Ryba po cygańsku

Ryba po cygańsku

Ryba po cygańsku

Ryba po cygańsku Filety rybne smażone w cieście naleśnikowym i marynowane w słodko- pikantnej zalewie to pyszne danie, które rewelacyjnie sprawdza się podczas różnego rodzaju imprez oraz świąt. Polecam!     Składniki: 1 kg filetów rybnych (np. mintaj, dorsz, miruna..) przyprawa do ryby (lub sól i pieprz) 1 cebula 1 czerwona papryka olej do smażenia Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki wody 1 – 1,5 szklanki mąki szczypta soli Zalewa: 3/4 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ciasto, ciasto naleśnikowe, naleśniki, obiad, śledź, dorsz, impreza, danie jednogarnkowe, pstrag, naleśnik, ryba w occie, ryba w ciescie, śledź w zalewie, boże narodzenie, szybki obiad, obiad na szybko, ciasta z masa, ciasto na boże narodzenie, jajka na święta, ciasto na zimno, śledź w cieście, szybkie ciasto, śledź w occie, sledzie w oleju, naleśniki z warzywami

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.