i marynowane w słodko- pikantnej zalewie to pyszne danie, które rewelacyjnie sprawdza się podczas różnego rodzaju imprez oraz świąt. Polecam!     Składniki: 1 kg filetów rybnych (np. mintaj, dorsz, miruna..) przyprawa do ryby (lub sól i pieprz) 1 cebula 1 czerwona papryka olej do smażenia Ciasto naleśnikowe: 1 jajko(...)soli Zalewa: 3/4 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 3 łyżki octu 2 łyżki koncentratu 4 łyżki pikantnego ketchupu 1/4 szklanki cukru 2 ziele angielskie 2 liście laurowe     *** Filety rybne myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy z dwóch stron *** *** Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy, dodajemy tyle mąki aby masa była gęściejsza niż na naleśniki *** *** Filety

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania